۱۲ اثر از استان مرکزی به مسابقه ملی صنایع‌دستی راه یافت

اراک - ایرنا - معاون صنایع‌ دستی اداره کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان مرکزی گفت: ۱۲ اثر از بین ۳۵ دست‌ساخته احیا شده در استان، انتخاب و به مسابقه ملی «طراحی و ساخت رشته‌های منسوخ‌شده» صنایع‌دستی ارسال شدند.

«قاسم کاظمی» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در سال‌های اخیر تلاش‌هایی برای احیای صنایع‌دستی فراموش شده در استان انجام شده که امید می‌رود آثار این رشته‌ها  با کسب امتیاز در مسابقه ملی طراحی و ساخت رشته‌های صنایع دستی منسوخ شده، بیشتر معرفی و ترویج شوند

وی اظهار داشت: چاقو سازی با تکنیک فولاد جوهری مربوط به دوره صفوی، نگارگری، نقاشی پشت شیشه، سوتک گلی، مشبک فلز، کاشی معرق و کاشی هفت رنگ و لعاب‌پریده شماری از این رشته‌هاست.

 معاون صنایع‌ دستی اداره کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان مرکزی گفت:  همچنین اثری به نام پاژن با نماد تصاویر قوچ شکاری که به صورت سنگ‌نگاره در منطقه ۷۰ قله حک شده است در آثار ارسالی وجود دارد.

وی اظهارداشت: تصویر سردار شهید سلیمانی با هنر سوخت روی چوب نیز  در بین آثار ارسالی در رشته‌های از یاد رفته صنایع‌دستی وجود دارد که از سوی  یکی از هنرمندان خوش ذوق این استان خلق شده است.

کاظمی با بیان اینکه در این مسابقه از سه اثر منتخب در سطح ملی  تقدیر خواهد شد، گفت: حمایت از صنایع‌دستی و بویژه رشته‌های از یاد رفته و منسوخ‌ شده موجب گستردگی فرهنگ بومی است و صنعتگران این حوزه سرمایه‌های ملی محسوب شده که با توسعه صنایع‌دستی و ایجاد بستر برای صادرات هدفمند، در اشاعه هویت ملی و میهنی نقش مهمی ایفا می‌کنند.
 معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: آثار ارسالی در نمایشگاهی از آثار منتخب، از ۲ تا ۸  دی‌ماه امسال در محل موزه ملی ایران به نمایش گذاشته می‌شوند.

 دستبافت های سنتی، طراحی و رنگرزی سنتی، گیوه بافی، هنرهای فلزی، کنده کاری روی چوب، کتابت و نگارگری، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، ملیله سازی و پیکر تراشی چوب از جمله رشته‌های رایج استان مرکزی  هستند
۳۴۸ رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۱۰ رشته در استان مرکزی فعال است

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha