به گزارش ایرنا، بهرام فلاحی لیما روز شنبه به رسانه ها افزود: اقدامات آموزشی نقش مهمی در افزایش سرانه مصرف ماهی دارد و باید به صورت جدی برنامهریزی شود.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف ماهی در استان سمنان پایین است گفت: میانگین سرانه مصرف آبزیان در دنیا بین ۲۱ تا ۲۲ کیلوگرم و در ایران بین ۱۲ تا ۱۳ کیلوگرم و در استان سمنان حدود ۶ کیلوگرم در سال به ازای هر نفر است.
مدیر امور آبزیان و شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان به اینکه ماهی بهعنوان غذای سلامتی در دنیا مطرح است اضافه کرد: گوشت ماهی دارای مواد معدنی نظیر فسفر ،کلسیم، آهن ومنیزیم و فلوئورید و اسیدآمینه ضروری مثل لیزین ولوسین وارژنین است که بدن قادر به ساخت آنها نیست و در گوشت ماهی موجود است و با خوردن آن تأمین میشود.
فلاحی لیما افزود: آنچه ارزش غذایی ماهی را فوقالعاده میکند نسبت جذب بالای پروتئین مرغوب آن است و ضریب هضمی پروتئین ماهی بالای ۹۶ درصد است.
وی گفت: ماهی دارای چربی امگا ۳ است که این چربی بهعنوان چربی غیراشباع در جلوگیری از بیماری قلبی و عروقی نقش اساسی دارد و بهعنوان شستوشودهنده رگهای خونی به حساب میآید و مانع گرفتگی سرخرگ ها و سایر بیماریهای قلبی و عروقی، و فشار خون میشود.
مدیر امور آبزیان و شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه با مصرف ۲ بار ماهی در هفته از بیماری قلبی و عروقی جلوگیری میشود افزود: مصرف ماهی با داشتن ویتامینهای گروهای آ، ب، دی، ای و کا نقش مهمی در افزایش ایمنی بدن ایجاد میکند.
فلاحی لیما با اشاره به شیوع بیماری کرونا گفت: خوردن ماهی به خاطر ویتامینها و مواد معدنی و سایر مواد مورد نیاز بدن سبب افزایش ایمنی بدن میشود و با افزایش ایمنی بدن در مقابل بیماری کرونا میتواند موثر باشد.
وی با بیان اینکه درصورت نبود ماهی تازه میتوان از انواع آبزیان، ماهی بستهبندیشده، کنسرو ماهی و سایرفرآورده های ماهی استفاده کرد گفت: ماهی غذایی است که از زمانی که بچه ها شروع به غذاخوردن میکنند تا زمان کهنسالی بهعنوان غذای سلامتی می توانند استفاده کنند.
مدیر امور آبزیان و شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: بر اساس تحقیقات، مصرف ماهی نقش مهمی در جلوگیری از بیماریهای آلزایمر و سایر بیماریها مانند سکته قلبی ومغزی و ارتروز دارد.
وی گفت از دلایل عمده سرانه پایین مصرف ماهی در کشور ناآشنایی با مزایای مصرف ماهی و تنوع غذایی با گوشت ماهی است که دراین ارتباط شیلات استان به برگزاری کلاسهای مختلف آموزش آشنایی با طبخ ماهی برای بانوان ادارات و کارمندان و دانش آموزان با همکاری مراکز بهداشتی و درمانی اقدام میکند.
مدیر امور آبزیان و شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: یکی از راه های اطلاع رسانی در خصوص فواید مصرف آبزیان توزیع سی دی و بروشور و سایر روشهای آموزشی، در ارتباط با مزایای مصرف آبزیان و آموزش آشنایی با تنوع پخت غذا با گوشت ماهی و سایر آبزیان است.
نظر شما