به گزارش ایرنا، شهرام ملکی روز یکشنبه اظهار داشت: پروژه راه آهن سنندج - همدان به تهران از طرحهای مهم و حیاتی استان است که با پیگیری های مستمر مسوولان استان تلاش میشود در موعد مقرر به پایان برسد.
وی یادآور شد: کل پروژه به طول ۱۵۱ کیلومتر و در سه قسمت ترافیکی طراحی شده که از این میزان بیش از ۶۰ کیلومتر در حوزه استان همدان است و از مهمترین ویژگیهای فنی طرح میتوان به ایجاد تعداد ۲۹ تقاطع به طول ۶۰۸ متر و نیز ۲۰ دهنه پل جمعا به طول یک هزار و ۸۰۰ متر که در این مسیر اشاره کرد.
ملکی با اشاره مشکلات این طرح در حوزه استان همدان نیز گفت: با توجه به اینکه برای اجرای این میزان ابنیه و زیر ساخت که بعضا از داخل اراضی مالکین و کشاورزان عبور کرده که با تامین اعتبار صورت گرفته از سوی سازمان برنامه و بودجه اقدامات لازم برای رفع معارض به انجام رسیده است.
وی افزود: چون پروژه ملی و شرکت ساخت و توسعه راههای کشورمتولی پروژه بوده لذا گاها مشاهده میشود که طرحهایی که در پیوست قانون بودجه کشور وجود دارند از چند استان عبور کرده و منافع پروژه مربوط به این استانها است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان یادآور شد: این طرح نیز یکی از این پروژه ها می باشد که همزمان در چند استان عملیات اجرایی آن در دست اقدام است و در این راستا همه استانها تلاش میکنند که علاوه بر رفع موانع موجود روند اجرای پروژه را تسهیل کنند.
ملکی افزود: بنابراین در این رابطه همه استانها اعتقادشان بر این است که علاوه بر رفع مانع موجود تلاش خود را برای تسهیل روند اجرای پروژه های ملی مضاعف کنند.
وی افزود: در حال حاضر در حوزه استان کردستان و در قطعات دو و سه هم از لحاظ ریل گذاری و زیرسازی روند انجام کار از وضعیت مطلوبی برخوردار است و پیمانکاران بشدت در حال کار هستند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان اظهار داشت: در بخش ریل گذاری نیز با وجود مشکلات در حوزه تولید ریل در سطح کشور با پیگیری های استاندار محترم با وزیر محترم صمت در بحث تامین تجهیزات ریلی طرح شرایط مناسبی فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۸ و ۹۹ حدود یک هزار میلیارد تومان به این پروژه اختصاص داده شده استگفت: امیدواریم با تلاش فراوان همه عوامل اجرایی این طرح در سال ۱۴۰۰ به پایان برسد و شاهد بهره برداری از آن باشیم.
حمایت از طرحهای گردشگری توسعه پایدار کردستان در اولویت است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان همچنین در جلسه بررسی احداث پیست اسکی منطقه نمونه گردشگری بدر و پریشان قروه با تاکید بر ضرورت جذب سرمایه گذار بخش خصوصی در طرحهای عمرانی تفریحی و گردشگری گفت: مجموعه دولت از طرحهای با محوریت توریستی در راستای توسعه پایدار این استان حمایت میکند.
شهرام ملکی اظهار داشت: توسعه زیر ساختهای گردشگری در این منطقه می تواند ظرفیتهای توسعه همه جانبه از جمله رشد و شکوفایی اقتصادی را فراهم میکند.
وی افزود: احداث این پیست اسکی با کسب نظر دستگاههای اجرایی متولی به دلیل واقع شدن در منطقه نمونه گردشگردی بدر و پریشان میتواند موجب جذب گردشگر و علاقمندان به طبیعت شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با اشاره به لزوم رعایت مباحث زیست محیطی در زمینه احداث پیست اسکی منطقه نمونه گردشگری بدر و پریشان یادآور شد: احداث این پیست باید با رعایت تمامی جوانب و مقررات مربوطه نظیر مباحث محیط زیستی صورت گرفته و تلاش شود تا از جاذبه های طبیعی و گونه های حیات وحش این منطقه محافظت شود.
ملکی همچنین خواستار مشارکت فعال مردم در حفظ محیط زیست استان شد و گفت: باید مردم را در حفاظت از محیط زیست و منابع خدادادی مشارکت داده تا به اهداف مورد نظردر حفاظت از این منابع دست پیدا کنیم.
وی اضافه کرد: اداره کل ورزش و جوانان استان در این راستا از طریق مشاور ذیصلاح با رویکرد رعایت اصول زیست محیطی و اخذ نظر سازمان محیط زیست امکان سنجی اجرای پیست اسکی در این منطقه را بررسی و نتایج را به استانداری اعلام کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان از دستگاههای اجرایی متولی استان خواست تا همکاری لازم را برای ایجاد زیرساختهای مورد نیاز در اجرای طرحهای گردشگری و تفریحی با مشارکت بخش خصوصی رابه عمل آورند.
منطقه حفاظت شده بدر و پریشان با ۴۳ هکتار مساحت، در مرز استانهای کرمانشاه و کردستان و در فاصله ۱۲ کیلومتری جنوب شهر قروه قرار دارد، این منطقه کوهستانی شامل کوههای صخرهای، درههای کمعمق، تپه ماهورها و ارتفاعات به هم پیوسته است و ارتفاع آن از ۲ هزار تا سه هزار ۲۹۸ متر تغییر میکند.
از چشمههای زیاد منطقه میتوان به چشمه شاهپسند، چشمههای شمالی کوه بدر، چشمه کبود و چشمه پناهگاه اشاره کرد. با داشتن پوشش گیاهی مناسب، این محدوده زیستگاه گونههای مهمی مانند کل و بز است و از دیگر گونههای جانوری حاضر میتوان از روباه، گرگ، شغال، گراز، لاکپشت، مار، مارمولک، شاهین، عقاب و سارگپه نام برد.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۱۹ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی است که ۸۲۸ مورد از این تعداد شامل ۷۶۳ اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، ۴۲ مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.
نظر شما