علیرضا ناجی استاد ویروس شناسی در این خصوص توضیح داد: از اواخر شهریور ماه ویروس جدیدی از خانواده کرونا شناسایی شده، از تغییرات ویروس کووید ۱۹ در ساختار پروتئین اسپایک بروز یافت و اولین نمونه این ویروس جهش یافته در مرد سالمندی با ضعف سیستم ایمنی و در شهر کمبریج در انگلیس مشاهده شد که با وجود درمان های مداخله ای نتیجه این حمله ویروسی منجر به مرگ این بیمار شد.
وی اظهار داشت: با بررسی ژنتیکی این ویروس مشخص شد که ویروس جدید کووید ۱۹ دچار تغییراتی شده و مهم ترین تغییرات این ویروس جهش یافته حذف برخی از وِیژگی های ژنتیکی است و تغییر در عملکرد ویروس مربوط به اضافه شدن آیتم های جدید نیست بلکه در مواردی حذف برخی ویژگی های ژنتیکی ویروس می تواند بیماری زایی ویروس را تحت تاثیر جدی قرار دهد.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اگر چنانچه تغییرات ژنتیکی در ژنوم ویروس ها ایجاد شود، عملکرد ویروس دچار دگرگونی می شود و سرعت سرایت پذیری ویروس جدید کرونا به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده و طبق شواهد سرعت انتقال ویروس، ۷۰ درصد بیشتر شده است.
ناجی تصریح کرد: به طور کلی هر تغییری که در پروئتین هدف واکسن ایجاد شود، این نگرانی و علامت سوال را ایجاد می کند که آیا واکسن هایی که در حال ورود به بازار هستند همچنان کارایی لازم را دارند یا خیر.
به گفته این استاد دانشگاه، سابقه جهش ویروس کرونا تنها مربوط به انگلیس نیست و در بهار سالی که گذشت چندین جهش محدود در کشورهای دیگر هم مشاهده شد ولی به این دلیل که تعداد و موارد گزارش شده بسیار کم بود خیلی این موضوع مورد توجه قرار نگرفت.
ناجی با بیان این که در چند روز اخیر اعلام شده در آفریقای جنوبی نیز جهش کرونا ویروس با سرعت تکثیر بیشتردیده شده گفت: پیک دومی از کرونا که در آفریقای جنوبی شکل گرفت، مربوط به همین جهش است.
وی با بیان این که بین ۱۰ تا ۲۰ تغییر در ساختار کرونا ویروس جهش یاقته شناسایی شده است، ادامه داد: تئوری هایی وجود دارد که نشان از تحت تاثیر قرار گرفتن واکسن در مقابل این ویروس جدید دارد و آنچه که مشخص است، حکایت از قدرت انتقال این ویروس نسبت به سویه های قبلی دارد.
وی به مشاهده تجربی و شخصی برخی پزشکان درباره جهش ویروس جدید کرونا اشاره کرد و گفت: طبق این شواهد این ویروس بیشتر جوانان را مبتلا و درگیر می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر این که شناسایی و پایش تغییرات کووید ۱۹ بسیار اهمیت دارد، گفت: این اهمیت از جنبه های مختلفی نظیر میزان اثربخشی واکسن، تغییر در بیماری زایی و تشخیص مورد توجه کادر درمان و بهداشت است.
ناجی با بیان این که تنها روش شناسایی تغییرات در ژنوم تشخیص کرونا با روش های ملکولی میسر است، اظهار داشت: شناسایی مربوط به ژنوم ویروس بسیار مهم است بنابراین اهمیت این موضوع صرفا مربوط به شناسایی ویروس در انسان نیست بلکه در حیوانات و محیط هم اهمیت دارد.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز چهارشنبه به نقل از وی آورده است: جستجو درباره نحوه تکثیر ویروس در محیط از اهمیت بسزایی برخوردار است چرا که این ویروس مدام در حال تغییر و انتقال است مثلا ابتدا گزارشاتی درباره انتقال از مورچه خوار و خفاش به دست ما رسید و در ادامه در دانمارک مشخص شد راسوها هم می تواند باعث مرگ و میر و بیماری زایی شوند.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که هر زمانی که ویروس از انسان به حیوان منتقل می شود و به انسان باز می گردد، نگران کننده است ، توضیح داد: معمولا در این موارد ویروس ها با تغییراتی روبرو می شود که هم در بیماری زایی و واکسیناسیون می تواند اثر گذار باشد.
به گزارش ایرنا، گونه جدیدی از ویروس کووید ۱۹ پس از آن که نمونه اصلی اولین بار در سال گذشته در چین شناسایی شد، اکنون در انگلیس شیوع یافته است.
با شیوع نوع جدید ویروس کرونا در انگلیس، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد از مقامات انگلیس خواسته است تدابیر سختگیرانه تری را در اروپا برای جلوگیری از گسترش این نوع ویروس جهش یافته به کار گیرند.
وزیر بهداشت انگلیس ٢ روز پیش اعلام کرد که شیوع گونه جهشیافته و جدید ویروس کرونا در این کشور از کنترل خارج شده است.
مت هنکاک در گفت وگو با شبکه خبری اسکای تصریح کرد که مردم باید مانند کسی رفتار کنند که به این ویروس مبتلا شده اند؛ «چون فقط از این طریق میتوان مانع شیوع آن شد».
گونه جدید این ویروس بیش از هزار نفر را در جنوب انگلیس آلوده کرده است و موارد ابتلا به اندازه چشمگیری در حال افزایش است.
با شناسایی گونه جدید و جهشیافته ویروس کرونا در انگلیس و تشدید محدودیتهای کرونایی، دوباره پروازها از مبدا و به قصد این کشور معلق، بازار بورس متلاطم و نگرانیها درباره کمبود مواد غذایی افزایش یافته است.
نظر شما