به گزارش خبرنگار ایرنا، با دقت در شخصیت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی می توان نتیجه گرفت که او به همان اندازه که در امور نظامی خبره بوده در سیاست و اقتصاد نیز صاحب تفکر بوده است و این موضوع را با بررسی بیشتر افکار و خدمات سردار از زبان کسانی که او را بهتر می شناختند می توان فهمید.
ایرنا کرمانشاه در اولین سالگرد شهادت سردار سلیمانی به سراغ «بهمن صحرایی» رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات در استان کرمانشاه رفته است که حاصل این گفت و گوی اختصاصی را در ادامه می خوانید.
ایرنا: آقای صحرایی لطفا به ویژگی های برجسته شخصیتی حاج قاسم اشاره کنید؟
صحرایی: باید گفت شخصیت حاج قاسم چند وجهی است و نتیجه خون او باعث روشنگری همه آزادیخواهان جهان شده تا بخواهند راهش را ادامه دهند چرا که نقش اساسی سردار سلیمانی در ریشه کن کردن شجره خبیثه داعش فقط خدمت به کشورهای منطقه نبود بلکه شامل تمام بشریت می شود.
ضمن اینکه تبعیت محض از مقام ولایت و نیز حضور میدانی در صحنه های نبرد از نقاط برجسته شخصیت حاج قاسم بود و این ویژگی ها از سردار سلیمانی مکتب ساخت چرا که با جان و دل سرباز مخلصی برای ولایت بود و همین اخلاص مهرش را در دل مردم قرار داد و به او لقب سردار دل ها دادند.
ایرنا: لطفا به نقش حاج قاسم در بازسازی عتبات عالیات نیز اشاره ای داشته باشید؟
صحرایی: باید گفت از اساس شکل گیری ستاد بازسازی عتبات عالیات از جمله یادگاری های سردار سلیمانی بود چرا که با روی کارآمدن حکومت بعثی در عراق متاسفانه وضعیت حرم امامان در عراق در بدترین شکل ممکن قرار داشت و فرصت زیارت از ایرانیان سلب شد.
بعد از سقوط صدام این سردار سلیمانی بود که طرح بازسازی حرم ها را به صورت مردم نهاد و هیأت امنایی و براساس نذورات مردم ایجاد کرد چرا که با توجه به محبتی که از اهل بیت در دل داشت معتقد بود ایران باید در بازسازی حرم ها دیده شود.
از جمله اینکه بعد از تخریب کامل حرم امامان در کاظمین، آنجا به طور کامل توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات بازسازی شد، ضمن اینکه صحن حضرت زهرا (س) به عنوان بزرگترین پروژه جهان اسلام در متراژ ۲۲۰ هزار متر مربع با ظرفیت ۱۰۰ هزار زائر ساخته شده و به حرم حضرت علی (ع) ملحق شده است.
حرم امام حسین (ع) نیز در حال توسعه است و شبستان حضرت زینب (س) نیز ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طبق برنامه ریزی های انجام شده طی سه تا چهار سال آینده به اتمام می رسد و این پروژه با الحاق به شبستان حرم امام حسین (ع) فضای حرم را ۱۴ برابر می کند.
در حقیقت بنیانگذار تمام این طرح های بزرگ را باید حاج قاسم سلیمانی دانست و به این فهرست نیز باید تامین امنیت زوار اربعین با کمک نیروهای حشدالشعبی اضافه شود.
همچنین تا سال ها از مرز خسروی کرمانشاه که قدیمی ترین مسیر راه کربلا محسوب می شود هیچ زائری عبور نکرد اما همت حاج قاسم سلیمانی و حشدالشعبی امنیت را دوباره به این مسیر برگرداند به گونه ای که در سال ۹۸ شاهد عبور امن زوار از این مرز بودیم.
ضمن اینکه باید حتما اشاره کنم تمام خدمات ستاد بازسازی عتبات عالیات از محل نذورات مردمی بدون وابستگی به کمک های دولت است و در راستای توسعه اقتصادی و اشتغال کشور تمام نذورات مردم صرف خرید کالا و خدمات در داخل خود کشور می شود و در ساخت حرم ها نیز کارگران ایرانی مشغول به کار هستند به گونه ای که این نذورات به صورت نقدی وارد خاک عراق نمی شوند.
ایرنا: یکی از موضوعاتی که در چند سال اخیر به خوبی دیده شده موکب های اربعین است، لطفا از نقش حاج قاسم در شکل گیری این موکب ها بگویید؟
صحرایی: سردار سلیمانی طراح شکل گیری موکب های اربعین در استان های دارای مرز با عراق و نیز در داخل خاک عراق برای خدمت رسانی به زوار اربعین بود به گونه ای که فقط استان کرمانشاه دارای ۱۲۰ موکب فعال اربعین در داخل استان و ۱۶ موکب فعال در داخل عراق با پنج هزار نیروی فعال است.
ضمن اینکه خدمات رسانی این موکب ها در مواقع بحران در داخل کشور نیز از دیگر اقدامات سردار سلیمانی بود به گونه ای که بعد از زلزله آبان ۹۶ غرب استان کرمانشاه، موکب های اربعین اولین گروه هایی بودند که در مناطق زلزله زده مستقر شدند.
همچنین می توان به سیل استان های لرستان و خوزستان نیز اشاره کرد که موکب های اربعین استان کرمانشاه در لرستان مستقر شدند و خود حاج قاسم سلیمانی و نیروهای حشدالشعبی به کمک سیل زدگان خوزستان رفتند.
در ایام کرونا نیز این موکب ها خدماتی مانند گندزدایی، ایجاد کارگاه های خانگی تولید ماسک و لباس های بیمارستانی و کمک های مومنانه به مناطق محروم داشته اند و هم اکنون نیز به مناسبت شهادت حاج قاسم سلیمانی طرح توزیع ۱۰ هزار بسته بهداشتی در مناطق محروم استان را داریم.
ایرنا: به اعتقاد شما سردار سلیمانی در مباحث اقتصادی و دیپلماسی نیز صاحب تفکر بوده اند لطفا بیشتر توضیح دهید؟
صحرایی: سردار سلیمانی حامی توسعه صادرات غیرنفتی به کشور عراق بود به گونه ای که ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق را پایه گذاری کرد و تشکیل این ستاد زمینه ساز شکل گیری روابط تجاری ایران با عراق بود.
ضمن اینکه ایشان در توسعه مرزهای رسمی کشورمان به خصوص مرزهای استان کرمانشاه با کشور عراق نقش مهمی داشتند.
به طور کل سردار سلیمانی یک شخصیت نظامی صرف نبود بلکه نگاهی همه جانبه به مسایل داشت و همواره بر پیوند ۲ ملت ایران و عراق تاکید می کرد به گونه ای که علاوه بر بخش عربی عراق، با اقلیم کردستان عراق نیز روابط خوبی داشت و فعال شدن مرزها با این اقلیم نیز نتیجه این روابط خوب بود.
ضمن اینکه به تاثیر حاج قاسم در توسعه گردشگری زیارت و توریست درمانی بین ۲ کشور عراق و ایران باید اشاره کرد چرا که سردار سلیمانی مشوق این موضوع بود که بیماران عراقی به جای رفتن به کشورهای دیگر در بیمارستان های ایران درمان شوند.
به گزارش ایرنا، سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق به همراه هشت نفر دیگر بامداد جمعه ۱۳ دی ۹۸ در مسیر فرودگاه بغداد در اقدام تروریستی کاخ سفید و به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا و با شلیک از پهپادهای ارتش این کشور، به شهادت رسیدند.
در پیامد این اقدام تروریستی کاخ سفید، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد چهارشنبه ۱۸ دیماه چندین فروند موشک بالستیک را به سمت پایگاه آمریکایی «عینالاسد» در استان «الانبار» عراق شلیک کرد.
در پی این موشک باران، پنتاگون در چندین مرحله و به صورت تدریجی اعلام کرد که تعداد ۱۱۰ نفر از نیروهای آمریکایی حاضر در پایگاه عین الاسد دچار آسیب مغزی شده و تحت درمان قرار گرفتهاند.
این جنایت پلید آمریکا علیه فرماندهان شهید سلیمانی و المهندس باعث شد که نمایندگان منتخب مردم عراق در پارلمان این کشور مصوبه اخراج نیروهای بیگانه از کشورشان را تصویب کنند تا مرحله دیگری از مبارزه مردم عراق علیه اشغالگری آمریکا آغاز شود.