این رویداد در حالی رخ داده است که که رئیس دانشگاه فنی و حرفهای فارس در ابتدای سال جدید تحصیلی (۱۳۹۹-۱۴۰۰) در نشستی خبری در جمع خبرنگاران عنوان کرد که تمهیداتی برای حضور دانشجویان در کلاسهای عملی اندیشیده خواهد شد.
محمد جامعی، ۱۵ دی ماه در گفتوگو با ایرنا درباره این موضوع، ابراز کرد: نیمسال اول تحصیلی سال ۱۳۹۹، به صورت مجازی آغاز شد و از ابتدا مقرر شد که دروس کارگاهی به مرور به صورت حضوری و فشرده برگزار شود.
وی با بیان اینکه همهگیری بیماری کرونا سبب شد، فعالیتها و اقدامات معمول دانشگاهها دگرگون شود، اظهار کرد: دانشگاهها بهناچار به سمت آموزشهای مجازی حرکت کردند؛ اما با توجه به اینکه عمده درسهای دانشگاه فنی باهنر مهارتی است، برگزاری این آموزشها به صورت مجازی دشوار است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای فارس ابراز کرد: از همین رو تلاش کردیم برای بعضی رشتهها "شبیهساز" طراحی کنیم تا دانشجویان کارگاهها را در کلاسهایی شبیهسازی شده پیگیری کنند؛ همچنین فیلمهای آموزشی با حضور استادان در کارگاهها به دانشجویان ارائه شد.
جامعی ادامه داد: افزون بر این، به استادان اعلام کردیم که بنا بر تشخیص خود، درصورتی که نیاز به حضور حتمی دانشجویان در کارگاههایشان است، با هماهنگی با آموزش دانشگاه، جلساتی را با حضور سه تا چهار نفر برگزار کنند که بسیاری از استادان این دانشگاه از این طرح نیز استقبال کردند.
او با اشاره به تجربه برگزاری کلاسهای ترم پیشین بهصورت مجازی، اظهار کرد: همانگونه که برخی کلاسهای عملی در ترم گذشته در آخر مردادماه برگزار شد، در این نیمسال نیز نمرات کلاس های عملی را باز میگذاریم و تا آخر اسفند امکان ورود نمره دانشجو وجود دارد.
رئیس دانشگاه فنی باهنر از دانشجویان خواست که نگران برگزاری این کلاسها نباشند و افزود: کارگاه ها حتما در قالب گروههای سه تا چهار نفره و با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و دستورات بهداشتی برگزار میشود.
جامعی با بیان اینکه دانشجویان میتوانند برای هماهنگی به معاون آموزشی این دانشگاه مراجعه کنند، ابراز کرد: چنانچه استادی خود، تقاضای برگزاری کلاس عملی را ارائه نکرده باشد، دانشجویان میتوانند برای برگزاری درخواست دهند.
وی اظهار کرد: محدودیت زمانی برای ورود نمره کلاسهای عملی وجود ندارد و درنتیجه برای نامنویسی در ترم آینده مشکلی وجود نخواهد داشت و برنامهریزیها از سوی معاونت آموزشی اعمال میشود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای فارس با تاکید بر اینکه تلاش بر ایجاد راههای مناسب بهمنظور برگزاری کلاسهاست، گفت: تصمیمات کلان مبتنی بر برگزاری تمام کلاسها بهصورت مجازی است؛ با این حال، ابتکارهایی به خرج دادیم تا مجبور نباشیم همه کلاسها را بهصورت برخط برگزار کنیم و در عین حال سلامت دانشجویان نیز به خطر نیفتد؛ برای نمونه حضور دانشجویان خوابگاهی برای بهرهگیری از کلاسهای کارگاهی بهصورت یک نفر در یک اتاق برنامهریزی شده است، درحالیکه پیش از این دانشجویان در گروههای چهار تا شش نفره در اتاقها حضور داشتند.
نظر شما