مسعود ترکزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برخی شرکت های کرمانی در شتاب دهنده های استان های دیگر سرمایه گذاری می کنند، گفت: یکسری منابع در اختیار تعدادی شتابدهنده ها قرار می گیرد، برای اینکه روی اهداف خاص یک صنعت کار کنند، این چیز بدی نیست زیرا وقتی صنعتی نیاز مشخص دارد و می بیند که در تهران دانشگاه علم و صنعت پیشرو این موضوع است بنابراین روی شتابدهنده های آنجا سرمایه گذاری می کند.
وی افزود: به طور مثال شرکت لاستیک بارز کرمان سرمایه گذاری روی خرید مواد شیمایی داشته که توسط یکی از شرکت های دانش بنیان و شتابدهنده ای در کرمانشاه این کار انجام شد .
ترکزاده تاکید کرد: شرکت ها باید با هم رقابت کنند و فضا را طوری باز بگذاریم تا برای هر نیاز چندین مورد باشد تا به صورت انتخابی بهترین و با قیمت خوب آن را خریداری کند.
وی با اشاره به راه های حمایت و تبلیغ از استارت آپ ها و شرکت ها گفت: در فضای مجازی، رسانه ها و اطلاعاتی که در سایت قرار می دهیم و فراخوان هایی که مرتبا منتشر می شود، از راه های اطلاع رسانی ما هستند.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمان افزود: خدماتی که پارک ارائه می دهد خدمات خوبی هستند و ما سطح ارائه خدمات از مبلغ هشت میلیون تومان سال ۹۷ الان به مبلغ ۲۴ میلیون تومان رساندیم، همه حمایت هایی که پارک علم و فناوری ارائه می دهد در قالب تسهیلات بلند مدت بدون سود و در حوزه رشد و پیشرفت است.
وی اظهار داشت: اما در حوزه تجاری سازی، اخذ مجوز، استانداردها، سرمایه در گردش و تحقیق و توسعه ما وام هایی داریم که تا مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان می رسند و سود پایینی دارند که بازه زمانی شان طولانی است.
وی با بیان اینکه مردم باید مولد استارتاپ باشند، تصریح کرد: استارت آپ ها باید به خانه و خانواده ما بیایند و ما یاد بگیریم برای مسائل راه حل پیدا کنیم، اگر افرادی در خانواده مهارت و تخصص خاصی دارند استارت اپ خود را راه بیاندازند.
ترکزاده با بیان اینکه مقایسه فضای نوآوری کرمان با شهرهای دیگر کار درستی نیست، گفت: فضای فناوری و کارآفرینی در هر جا متناسب با ساختار، فرهنگ و زیر ساخت ها تعریف می شود و آیا می توان فضای کارآفرینی کرمان را با تهران مقایسه کرد، قطعا نه زیرا اعضای فعال اکوسیستم تهران با کرمان کاملا متفاوت است که بخشی از آن نیروی انسانی است.
وی افزود: هنگامیکه در تهران دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه های برتر کشور که بهترین نخبه های کشور را جمع می کنند قطعا مقایسه اکوسیستم تهران با هر شهر دیگری اشتباه است.
ترکزاده با بیان اینکه نیاز اولین نکته در تعریف فعال شدن و اجرایی شدن اکوسیستم کارآفرینی است، بیان کرد: محوریت در حوزه کارآفرینی یک شهر یا یک خانواده نیاز و تعریف آن است و نیاز که وجود داشته باشد صنایع و دستگاه ها نیاز هایشان را به جامعه کارآفرینی مطرح می کند که باید این ارائه نیاز، تعریف مشخصی داشته باشد.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمان تصریح کرد: کرمان به لحاظ عمق شرکت های فناور دارای شرکت های بزرگی است ما شرکت هایی در حوزه فناوری و کارآفرینی داریم که با توجه به شیوع کرونا، بالای چند ۱۰ میلیارد فروش داشته اند، شرکت هایی بوده که در شرایط تحریم صادرات چند صد هزار دلاری داشته اندکه از این نظر جز پارک های برتر هستیم.
نظر شما