به گزارش ایرنا، محمد امید روز دوشنبه در حاشیه نشست شورای روستایی و عشایری استان سمنان به خبرنگاران گفت: یکی از فعالیتهای مهم دولت تدبیر و امید در زمینه روستایی، اصلاح ساختار مدیریتی روستاها است.
وی افزود: امروز شرایط روستاهای کشور با گذشته خیلی تفاوت دارد و وجود امکاناتی مانند گاز، برق، ساخت و ساز و فناوری اطلاعات در روستاها این لزوم را ایجاد میکند که مدیریت روستاها دچار تحول شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با بیان اینکه در این لایحه دهیاری ها تکمیل کننده خدمات اداری به روستاها هستند گفت: در این لایحه که بعد از سه سال و بعد از بررسی های متعدد آماده شد، اختیارات حوزه ساخت و ساز و مسائل مختلفی که در بافت روستا اتفاق می افتد با دهیاری است.
امید ادامه داد: در این لایحه دهیاری ها حتی در زمینه صدور پروانه ساخت و رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز در روستا دارای اختیار می شوند، به عبارتی، اختیاراتی که شهردار در شهر دارد، در روستا متعلق به دهیار است.
وی افزود: دولت تدبیر و امید ۸۵ درصد از منابع مورد نیاز روستاها را در بخش دهیاریها تامین کرد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری ادامه داد: دولت تدبیر و امید به دهیاری های بزرگ استقلال بیشتری داد، امنیت شغلی آنان را تامین کرد و مصوب شد سوابق دهیاری ها قابل انتقال به سازمان های دیگر باشد.
امید گفت: لایحه مربوط به مدیریت روستاها، متمم این اقدامات است و با تصویب و اجرای آن، روستاها سامان بیشتری میگیرند.
وی با بیان اینکه استان سمنان در زمینه اشتغال روستاییان عملکرد بسیار مطلوبی دارد گفت: در مجموع ۲۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در زمینه اشتغال روستایی در نظر گرفته شد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با توجه مقام معظم رهبری به توسعه روستاها تخصیص پیدا کرد و در اختیار دولت است که ۱۴ هزار دلار از سال ۹۷ تا کنون در این زمینه هزینه شد و قرار است این اعتبار به صورت مستمر در اختیار روستاییان قرار گیرد.
امید ادامه داد: منابع جدیدی نیز در بودجه برای توسعه روستاها پیگیری میشود و منابع در اختیار معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در سال آینده ۲ برابر میشود.
وی افزود: روستاییان در بخش گردشگری روستایی از کرونا آسیب دیدند که با هماهنگی ستاد ملی مقابله با کرونا، مصوب شد کلیه تسهیلات روستاییان در دو نوبت ۶ ماهه استمهال شود و تا سال آینده روستاییان برای بازپرداخت تسهیلات با هر میزانی مهلت دارند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: برخی بانکها در مقابل این مصوبه مقاومت کردند که این معاونت پیگیر همراه کردن آنان است.
امید ادامه داد: ۲۵۰ هزار میلیارد ریال با هماهنگی و نظارت معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در توسعه روستاها در سال جاری هزینه شد که مقداری از این مبلغ، مانند هزینههای مربوط به گاز و فناوری اطلاعات از منابع دولت نبود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری افزود: ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه روستاها در سال آینده پیشبینی شده است.
به گزارش ایرنا، حدود ۳۸ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار و نزدیک به ۳۶ هزار دهیاری در ایران وجود دارد.
نظر شما