«قاسم کاظمی» روز شنبه به مناسبت آغاز هفته صنایع دستی در گفت و گو با ایرنا افزود: تاکنون ۶۳ اثر صنایع دستی و هنرهای سنتی این استان موفق به دریافت نشان ملی شده است.
وی اظهار داشت: هفت برنامه ویژه به منظور بزرگداشت هفته صنایع دستی در این استان تدارک شده که شاخص های آن شامل تجلیل از هنرمندان و پیشکسوتان مهر اصالت جهانی استان، راه اندازی نگارخانه سرو در نمایشگاه مفاخر هنرمندان اراک، گشایش نمایشگاه صنایع دستی در نگارخانه استاد واشقانی، بازدید از کارگاه قلم زنی میناکاری در روستای ابراهیم آباد، تجلیل از هنرمندان دارای نشان ملی، رونمایی از تمبر صنایع دستی و بهره برداری از سفره خانه سنتی در روستای نظم آباد اراک از جمله ویژه برنامههای میراث فرهنگی استان در هفته صنایع دستی است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار داشت: تولیدات صنایع دستی استان مرکزی با ویژگیهای منحصر به فرد ظرفیت لازم برای اشتغالزایی، رونق اقتصادی و صادرات دارد و می طلبد که با معرفی صنایع و حمایتهای دولت این بخش شکوفا شود.
کاظمی گفت: از ۲۹۵ رشته صنایع دستی فعال در کشور ۱۱۰ رشته در استان مرکزی دایر است و یک سوم رشتههای صنایع دستی کشور از جمله دست بافتهای داری، گلیم کف ساده، گل برجسته و لباف بافی، کیسه و کرباس بافی، قدک بافی، کار بافی جاجیم بافی، آثار چوبی خراطی، ساز سازی، گره چینی و منبیت مس چکشی، قلم زنی و رودوزی سنتی مروارید دوزی، بخارا دوزی و سکه دوزی در این استان رونق دارد.
وی افزود: هشت هزار و ۲۰۰ هنرمند صنایع دستی در استان مرکزی فعال هستند که ۲ هزار نفر از آنان از خدمات بیمه برخوردار هستند.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار داشت: ۱۲ بازارچه صنایع دستی در استان مرکزی دایر است که ۶ فروشگاه دایمی عرضه محصولات تولیدی صنایع دستی استان را در معرض فروش علاقه مندان قرار میدهد.
کاظمی گفت: خانه صنایع دستی اراک با ۱۵۰ صنعتگر به آموزش هنرمندجو در رشتههای مختلف اشتغال دارد.
وی افزود: برای ۶ هزار و ۸۵۵ هنرمند صنایع دستی این استان پروانه تولید انفرادی و ۲۶۴ کارت صنایع صادر شده است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطرنشان کرد: در سایه برنامه ریزی انجام شده، صنایع دستی جاجیم بافی، قدک بافی، آینه کاری، گره چینی، سازسازی که منسوخ شده بودند احیا شده و در سالهای اخیر نیز میناکاری و چاپ باتیک به چرخه صنایع دستی فعال استان وارد شده است.
کاظمی گفت: حمایت از صنایع دستی موجب گستردگی فرهنگ بومی است و صنعتگران این حوزه سرمایههای ملی محسوب شده که با توسعه صنایع دستی و ایجاد بستر برای صادرات هدفمند، اشاعه هویت ملی و میهنی فراهم میشود.
۳۴۸ رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۱۰ رشته در استان مرکزی فعال است.
۶۹۹۱/ ۶۰۱۳/