به گزارش روز یکشنبه ایرنا، طی سالهای اخیر فناوریهای گوناگون در حوزه های مختلف به کمک بشر آمده است و تلاشها و برنامه های دانشمندان و متخصصان توانسته برخی سختیهای زندگی را برای بشر آسان کند.
در سال ۲۰۲۰ بشر اهمیت فناوری های نوین را به دنبال شیوع کرونا و اجبار افراد برای صرف بیشتر زمان زندگی در خانه، بیش از هر زمان دیگر در گذشته درک کرد. هرچند طی این دوران چالشهایی در زندگی روزمره مردم جهان ایجاد شد اما تکنولوژی توانست بار بسیاری از مشکلات را از روی دوش افراد بردارد.
البته در این میان مشکلاتی نیز به واسطه استفاده از تکنولوژی و فناوریهای ارتباطی ایجاد شد اما در کل بشر توانست با کمک تکنولوژی و فنانوریهای ارتباطی یکسری از مشکلاتش را حل کند.
شاید بشر تا چند سال پیش فکر نمی کرد روزی با این شرایط سخت و طاقتفرسا روبرو شود و ابزاری همچون اینترنت عصای دستش شود.
تارنمای شبکه "ان بی سی نیوز" طی گزارشی در این راستا عنوان کرد: شاید کسی در سال ۲۰۱۹ به این مسئله فکر نمی کرد که سال ۲۰۲۰ فعالیت مردم جهان در شبکه های اجتماعی تا این میزان گسترده شود.
هر چند پیشتر برخی کارشناسان نسبت به مضرات استفاده زیاد از اینترنت و عدم تحرک بشر هشدار داده بودند، اما پس از سال همه گیری کرونا که افراد را بیشتر مجبور به زندگی آن لاین کرد، ایده سپری کردن زمان بیشتر در اینترنت به نظر دیگر کار بیهوده و احمقانه ای نیست. این شرایط زندگی مردم جهان و احساس آنها نسبت به تکنولوژی را دستخوش تغییراتی کرده و اینکه حتی برخی بیش از پیش قدردان تکنولوژی در این دوران هستند.
کارشناسان معتقدند که حرف و حدیث های منفی زیادی در مورد تکنولوژی وجود دارد اما با شرایط پیش آمده بدون یکسری فنانوری های ارتباطی شرایط در دوران جدید سخت است.
تغییر چشمگیر سبک زندگی با اینترنت
در این میان استفاده از یکسری نرم افزارهای تصویری و صوتی توانست کمک های گسترده ای به افرادی که مجبور بودند در برابر کرونا خود را قرنطینه کنند، ارائه کرد. میلیون ها نفر در سراسر جهان با این نرمافزارها توانستند برای نمونه مشکلات جسمانی شان را با پزشکان در میان بگذارند و یا دانش آموزان و دانشجویان با اَپ های مختلف آموزش از راه دور را تجربه کنند. همچنین با چنین نرم افزارهای صوتی و تصویری افراد توانستند از حال و احوال دیگران در دوران کرونا باخبر شوند.
تغییر شیوه زندگی در این دوران باعث شد تا افراد دوران جدیدی را در یکسری روزمرگی شان تجربه کنند. برای نمونه مردم بیشتر به خریدهای اینترنتی روی اوردند. حال تصور کنید تکنولوژی لازم برای این خریدهای ایتنرنتی در اختیار مردم نبود و چه مشکلاتی به دنبال داشت.
البته باید به این مسئله نیز اشاره کرد که کاربرد مفید و فواید تکنولوژی در سال ۲۰۲۰ به این معنا نیست که سوالات جدی در مورد تکنولوژی پاسخ داده شده اند. درست است که همه گیری کرونا باعث شد تا مسئله تکنولوژی و فناوری های ارتباطی بیش از پیش در کانون تمرکز فعالیت افراد قرار بگیرد اما در این میان می توان به انتشار اطلاعات نادرست و گمراه کننده برای نمونه در مورد ویروس کرونا و واکسنهای مربوط به بیماری کووید-۱۹ به عنوان یکی از آفت های وب گردی و حضور در فضای مجازی در این دوران اشاره کرد.
اتخاذ تدابیر امنیت سایبری
در سال ۲۰۲۰ و همزمان با افزایش چشمگیر استفاده از تکنولوژی و فناوری های ارتباطی در فضای مجازی، یکسری چالش های جدی از جمله ناامنی در این فضا به وجود آمد. از این رو کارشناسان و متخصصان این حوزه از دولتهای جهان خواستند تدابیر امنیت سایبری موثری را در دستور کار قرار دهند. در آمریکا اعضای کنگره در حال بحث برای بازنویسی برخی قوانین مربوط به اینترنت از جمله امور حفاظت از حریم شخصی هستند.
می توان به این مسئله اشاره کرد که سال ۲۰۲۰ آغاز عصر جدید در استفاده از تکنولوژی های مربوط به اینترنت و فناوری های ارتباطاتی بود.
دیوید تاکر یک کارشناس حوزه آی تی در این رابطه گفت: فعالیتهای دیجتالی به جایگزین بسیار خوبی برای برخی از تجربیات فردی افراد تبدیل شده است. این فضا به شما اجازه می دهد بیشتر با افراد صحبت کنید. افراد بیشتری را در آن واحد ملاقات کنید، در نشست های مختلف شرکت کنید.
استفاده گسترده از فناوری های نوین ارتباطی و تکنولوژی اینترنت قطعا یکی از رویدادهای مهم سال ۲۰۲۰ بود. این در حالی است که به دلیل تغییر سبک زندگی افراد و احتمال مواجه بشر با چالشهای مشابه همه گیری کرونا در آینده، صحبت از این نوع تکنولوژی ها در آینده بسیار خواهد بود.
نظر شما