۳ دی ۱۳۹۹، ۱۴:۰۸
کد خبرنگار: 808
کد خبر: 84159071
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گازپروم روسیه بخشی از بازار فنلاند را واگذار کرد

تهران – ایرنا – بر اساس داده هایی که به تازگی در باره بازار گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) در فنلاند و کشورهای حوزه بالتیک انتشار یافته، یک سوم سهم شرکت گازپروم روسیه در بازار گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) فنلاند به واردات این ماده سوختی از طریق کشورهای حوزه بالتیک، واگذار شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رویترز؛ خط لوله انتقال گاز بالتیکانکتور که در سال جاری ۲۰۲۰ گشایش یافت، افزون بر مرتبط کردن فنلاند و استونی، می تواند گاز را به کشورهای بالتیک نیز انتقال دهد.

بر اساس آمار اپراتور شبکه گاز استونی (الرینگ)، مجموعا ۵.۸ تراوات ساعت گاز در ۹ ماهه نخست ۲۰۲۰ از طریق این خط لوله به فنلاند انتقال داده شده است. بر اساس داده های سه ماهه گازپروم که در تارنمای آن منتشر شده؛ در همین دوره صادرات مستقیم گاز روسیه به فنلاند با ۳۵ درصد کاهش از ۱۷.۶ تراوات ساعت به ۱۱.۴ تراوات ساعت رسیده است.

بهای گاز طبیعی در فنلاند و کشورهای استونی، لتونی و لیتوانی در حوزه بالتیک، بر اساس میزان دسترسی آنان به بازار جهانی ال ان جی، توانایی ذخیره سازی گاز در لتونی و قراردادهای متفاوت عرضه و صادرات گاز روسیه، اختلاف دارد.

به گفته هارولداس نائوسدا عضو هیات مدیره شرکت دولتی بازرگانی گاز لیتوانی (ایگنیتیس)؛ بهای هر مگاوات ساعت گاز در ۲۰۱۹ در فنلاند حدود هفت یورو بیشتر از لیتوانی بود که در طول سال به ۱۵۰ میلیون یورو می رسید، اما امروز تفاوت اندکی دارد.

ایگینیتس از ژانویه تا سپتامبر سال جاری ۲.۲۳ تراوات ساعت گاز به فنلاند صادر کرده است و پیش بینی می شود همین سهم را در سال اینده نیز حفظ کند.

بالتیکانکتور در طول ماه های سرد زمستان، توانایی برآورده کردن تقاضا را ندارد و بهای گاز بالا می رود. در حالی که خط لوله بالتیکانکتور برای انتقال سالانه ۲۵ تراوات ساعت گاز ساخته شده، اما به علت تاخیر در به روز سازی ایستگاه های کمپرسور (تقویت فشار)، ظرفیت سالانه اش به ۱۱ تراوات ساعت محدود شده است.

گازپروم در دیگر نقاط اروپا نیز در بخش واردات ال ان جی به ویژه از آمریکا، با رقابت روبه رو است.

بازارهای گاز بالتیک و فنلاند در پایان ۲۰۲۱ با یک خط لوله تازه متصل خواهند شد که به صورت بالقوه موجب رقابت های بیشتر با گازپروم خواهد شد.

به گفته نائوسدا؛ مصرف سالانه گاز این چهار کشور در مقایسه با ۲۰۰ تراوات لهستان، سالانه ۶۰ تراوات ساعت است، بنابراین باز هم فعالان بین المللی بیشتری جذب این منطقه خواهند شد.

اخبار مرتبط