۱۵ فقره مجوز صید ویژه به ۳۰ بانوی صیاد هنگامی اختصاص یافت

بندرعباس- ایرنا- مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: با پیگیریهای شیلات استان موافقت ۱۵ فقره مجوز مازاد بر مجوزهای توسعه جزایر به طور ویژه برای ۳۰ نفر از این بانوان از سوی سازمان شیلات ایران صادر شد.

عبدالرسول دریایی روز دوشنبه به رسانه‌ها اعلام کرد: بانوان زحمت‌کش و  صیاد هنگامی از سال‌ها پیش اقدام به صید با قایق به روش قلاب می‌کرد اما به دلیل نداشتن مجوز صید از مزایای لازم برخوردار نبودند و تعدادی از این بانوان سرپرست خانوار بوده که نیاز مبرم به این حرفه برای درآمد و سرپرستی خانواده داشتند.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط این بانوان و اهمیت حل مشکل این بزرگواران  ساماندهی این فعالیت در دستور کار ویژه شیلات استان قرار گرفت.

با توجه به اینکه برخی از این زنان سرپرست خانوار هستند و یا به دلایلی امرار معاش خانواده بر دوش آنان است، محدودیت‌های اداری باعث ایجاد مشکل در چرخه زندگی آنان شده است.

نداشتن مجوز صید از جمله مشکلات مهم بانوان صیاد جزیره هنگام است که به همین دلیل نمی‌توانند از امتیازات این شغل از جمله دریافت سوخت یارانه‌ای و دیگر تسهیلات دولتی استفاده کنند. در خبرها آمده است که استاندار هرمزگان آبان‌ماه گذشته در حاشیه مراسم کلنگ زنی طرح مرکز سلامت هنگام به بانوان هنگامی، صدور مجوز صید وعده داد.

۱۲ آذر امسال خبرگزاری ایرنا در قشم در گزارشی با عنوان «بانوان جزیره هنگام در انتظار مجوز صید» به مشکلات آن‌ها پرداخت.

در این گزارش یکی دیگر از بانوان صیاد گفته بود: قرار است ۱۵ مجوز برای ۳۰ نفر از بانوان صادر شود که مجبورند به صورت مشارکتی از آن بهره‌مند شوند که این امر باعث محدودیت بانوان فعال در این حوزه می‌شود این در حالی است که آقایان به راحتی می‌توانند به صورت مستقل مجوز صید دریافت کنند.

یکی دیگر از بانوان هنگام در این گفت‌وگو عنوان کرده بود: ۶۲ نفر از بانوان این جزیره تشکیل تعاونی زنان صیاد هنگام را تقاضا کرده‌اند تا بتوانند به فعالیت در حرفه اجدادی خود ادامه دهند که از این تعداد هفت نفر سرپرست خانوار هستند و وظیفه تامین مایحتاج خانواده بر عهده ایشان است، ۲ تن از بانوان متقاضی به علت فوت همسر مجبور به فعالیت صید هستند اما به دلیل داشتن بیمه، امکان صدور مجوز برای آن‌ها مهیا نیست.

جزیره هنگام با حدود ۵۰۰ نفر جمعیت در جنوب جزیره قشم قرار دارد.مردم جزیره هنگام با توجه به موقعیت جغرافیایی ویژه، فرصت‌های شغلی محدود برای کسب درآمد دارند.

صیادی مهم‌ترین شغلی است که بومیان جزیره‌ی هنگام به آن اشتغال دارند.

در سال‌های اخیر با رونق صنعت گردشگری در شهرستان قشم، جزیره‌ی هنگام به عنوان یکی از سایت‌های گردشگری مورد توجه گردشگران قرار گرفته‌است. از این رو صیادی و حمل گردشگران بین جزیره هنگام و قشم و فروش تولیدات صنایع دستی سه شغل اصلی کسب درآمد مردم جزیره هنگام به شمار می‌آید؛ اما با توجه به آب و هوای شهرستان قشم،صنعت گردشگری به دوره‌ای خاص خاصی محدود است،لذا صیادی نقش پررنگ‌تری را در حل مشکلات معیشتی مردم هنگام ایفا می‌کند.

زنان جزیره هنگام پایاپای مردان خود برای امرار معاش تلاش می‌کنند. در سنتی قدیمی زنان در کنار مردان به امر صیادی می‌پرداختند که این سنت تاکنون ادامه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha