حسن خیریانپور روز شنبه در آئین نهال کاری در راستای اجرای طرح توسعه زراعت چوب در عباس آباد افزود : این تعداد اصله نهال بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته در سطح چهار هزار هکتار ازاضی استان کشت می شود.
وی گفت که با حمایت ها و هماهنگی بین بخشی می توان طرح توسعه زراعت چوب را در استان به بیش از چهار هزار هکتار افزایش داد.
خیریانپور از اهداف مهم زراعت چوب را حفظ و حراست از جنگل ها هیرکانی و از بین رفتن قاچاق چوب، تامین نیازهای واحدهای صنعت چوب و کاغذ و سلولزی و جلوگیری از خروج ارز برای تامین چوب صنایع و واحد های چوب و سلولزی برشمرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران با اشاره به وجود ۱۴۰ رودخانه در استان ، گفت: با هماهنگی دستگاه های متولی حاشیه این رودخانه ها زیر زراعت چوب قرار خواهد گرفت.
وی افزود : علاوه بر این ، از فضاهای غیرقابل استفاده در محیط دانشگاه های استان می توان زراعت چوب انجام داد که پس از بررسی های انجام شده میزان ۱۲۳ هکتار شناسایی شده است.
او ادامه داد : مسئولان دانشگاه های مازندران آمادگی خود را برای کشت زراعت چوب در محوطه غیرقابل استفاده دانشگاه ها اعلام کرده اند.
خیریانپور همچنین از دهیاران خواست به منظور فراهم کردن بستر مناسب برای درآمد زایی و همچنین زیبایی هایی که زراعت چوب در معابر عمومی روستاها دارد ، نسبت به اجرای طرح زراعت چوب در این مناطق برنامه ریزی کنند.
وی با اشاره به فعالیت ۲۳۶ واحد صنایع چوب، نئوپان و سلولزی در مازندران ، گفت : بیش از ۱۰ هزار نفر در این واحدها شاغل هستند که ۷۰ درصد کاغذ تحریر و ۶۰ درصد نئوپان کشور در این واحدها تولید می شود.
او افزود : برای توسعه زراعت چوب در استان علاوه بر دادن نهال رایگان، تسهیلات نیز پرداخت خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران خاطر نشان کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو چوب صنوبر بین ۲ تا سه هزار تومان و چوب اوکالیپتوس هر کیلو پنج هزار تومان از سوی کارخانه ها خریداری می شود.
خیریانپور افزود: در حال حاضر از ۹۵۱ قطعه ۱۰ هکتاری در غرب استان ۲۳۰ قطعه متروکه است که می توان برای زراعت چوب و کشت گلخانه بهره گرفت.
نظر شما