به گزارش روز سه شنبه ایرنا از شبکه بلومبرگ؛ شرکت داروسازی آسترازنکا که واکسن کووید -۱۹ تولیدی آن در روند تائید اتحادیه اروپا قرار دارد، اعلام کرده که تحویل نخستین محموله های واکسن آن به علت مشکلات تولید، به تاخیر خواهد افتاد.
اشپان به شبکه تلویزیونی زد دی اف گفت که محدود شدن صادرات واکسن های تولیدی اتحادیه اروپا عاقلانه است.
مقام های اتحادیه اروپا به علت کارزار طاقت فرسای واکسیناسیون که موجب افزایش مدت قرنطینه ها و رکود اقتصادی در این کشورها شده است، زیر فشار فزاینده ای قرار دارند. اتحادیه اروپا با نزدیک به ۱۸ میلیون مورد ابتلا در زمینه واکسیناسیون از بریتانیا و ایالات متحده عقب افتاده، به گونه ای که از هر ۱۰۰ شهروند آلمان تنها ۳.۶ نفر واکسینه شده اند که یک سوم میزان بریتانیا و نصف اتحادیه اروپاست. کشورهای بزرگ تر عضو اتحادیه اروپا مانند آلمان عقب افتادگی بیشتری دارند به گونهای که از هر ۱۰۰ آلمانی تها ۲.۱ نفر واکسینه شده اند.
کمیسیون اروپا که از شرکت های داروسازی خواستار اعلام میزان صادرات واکسن شده، اعلام کرده است که تاخیر در تحویل واکس آسترازنکا به معنی کاهش قابل ملاحظه تزریق در سه ماهه جاری نسبت به مقدار توافق شده پیشین است. شرکت فایزر نیز در همین ماه اعلان کرده بود که عرضه واکسن از کارخانه اش در بلژیک به علت فعالیت برای افزایش ظرفیت این تاسیسات به مدت سه یا چهار هفته کاهش خواهد یافت.
روزنامه گاردین نیز با اشاره به روند کند واکسیناسیون کرونا در اروپا، از تهدید اتحادیه اروپا برای منع صادرات واکسن کووید –۱۹ به کشورهای غیرعضو مانند انگلیس خبر داد.
پس از آنکه شرکت داروسازی آسترازنکا به عدم توانایی از ارائه توضیحات رضایت بخش در مورد کمبود عرضه مطابق وعده پیشین متهم شد، اتحادیه اروپا تهدید به جلوگیری از صادرات واکسن کرونا به کشورهای غیرعضو مانند انگلیس کرد.
اتحادیه اروپا قرار است در سه ماهه اول سال جاری ۱۰۰ میلیون دز دریافت کند. اما بیم آن می رود که این نهاد با وجود پیش خریدهای زیاد پیش از تایید واکسن توسط آژانس دارویی اروپا، تنها نیمی از آن را دریافت کند.
اتحادیه اروپا دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو برای (دو میلیارد و ۳۰۰ پوند) برای تولید سریع و تولید واکسن ویروس کرونا هزینه کرده، به همین دلیل گفته می شود که کمیسیون اروپا پیشنهاد داده است کشورهای عضو در مورد سازوکار شفاف صادرات واکسن در اسرع وقت توافق کنند.