عباس سلیمی در گفت وگو با خبرنگار معارف ایرنا گفت: نگاهی گذرا به عمده آثار آیت الله مصباح نشان می دهد که اکثر آنها الهام گرفته از قرآن بوده است. کتاب هایی مانند انسان شناسی در قرآن، جنگ وجهاد در قرآن، جامعه و تاریخ از نگاه قرآن، حقوق و سیاست در قرآن، قرآن در آینه نهج البلاغه، قرآن شناسی و معارف قرآن در سه جلد شامل محورهای خداشناسی، جهان شناسی و انسان شناسی نشان می دهد که دیدگاه های ناب و زلال علامه مصباح بر این بود که ما قرآن را اساس تفکر و اندیشه اسلامی و دینی خود قلمداد کنیم وتمام مشکلات را با مراجعه به قرآن در جامعه اسلامی حل کنیم.
وی با اشاره به آیه ۸۲ سوره اسرا گفت: درمان همه دردهای فردی و اجتماعی و همچنین دردهای جسمی و روحی ما در گرو پیروی از قرآن است کما این که در ۴۲ سال گذشته آنچه کامیابی و پیروزی نصیب انقلاب شده، مواردی بوده که در سایه پیروی از قرآن برنامه ریزی و اجرا شده و آنچه احیانا موجب ناکامی و شکست شده، مواردی بوده که بدون در نظر گرفتن رهنمودها و دستورهای قرآنی بوجود آمده و ایجاد خسارت کرده است.
این استاد و پیشکسوت قرآنی افزود: درحالی مراسم وداع با پیکر استاد مصباح را در حرم حضرت عبدالعظیم ودر میان شاگردان، دوستداران و جمع کثیری از علما و شخصیت های کشور برگزار شد که به یاد خاطرات ۴۰ سال قبل می افتادم که از محضر وی تقاضا کرده بودیم تا در جلسات ویژه معارفی در ستاد نیروی هوایی ارتش در آن دوران، فرماندهان و پرسنل نیروی هوایی را بهره مند کنند.
سلیمی اضافه کرد: حضور پربرکت علامه در آن جلسات که با نهایت تواضع و اخلاص بود، خاطره ای ماندگار شد. همچنین به یاد مناظرات اول انقلاب با جناح های مختلف بودیم که انجام این کار بدون برخورداری از یک پشتوانه مستحکم قرآنی مقدور نبود.
شخصیتی کم نظیر در تفسیر قرآن
معاون فرهنگی آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) افزود: به عبارت دیگر اگر چه آیت الله مصباح از شاگردان برجسته و ممتاز علامه طباطبایی و خود یک مجتهد و از اساتید حوزه علمیه بود که در رشته های مختلف علمی از جمله کلام، عرفان و معارف اسلامی صاحبنظر بود ولی یک شخصیت کم نظیری در بخش تفسیر قرآن بود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم به عصاره و چکیده شیوه استاد در این رابطه اشاره کنم، باید بگویم تمام هم و غم و تلاش آیت الله مصباح در این رابطه بود که مسائل مختلف زندگی انسان را از قرآن استخراج کند و عقیده ای راسخ بر این محور داشت که قرآن محور اساسی و اصلی معارف اسلامی و اندیشه وتفکر دینی است.
سلیمی افزود: به عبارت دیگر علامه مصباح معتقد بود ما باید تمام بنیان های فکری را از قرآن استخراج کنیم و همه اصول مورد نیاز خود را از قرآن دریافت کنیم و این مساله برگرفته از تاثیری بود که از مکتب علامه طباطبایی گرفته بود.
وی اضافه کرد: رسانه و مطبوعات نتوانست در مدت عمر شریف وی به آن اندازه ای که باید از محضرش بهره مند شود و زمانی که بعضی از جوسازی های نامردانه سیاسی نیز به میدان می آید کار را مشکلتر می کند ولی امیدوارم با توجه فرمایش حضرت علی (ع) که فرمود العالم حی و ان کان میتا الجاهل میت و ان کان حیا دانشمند زنده است حتی اگر بمیرد و نادان مرده است حتی اگر به ظاهر زنده باشد؛ اگر چه کالبد استاد از میان ما رخت بربسته ولی تفکر و دیدگاه های وی را به ویژه در مورد قرآن که اساس معارف و هویت دینی ماست، مدنظر قرار دهیم و بتوانیم از اندیشه های وی استفادده کنیم.
به گزارش ایرنا، آیتالله محمدتقی مصباح یزدی عضو فقید مجلس خبرگان رهبری و رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به دلیل بیماری، عصر جمعه ۱۲ دی دار فانی را وداع گفت.
پیکر مرحوم آیت الله مصباح یزدی شنبه در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی تشییع و به مشهد مقدس منتقل شد تا در حرم مطهر رضوی طواف داده شود و امروز (دوشنبه) در حرم حضرت معصومه به خاک سپرده می شود.
نظر شما