به گزارش ایرنا، در پیام «هوشنگ بازوند» آمده است: روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی فرصتی برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه با رویکرد تمرکز بر ارتقا توانمندی جامعه به منظور پیشگیری، کاهش خطرات احتمالی و به حداقل رساندن آسیب ها در بحران های احتمالی است.
وی افزود: هماهنگی و هم افزایی بین دستگاه ها، توسعه آموزش و امور پژوهشی، پیشگیری، کاهش خطر و آسیب پذیری سبب می شود تا در وقوع بحران ها و مخاطرات طبیعی از جمله سیل و زلزله انسجام و ساماندهی مطلوبی انجام شود که این مهم با تصویب قانون مدیریت بحران کشور ساختاری منسجم یافت و امید است با همدلی و همراهی و تفکر مبتنی بر پیشگیری، افزایش تاب آوری، کاهش خطر، آمادگی و پاسخ به بحران شامل خدمات امداد و نجات و ارایه هشدارها زمینه کاهش آسیب ها و خسارات ها در بحران های احتمالی ایجاد شود.
بازوند گفت: سیاستگذاری، برنامه ریزی و اهداف تدوین شده در راستای اجرای قانون مدیریت بحران همه دستگاه های اجرایی ذی ربط را به صورت تخصصی مکلف و موظف کرده و شرح وظایف تبیین و تشریح شده است که بر این اساس ضمن کسب آمادگی لازم برای پاسخ به بحران ها در استانها نیز سندی تدوین شده که برای همه دستگاه های اجرایی لازم الاجراست و امیدواریم این پاسخ موثر و مطلوب خسارات را به حداقل برساند.
استاندار کرمانشاه اضافه کرد: امروزه افزایش توانایی جامعه در معرض مخاطرات نیازی ضروری است و با اندیشیدن تدابیر و اقدامات لازم می توان به حداقل رساندن خسارات احتمالی را پیش بینی کرد.
وی اظهار داشت: به کارگیری درس آموزههای زلزله پنجم دی ماه بم با تکیه بر دانش، همدلی و کسب تجارب نو و ارزشمند که نمونه بارز و شاهد عینی آن را می توان در مدیریت زلزله ۷.۳ ریشتری در کرمانشاه که نماد انسجام ملی بود، برشمرد و این مهم راه را برای مدیریت حوادث سخت طبیعی هموار نمود.
وی تأکید کرد که تجارب حوادث طبیعی به عنوان دانش و راهنمای کار باید تدوین و گردآوری شود و با بهره گیری از سیستم مدیریت دانش ذیل قانون مدیریت بحران می توان از وقوع بسیاری از حوادث پیشگیری کرد و سامانه های پیش بینی را نیز توسعه و افزایش داد که در سال های گذشته این مهم به صورت جدی در دست پیگیری مسوولین است.
بازود در پایان گفت: ضمن هدیه سلام و صلوات به ارواح همه جانباختگان حوادث و بلایای طبیعی به ویژه ۲ حادثه مهم زلزله بم در کرمان و زلزله کرمانشاه، امیدواریم با تکیه بر مدیریت بحران جامعه محور و پس از تصویب قانون جامع مدیریت بحران کشور شاهد تدابیر در افزایش اعتماد و مشارکت و آموزش همگانی باشیم و تاکید بر مقاوم سازی و ساخت خانه های ایمن، ایمنی و کاهش خطر توسط همه ذینفعان راه را بر مدیریت آسان و کم هزینه بحران ها هموار نماییم.
پنجم دی ۱۳۸۲ زمینلرزهای به بزرگی ۶.۳ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) و به مدت ۱۳ ثانیه شهرستان بم و حوالی آن در ۲۰۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر کرمان را لرزاند. براساس آمار رسمی تعداد جان باختگان این زلزله ۲۶ هزار و ۲۷۱ نفر اعلام شد.