بیش از هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری برای احیای بناهای تاریخی جذب شد

قزوین - ایرنا - مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی گفت: امسال هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای احیای بناهای تاریخی از محل سرمایه گذاری بخش خصوصی جذب شده است.

هادی میرزائی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان اعتبار برای احیای ۲۹ بنای تاریخی در کشور صرف می شود که از طریق  فراخوان عمومی به متقاضیان سرمایه گذاری و بهره برداری از این بناها واگذار شده است.

این مسوول گفت: شیوع کرونا کار برگزاری فراخوان و واگذاری بناهای تاریخی واجد شرایط به سرمایه گذاران را با تاخیر مواجه کرد و امیدواریم با کمرنگ شدن این بیماری و مهار آن، روند واگذاری بناها را شتاب ببخشیم.

میرزایی یادآور شد: به تازگی نیز واگذاری ۵۴ بنای تاریخی در استان های مختلف در قالب احیا، مرمت و حق بهره برداری برای مدت معین به مزایده گذاشته شده است.

وی اظهار داشت: در استان قزوین مراحل واگذاری سه بنای تاریخی شامل حمام تنکابنی، خانه میریان زاده و بهروزی با کاربری های فرهنگی و اقامتی انجام شده است و امیدواریم تا اواسط سال آینده شاهد بهره برداری از آنها با کاربری های جدید باشیم.

وی یادآور شد: تاکنون حدود ۷۷۰ بنای تاریخی متعلق به وزارت میراث فرهنگی و نهادهای دولتی و عمومی با مصوبه هیات وزیران در اختیار صندوق احیا قرار گرفته است .

میرزائی اظهار داشت: فعالیت های صندوق احیا را نمی خواهیم تنها به بناهای تاریخی تحت تملک دولت محدود کنیم بنابراین بناوفق آیین نامه آثار قابل احیا که پیش از این مسکوت مانده بود کمک می کنیم تا صاحبان این بناها مانند خانه های تاریخی به جای اینکه به فکر تخریب و ساخت خانه جدید باشند بتوانند با کاربری مناسب و احیای بنای خود کسب درآمد کنند که این مهم در حفظ چنین بناهایی کمک زیادی خواهد کرد.

 صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی به استناد بند ز ماده ۱۱۴ قانون چهارم توسعه در سال ۱۳۸۴ تشکیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha