به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری این نشریه آمریکایی، «اوگور شاهین» بنیانگذار شرکت داروسازی «بیون تک» در حال مذاکره با شرکت داروسازی آمریکایی «فایزر» برای تقویت تولید است.
بنیانگذاران شرکتی که نخستین واکسن کووید-۱۹ مورد تایید سازمان جهانی بهداشت را تولید کردهاند، هشدار دادند تا زمانی که سایر واکسنها تولید نشود، کمبود در عرضه وجود خواهد داشت.
اوگور شاهین در مصاحبهای با مجله آلمانی «اشپیگل» گفت که شرکت وی در حال مذاکره با شرکت فایزر است تا کمبود واکسن مورد انتظار را جبران کند.
شاهین در این گفت و گو افزود: «وضعیت در حال حاضر ایده آل به نظر نمیرسد، یک شکاف وجود دارد زیرا هنوز هیچ واکسن تایید شده دیگری وجود ندارد و ما باید این خلا را با واکسن خود پر کنیم. به همین دلیل هم اکنون ما در حال کار با فایزر در مورد چگونگی پر کردن این شکاف هستیم» .
انتظار میرود آژانس داروهای اروپایی (EMA) در ۶ ژانویه (۱۷ دی) واکسن شرکت داروسازی «مادرنا» (شرکت داروسازی مستقر در انگلیس) را تایید کند، همزمان «ینس اشپان» (Jens Spahn) ، وزیر بهداشت آلمان نیز از این آژانس اروپایی خواسته است که واکسن تولید شده توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی «آسترازنکا» (شرکت داروسازی بریتانیایی- سوئدی) را به سرعت تایید کند.
موضوع نگران کننده دیگر در اروپا، سرعت آرام واکسیناسیون مردم است. روز پنجشنبه، «اولیویه وران» (Olivier Véran) ، وزیر بهداشت فرانسه پس از انتقادهای بسیاری که از روند کند واکسیناسیون در این کشور مطرح شد، قول داد این روند را تسریع کند.
شاهین همچنین در گفت و گوی خود با اشپیگل پذیرفت که روند کار در اروپا مانند سایر کشورها سریع و آسان نبوده است. وی همچنین تصمیم گیری کُند اتحادیه اروپا را در تایید واکسن، دلیل تاخیر توزیع آن اعلام کرد و انتقادات خود را متوجه این نهاد تصمیم گیر دانست.
شاهین افزود: «این فرض وجود داشت که بسیاری از شرکتهای دیگر با واکسن تایید شده خواهند آمد و ما بهاندازه کافی واکسن خواهیم داشت و وضعیت تحت کنترل خواهد بود. اما در کمال تعجب دیدیم که ایالات متحده در ماه جولای (تیرماه) حدود ۶۰۰ میلیون دوز واکسن از دو شرکت بیون تک و فایزر سفارش داد، در حالیکه سفارش اتحادیه اروپا تا ماه نوامبر (آبان) نصف این میزان بود» .
انگلیس نخستین کشوری بود که در قاره اروپا و از ۸ دسامبر (۱۸ آذر) واکسیناسیون سراسری را با استفاده از دو واکسن فایزر و بیون تک آغاز کرد. پس از آن نیز کشورهای آلمان، فرانسه و ایتالیا در تاریخ ۲۶ دسامبر (۶ دی) این روند را در پیش گرفتهاند. قرار است سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال جدید میلادی تزریق واکسن کووید-۱۹ را خود شروع کنند.
تهران- ایرنا- نشریه پولیتیکو نوشت: بنیانگذاران بیونتک نسبت به کمبود واکسن کووید-۱۹ در اروپا هشدار داده و اعلامکردند تا زمانی که سایر واکسنهای این بیماری به تایید اتحادیه اروپا نرسد، کمبود موجود برطرف نمیشود.
اخبار مرتبط
-
واکسیناسیون کرونا در ۵۰ کشور آغاز شده است
تهران- ایرنا- با گذشت یک سال از شیوع بیماری کووید ۱۹، حدود ۵۰ کشور واکسیناسیون علیه ویروس…
-
انتقاد از عملکرد دولت فرانسه در مورد واکسیناسیون کرونا
تهران- ایرنا- دولت فرانسه به دلیل روند کُند واکسیناسیون کرونا در این کشور با انتقادهایی مواجه…
-
آسترازنکا جایگزین جدی واکسن آمریکایی فایزر
تهران- ایرنا- واکسن محصول مشترک شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد انگلیس که ارزانتر از برخی…
نظر شما