۷ دی ۱۳۹۹، ۸:۰۰
کد خبر: 84161990
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مواد غذایی مفید برای کمر درد کدامند؟

۷ دی ۱۳۹۹، ۸:۰۰
کد خبر: 84161990
مواد غذایی مفید برای کمر درد کدامند؟

تهران - ایرنا- برخی تحقیقات در سال ۲۰۲۰ میلادی ارتباط نزدیک بین رژیم غذایی و سلامتی نخاع را نشان می‌دهد تا حدی که مصرف برخی غذاها می‌تواند به بهتر شدن کمر درد کمک کند.

پریسا ترابی کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد ارتباط تغذیه با کمر درد گفت: برای دردهای کمر معمولا از داروهای ضد درد و ضد التهاب استفاده می شود، اما برخی مواد غذایی کمک کننده به بهبود کمر درد هستند.

وی اظهار داشت: شواهدی وجود دارد مبنی بر این که خواص ضد التهابی برخی غذاها با کاهش درد ناحیه کمر ارتباط دارند، در صورتی که فرد مبتلا به درد ناحیه کمر است با اضافه کردن برخی مواد غذایی می تواند به بهبود این درد کمک کند.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: زنجبیل مملو از ترکیباتی است که التهاب را کاهش می دهد و درد کمر را بهبود می بخشد، مصرف ۲ تا سه قاشق چایخوری در روز از این گیاه برای کمک به بهبود درد کمر کفایت می کند.

ترابی با بیان این که زردچوبه خاصیت التیام بخشی دارد، اضافه کرد: این چاشنی خاصیت ضدالتهابی داشته و بهبود درد کمک می کند،  همچنین تحقیقات اخیر نشان می دهد که زردچوبه سبب غیر فعال شدن و مهار پاسخ های التهابی و درد مفاصل می شود.

وی یادآور شد: مغزها خاصیت ضد التهابی دارند، گردو،  بادام و سایر مغزها در کاهش دردهای کمر می توانند کمک کننده باشند و مصرف روزانه حدود ۳۰ گرم از مغزها می تواند افراد مبتلا به درد کمر را از خواص ضد التهابی آنها بهره مند کند و همچنین مغزها به دلیل کالری بالا باید به طور متعادل مصرف شوند تا منجر به اضافه وزن و چاقی نشوند.

متخصص تغذیه اظهار داشت: کافئین از اجزای بسیاری از داروهای ضد درد تشکیل می شود و مصرف ۲ فنجان قهوه در روز به بهبود درد کمر تا ۵۰ درصد کمک می کند و لازم است با هر فنجان قهوه، یک لیوان آب نیز نوشیده شود زیرا قهوه خاصیت ادرارآور داشته و می تواند منجر به کم آبی بدن شود که می تواند سبب اثرات معکوس شده و درد کمر را بدتر کند.

ترابی با یادآوری این که ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی در انگور قرمز در جلوگیری از تخریب بافت های غضروفی که از علل دردهای کمر بوده، موثر است، تصریح کرد: مصرف روغن زیتون برای حفظ سلامت توصیه واستفاده آن سبب کاهش بیماری های مفاصل و التهاب ناشی از بیماری ها در مفصل می شود.

وی از آویشن به عنوان یک گیاه معطر نام برد و افزود: آویشن مملو از ترکیباتی است که با  درک درد تداخل دارد و به طور طبیعی از بین برنده درد است و به عنوان ضدالتهاب به کاهش درد کمک می کند و ترکیبات سویا به ویژه شیر سویا نیز خاصیت ضد التهابی دارند.

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت:ماهی های غنی از اسید چرب امگا ۳ مانند ماهی سالمون می توانند کمر درد مزمن را التیام دهند و ماهی های چرب بدون داشتن عارضه جانبی مشابه داروهای ضدالتهاب و ضد درد عمل می کنند، ۲ تا چهار وعده ماهی چرب در هفته به بهبودی درد کمر کمک می کنند.

غذاهایی که سبب التهاب مفاصل می شوند

ترابی افزود: در عین حال مصرف برخی غذاها علایم کمردرد را تشدید می کنند و باید از مصرف آنها در زمان کمر درد پرهیز کرد،  این غذاها موادی هستند که معمولا سبب نفخ، التهاب و در نتیجه ایجاد درد می شوند.

وی خاطرنشان کرد: روغن آفتابگردان، روغن های مخلوط خوراکی و روغن ذرت و مارگارین،  غذاهای فراوری شده مانند غذاهای صنعتی و انواع فست فودها، مواد غذایی صنعتی که در تولید آنها از شربت ذرت با فروکتوز بالا استفاده شده، غذاهای حاوی چربی اشباع بالا و  لبنیات و فراورده های شیری با چربی بالا برای پیشگیری از کمر درد ممنوع است.

وی اضافه کرد: برای کاهش خاصیت نفخ آوری حبوبات لازم است برای مدت حداقل چهار ساعت در آب خیس داده و قبل از پخت چندین بار، آب آن دور ریخته شده و تعویض شود.

به گزارش ایرنا، مطالعات کشوری وزارت بهداشت نشان می‌دهد که دو سوم مردم در طول زندگی خود به کمردرد مبتلا می‌شوند و با توجه به این که جامعه ایرانی رو به صنعتی شدن پیش می‌رود، شیوع کمردرد نیز رو به افزایش بوده و بر اساس برخی از مطالعات شیوع کمردرد در کادرهای پزشکی بالا است.

 ۷۰ درصد پرستاران ایران با مشکل کمر درد مواجه هستند و برخی دندانپزشکان نیز به سبب نوع کارکردن از مشکلات کمر و گردن رنج می‌برند.

بیشترین شیوع کمر درد در استان مازندران و کمترین میزان شیوع در جنوب ایران است و طبق آخرین مطالعات، سن بروز کمر درد در ایران رو به کاهش است و امروزه با زندگی مدرن جوانان و نوجوانان نیز درگیر این بیماری شده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha