هنیه خواستار آزادی زندانیان فلسطینی در عربستان شد

تهران- ایرنا- «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس از مقامات سعودی خواست تا زندانیان فلسطینی از جمله نماینده این جنبش در عربستان را از زندان های این کشور آزاد کنند.

به گزارش امروز (سه شنبه) پایگاه خبری «الخلیج الجدید» هنیه طی سخنانی در مراسم اختتامیه هفتمین کنفرانس سیاسی حماس که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: ما از شاه عربستان سعودی می خواهیم که زندانیان فلسطینی را آزاد کند.

وی افزود: ماندن این فلسطینیان در زندان های سعودی جایز نیست، زیرا آنها با جنبش حماس ارتباط دارند و این روابط خللی در امور داخلی هیچ کشوری ایجاد نمی کند.

در تاریخ ۹ سپتامبر ۲۰۱۹، حماس از دستگیری «محمد الخضری» نماینده و رییس دفتر این جنبش در عربستان و فرزندش توسط سعودی ها خبر داد و اعلام کرد که وی مسئولیت اداره روابط با عربستان را به مدت دو دهه بر عهده داشت و نیز عهده دار سمت های ارشد رهبری در این جنبش بود.

 هنیه بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت: دستگیری الخضری به عنوان بخشی از کارزار سعودی علیه بسیاری از مردم فلسطین مقیم عربستان صورت گرفته است.

عربستان از فوریه سال ۲۰۱۹ (بهمن ۹۸) الخضری و ده‌ها فلسطینی دیگر را بازداشت کرده و با وجود درخواست‌های مکرر جنبش حماس، تاکنون حاضر به آزادی آنان نشده است.

دیده بان حقوق بشر یورو- مدیترانه مستقر در ژنو نیز با انتشار بیانیه ای در تاریخ ۶ سپتامبر ۲۰۱۹ اعلام کرد که عربستان سعودی ۶۰ فلسطینی از جمله الخضری و پسرش را به اجبار زندانی کرده است.

رسانه‌های فلسطینی خرداد امسال نسبت به شرایط وخیم جسمانی الخضری و پسرش هشدار داده و اعلام کرده بودند که این افراد به سلول انفرادی منتقل شده‌اند و وضعیت جسمانی مناسبی ندارند.

سازمان عفو بین الملل نیز پیشتر در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه الخضری نماینده جنبش حماس در عربستان و پسرش "هانی" بدون هیچ اتهامی از سال گذشته توسط نیروهای امنیتی سعودی بازداشت شده و شرایط آن‌ها در زندان عربستان غیرانسانی است، خواستار آزادی آنها بدون هیچ پیش‌شرطی شد.

هنیه همچنین درباره رفع اختلافات میان دوحه و چهار کشور عربی تحریم کننده آن نیز گفت: ما از صلح خلیج فارس و احیای احترام به شورای همکاری و پایان دادن به محاصره قطر استقبال می کنیم.

وی افزود: هر گونه آشتی در منطقه در نتیجه به نفع آرمان فلسطین است و به طور مثبت بر ما منعکس می شود.

رییس دفتر سیاسی حماس ادامه داد: من فکر می کنم لازم است که یک گفتگوی استراتژیک بین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و ایران و کشورهای منطقه صورت گیرد تا ویژگی های ژئو سیاسی در منطقه برای مقابله با چالش ها و خطراتی که با آن مواجه هستیم از سر گرفته شود.

بحران روابط میان چهار کشور عربی عربستان، امارات، مصر و بحرین با قطر از ۱۵ خرداد ماه سال ۱۳۹۶ و به دلیل متن سخنرانی امیر قطر در یک رژه نظامی که وی پنجم خرداد ماه همان سال، جمهوری اسلامی ایران را «هژمونی» (قدرت برتر) منطقه و دو جنبش «حزب الله» و «حماس» را نیروهای مقاومت اسلامی و ضدصهیونیستی خوانده بود، آغاز شد.

این چهار کشور عربی از همان زمان با وارد کردن اتهامات فراوان به دوحه روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع و این کشور را به صورت زمینی و هوایی تحت محاصره قرار دادند. دوحه نیز با رد اتهامات وارده از سوی همسایگان عرب خود و مصر، آنها را به تلاش برای دست اندازی به حاکمیت قطر و تسلط بر منابع آن متهم کرد.

 کشورهای تحریم کننده قطر در ادامه ۱۳ شرط برای از سرگیری روابط با این کشور اعلام کردند که قطع روابط با ترکیه و جمع شدن پایگاه نظامی این کشور در خاک قطر یکی از این شروط می باشد، اما دولت دوحه این شرط ها را در تضاد با حق حاکمیت خود دانسته و از تن دادن به آن خودداری کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha