۲۴۰۰ مرکز مثبت زندگی بهزیستی در کشور راه‌اندازی می‌شود

مهاباد- ایرنا- رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۲ هزار و ۴۰۰ مرکز مثبت زندگی تحت نظارت این سازمان با ارایه ۲۲ خدمت به صورت محله محور و مردمی در کشور راه‌اندازی می‌شود.

وحید قبادی‌دانا روز دوشنبه در بازدید از یکی از مراکز خدمات مثبت زندگی بهزیستی میاندوآب اظهار داشت: با وجود اینکه این مراکز در آینده‌ای نزدیک توسط رییس جمهوری در سراسر کشور راه‌اندازی می‌شود اما فعالیت این مراکز شروع شده است.

وی افزود: این مراکز در محله‌های مختلف شهرها با محوریت خانواده‌ها دایر شده و خدمات آنها با نرم‌افزار ویژه که طراحی شده ارایه می‌شود.

رییس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: در این طرح ابتدا به خانوار های تخت پوشش خدمات ارایه می‌شود و سپس بر مبنای قانون نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی که یکی از اصول آن نیازمندیابی فعال است، به سایر افراد جامعه نیز خدمات ارایه خواهد شد.

"قبادی‌دانا" بیان کرد: فعالیت افراد در قالب مددکار در اجرای این طرح به صورت خریدخدمتی خواهد بود.

وی با بیان اینکه پیش از این پرونده‌های تشکیل یافته به صورت کاغذی بود، ادامه داد: به همین علت، افراد تحت پوشش که از دنیا می‌رفتند یا محل زندگی آنان تغییر می کرد، خبر یا اطلاعات زیادی از این نظر در دسترس نبود اما با اپلیکیشن طراحی شده و به واسطه نقشه جی‌پی‌اس تمام اطلاعات خانوار در دسترس قرار دارد.

رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: خدماتی مثل بینایی سنجی کودکان سه تا ۶ ساله و پیشگیری از طلاق در مراکز مثبت زندگی ارایه خواهد شد و در واقع این مراکز به محلی برای جذب مشارکت‌های خیران خواهد بود.

"قبادی‌دانا" افزود: قبل از راه‌اندازی این مراکز تعداد مددکاران بهزیستی جهت رسیدگی به امور مددجویان ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بود اما با این طرح تعداد مددکاران به ۱۰ هزار نفر می‌رسد و تمامی این افراد دانش‌آموخته رشته‌های این حوزه هستند.

وی با بیان اینکه شبکه این مرکز به دیگر مراکز خدماتی وابسته به بهزیستی شامل مراکز سالمندان و نگهداری کودکان بی‌سرپرست، کلینیک مددکاری اجتماعی و مرکز مشاوره متصل است، گفت: با سامانه‌ای که بانک اطلاعات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای افراد ایجاد کرده، همپوشانی بین دستگاههای اجرایی به صفر رسیده و بدین منظور یک خانواده یا فرد نمی‌تواند همزمان مددجوی کمیته امداد و بهزیستی باشد.

وی گفت: هم‌اکنون یک میلیون و ۸۰ هزار خانوار مستمری بگیر تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور در این طرح قرار گرفته و مبنای این طرح آن نیست که در هر مکانی به دلخواه مرکز خدمات مثبت زندگی دایر شود، بلکه برای هر ۴۵۰ خانوار یک مرکز در نظر گرفته شده و بنابراین راه‌اندازی مراکز مثبت زندگی براساس توزیع جمعیتی و جغرافیایی مددجویان بهزیستی شکل گرفته و در مناطق کمتر برخوردار تعداد مراکز بیشتر و در مناطق مرفه تعداد مراکز کمتر است.

وی اضافه کرد: گام دوم در این مراکز این است که علاوه بر مددجویان تحت پوشش سایر افراد نیز به غیر نیروهای مسلح تحت پوشش خدمات این مراکز قرار می‌گیرند و در فاز سوم هم مددکاران با مراجعه به محله‌ها افرادی که مشمول خدمات می‌شوند، را پیدا کنند.

وی با بیان اینکه در فاز اول تعداد خانوارهای تحت پوشش ۴۵۰ خانوار خواهد بود ولی در فازهای بعدی افزایش می‌یابد، گفت: مددکاران به لحاظ اینکه خرید خدمت فعالیت می‌کنند هر چقدر بیشتر فعالیت کنند دریافتی آنان نیز افزایش می‌یابد.

رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه نظارت بر فعالیت‌ها در این مراکز به صورت برخط است، گفت: این مهم این امکان را می‌دهد که خدمات ارایه شده به جامعه هدف با سهولت و سریع تر انجام گیرد.

وی با بیان اینکه مردمی بودن فعالیت‌ها در این طرح از مزایای دیگر آن است، اظهار داشت: مشکلات اعتیاد آسیب‌های فضای مجازی، مسایل مربوط به طلاق و پیشگیری از ماموریت‌ها در این طرح گنجانده شده که به طور مثال مراکز مشاوره ژنتیکی که تعداد آنها در کشور سه هزار مرکز است با ۲ هزار و ۴۰۰ مرکز مثبت زندگی لینک می‌شود.

وی اضافه کرد: به زودی پویشی تحت عنوان سقف مهربانی با هدف جلب مشارکت های مردمی برای تکمیل واحدهای مسکونی نیمه تمام مددجویان بهزیستی راه‌اندازی می‌شود که در آن تمامی این واحدها در سامانه قرار می‌گیرد که مراکز مثبت زندگی بیشتر در این راستا کمک حال خواهند بود.

"وحید قبادی‌دانا" رییس سازمان بهزیستی کشور امروز به میاندوآب‌ سفر کرده است.

 بازدید از مرکز خدماتی زندگی مثبت، دیداربا مددجوی ضایعه نخاعی، بازدید از کارگاه تراشکاری معلول ناشنوا،‌ بازدید از موسسه خیریه گل‌های باغ رحمت (مرکز نگهداری بیماران اعصاب و روان)، مرکز نگهداری معلولان ذهنی و یکی از مراکز ترک اعتیاد، شرکت در جلسه شورای معاونین بهزیستی استان آذربایجان غربی در محل اداره بهزیستی میاندوآب از جمله برنامه‌های سفر یک روزه وی به میاندوآب‌ است.

۹۴ مجتمع خدماتی مثبت زندگی با ۴۰ هزار پرونده مستمری بگیر در آذربایجان‌غربی راه‌اندازی شده که هفت مرکز نیز با ۲ هزار و ۲۵۰ پرونده در شهرستان میاندوآب راه‌اندازی شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha