یک‌هزار واحد صنعتی، سنگرهای جهش تولید در آذربایجان‌غربی

ارومیه- ایرنا- بیش از یک‌هزار واحد تولیدی صنعتی در آذربایجان‌غربی سنگرهای جهش تولید در سالی به همین نام در استان هستند که با تدبیر دولتمردان، بخش زیادی از آنها در مدار تولید قرار داشته و احیا شده است.

به گزارش ایرنا، افزایش تولید، مهمترین بخش توسعه هر کشور بوده و می‌تواند موتوری محرک برای حرکت رو به جلو برای دیگر بخش‌ها باشد و حتی در ایجاد رفاه عمومی بیشترین نقش را حوزه تولید و صنعت برعهده دارد.

توسعه فعالیت‌های صنعتی یک راهبرد مهم در مسیر افزایش فرصت‌های شغلی کشور و استان است و با ایجاد هر واحد صنعتی، علاوه بر فرصت‌های شغلی که به‌صورت مستقیم برای افراد جویای کار ایجاد می‌شود، ‌ زمینه‌های متعددی برای اشتغال غیرمستقیم افراد در بخش‌های مرتبط همچون حمل‌ونقل، ‌ توزیع و فروش کالا، خدمات و پشتیبانی و سایر حوزه‌ها، ‌ فراهم می‌گردد که رقم آن بسیار قابل‌توجه است.

علاوه بر آن، رهبر معظم انقلاب که طی سال های اخیر، با توجه ویژه به موضوع اقتصاد و تولید، امسال را نیز به نام جهش تولید نامگذاری فرموده اند، که همین امر تلاش ها را برای توسعه بخش تولید در راستای چیره شدن به معضل بیکاری دوچندان کرده است.

در برنامه‌ریزی و سند اشتغال، صنعت از مهم‌ترین بخش‌های موردتوجه است و به همین دلیل فعالیت‌های صنعتی در آذربایجان‌غربی مسیر رشد خود را ادامه می‌دهد.

آذربایجان غربی طی سالیان طولانی گذشته، یکی از مناطق کم برخوردار در حوزه صنعتی بود و بهره چندانی از این بخش نداشت ولی با تغییر رویکرد در این استان به ویژه در دوره فعالیت دولت تدبیر و امید، روند توسعه صنعتی و تولیدی دراین خطه از کشور نیز سرعت گرفت و امروزه، این استان با محوریت صنایع کوچک، گام های بلندی برمی‌دارد.

فعالیت۷۳ درصد واحدهای صنعتی در آذربایجان‌غربی 

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی گفت: در مجموع ۷۳ درصد واحدهای صنعتی استان فعال است و از ‌یک‌هزار و ۳۷۸ واحد به بهره‌برداری رسیده در شهرک‌ها و نواحی صنعتی این استان یک‌هزار و سه واحد فعال است.

حسن حاتمی اظهار داشت: بیشتر واحدهای فعال آذربایجان‌غربی در زمینه صنایع غذایی و کانی‌های غیرفلزی فعالیت می‌کنند.

وی تاکید کرد: این واحدها در زمینی به مساحت ۴۷۲ هکتار به بهره‌برداری رسیده و برای راه‌اندازی آنها ۱۹ هزار و ۲۴ میلیارد ریال در آذربایجان غربی سرمایه‌گذاری شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی گفت: ۲۳ هزار و ۵۲۸ نفر در واحدهای فعال موجود در این شهرک‌ها و نواحی مشغول به‌کار هستند.

حاتمی بیان کرد: استفاده از فناوری‌های نوین، بهبود کیفیت محصولات تولیدی، افزایش مزیت رقابتی تولیدکنندگان و استانداردسازی واحدها و تولیدات از مهمترین عوامل توسعه صادرات و ورود به بازارهای بین‌المللی به‌شمار می‌رود که باید مورد توجه تولیدکنندگان قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه ۳۴ شهرک و ناحیه صنعتی در آذربایجان‌غربی وجود دارد، ادامه داد: هم اینک ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از زمین‌های این استان در اختیار این تعداد شهرک و ناحیه صنعتی است.

در دنیای امروز، رابطه ای مستقیم بین توسعه تکنولوژی و پیشرفت در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هر کشور برقرار است؛ به طوری که می توان گفت تکنولوژی عامل اساسی برای ایجاد ثروت، دانایی و توانایی کشورها بوده و ابزاری قدرتمند در توسعه ملی به شمار می آید و مسوولان استانی نیز بر این مسئله تاکید ویژه دارند و در این راستان مقام عالی استان تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه راه‌گشای مشکلات دانست.

استاندار آذربایجان‌غربی در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه، گفت: تقویت رابطه بین صنعت و دانشگاه می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل و فصل کند که البته این امر هنوز به درستی انجام نشده است.

محمد مهدی شهریاری اظهار داشت: باید راهکاری در سطح کلان مشخص گردد که صنعت و دانشگاه به هم مرتبط و متصل شوند.

وی ادامه داد: در امر توسعه و تولید علم، عملکرد خوبی را در سال‌های اخیر در آذربایجان غربی شاهد هستیم و شرکت‌های دانش‌بنیان در این راستا نیز نقش موثری دارند.

ارتباط صنعت و دانشگاه در هر کشوری می تواند تأثیری تعیین کننده در رشد اقتصادی آنجا داشته باشد و توسعه ارتباطی بین صنعت و دانشگاه می‌تواند علم روز را در اختیار صنعت گران قرار دهد و بخش صنعت نیز با این روش می‌تواند چرخ خود را به حرکت درآورد.

به منظور ارتباط بهتر صنعت با دانشگاه کلینیک صنعت در آذربایجان‌غربی راه‌اندازی شده است و این کلینیک بیشتر در زمینه مشاوره به صنعتگران فعالیت دارد و در صورت نیاز صنعتگران آزمایشگاه‌ها در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

 ارائه خدمات کلینیک صنعت توسط ۳۵ مشاور متخصص در آذربایحان‌غربی

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی گفت: ۳۵ مشاور متخصص در کلینیک‌ صنعتی برج خدمات فناوری و کسب و کار شهرک فناوری ارومیه مستقر است تا مشاوره‌های لازم را به متقاضیان ارائه کنند.

امیر شهسوار جلاوت افزود: تاکنون بیش از ۷۱ واحد تولیدی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی این استان از خدمات پنج دپارتمان کلینیک تخصص صنعت بهره‌مند شده‌است.

وی بیان کرد: این واحدها از تولیدی‌های فعال در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی هستند که از خدمات مشاوره‌ای در بخش‌های کیفی، بهره‌وری، بازاریابی، مسائل بانکی، دانش‌بنیان و فناورانه بهره‌مند شده‌اند.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی گفت: کلینیک تخصصی عارضه‌یابی این شهرک به عنوان کلینیک استانی بر تمام واحدهای صنعتی نظارت دارد و می‌تواند خدمات لازم را به متقاضیان ارائه کند.

وی ادامه داد: کلینیک‌های صنعتی ویزیت واحدهای تولیدی دارای مشکل طرف قرارداد را برعهده دارند و با احصای مشکلات آنها و گرفتن مشاوره از متخصصان مربوطه در جهت رفع مشکلات آنها اقدام می‌کنند.

شهسوار اضافه کرد: پنج دپارتمان تخصصی در زمینه‌های عارضه‌یابی و بهره‌وری، سیستم‌های مدیریت و کیفیت، بازاریابی و برند، امور بیمه‌ای و بانکی و مالی، امور فناوری و دانش بنیان در کلینیک تخصصی صنعت این استان فعال شده و آماده ارائه خدمات به حوزه صنعت است.

وی اظهار داشت: خدمات توسعه کسب و کار مشمول حمایت در این طرح مسائلی از قبیل حقوقی، عارضه یابی، توسعه نظام مدیریت، تأمین مالی و سرمایه گذاری را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: بازاریابی، فناوری اطلاعات، توسعه محصول و فناوری، زیرساخت و تأمین مواد اولیه از دیگر خدمات قابل ارائه توسط این طرح به واحدهای تولیدی، صنعتی و به صورت مشاوره است.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی گفت: ارتقای رقابت پذیری و توسعه فعالیت برای واحدهای تولیدی از اهداف اجرای این طرح است.

شهسوار جلاوت ادامه داد: در عارضه یابی عمیق از واحدها، تیم‌های تخصصی مشکلات واحدهای تولیدی را دسته بندی می‌کنند و مشکلاتی که نیاز به پیگیری از طریق مسوولان بالادستی دارد، به آنها ارجاع می‌شود.

مسوولان برای توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار و به کارگیری نیروهای متخصص با مدارک تحصیلی در بنگاه‌های صنعتی و معدنی دارای مجوز از مراجع، اقدام به راه‌اندازی سامانه تاپ کرده است؛ این سامانه در آذربایجان‌غربی نیز راه‌اندازی شده تا کمکی برای حرکت چرخ صنعت باشد.

ثبت نام ۹۰ واحد صنعتی آذربایجان‌غربی در سامانه تاپ

رییس اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه ۹۰ واحد صنعتی تولیدی این استان در سامانه ملی تاپ (توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار) ثبت‌ شده‌ است، افزود: همه بنگاه‌های اقتصادی می‌توانند با مراجعه به سامانه تاپ از مزیت‌های این طرح استفاده کنند.

علی حضرتی ادامه داد: هم اینک، چهار استاد تاپ، سه دانشجوی تاپ و پنج سرباز تاپ برای مشارکت در پژوهش و تحقیق برای رفع مشکلات واحدهای صنعتی و معدنی اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه طرح ملی تاپ در سه بخش اجرا می‌شود، ادامه داد: دانش‌آموختگان مشمول خدمت سربازی که تمایل دارند دوران خدمت سربازی خود را در بنگاه‌های اقتصادی بگذرانند، گروه نخست بهره‌مندان از این طرح به شمار می‌روند.

رییس اداره آموزش، پژوهش و فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی گفت: دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز که تمایل به اجرای مساله‌محوری پایان‌نامه‌های خود دارند، می‌توانند در سامانه طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار ثبت‌نام کنند.

حضرتی افزود: داوطلبان یا اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی و پژوهشی که می‌خواهند در قالب طرح‌های پسادکترای صنعتی و فرصت مطالعاتی در بنگاه‌های صنعتی و معدنی در انجام طرح‌های مستقل یا مشترک فعالیت کنند، از دیگر گروه‌های هدف طرح تاپ محسوب می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه طرح «تاپ» پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه است، گفت: وجود منابع انسانی غنی فرصتی برای برقراری ارتباط بین دانشگاه و صنعت به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: اجرای این طرح ملی به توسعه صادرات، اشتغال پایدار جوانان دانش‌آموخته و استاندارد کردن محصولات کمک می‌کند و تحولات اساسی در بخش صنعت کشور را ایجاد خواهد کرد.

 آذربایجان‌غربی از نظر صنعتی یکی از استان‌های کم‌برخوردار کشور به شمار می‌رود اما با اجرای قانون خروج از رکود تدوینی دولت تدبیر و امید، اقدامات خوبی در راستای بازگشت واحدهای تولیدی و صنعتی این استان به مدار تولید و جذب سرمایه آغاز شده‌است.

۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی آذربایجان غربی در اختیار شهرک‌های صنعتی بوده و ۲ هزار و ۲۰ قرارداد واگذاری زمین صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی این استان منعقد شده است.

هم اینک ۲۵ واحد از ۳۴ شهرک و ناحیه صنعتی استان در مساحت بیش از ۶۵۰ هکتاری فعال بوده و بنگاه‌های تولیدی در آنها مشغول تولید محصولات مختلف است؛ ۴۲۹ واحد تولیدی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی آذربایجان غربی غیرفعال است.

۲۲ هزار و ۵۲۴ نفر در واحدهای فعال موجود در این شهرک‌ها و نواحی مشغول به کار هستند که این آمار نشان از جایگاه صنعت در آذربایجان‌غربی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha