شمار روستاهای بدون بیکار استان سمنان به ۱۵ روستا افزایش می‌یابد

سمنان- ایرنا- استاندار سمنان گفت: طرح روستای بدون بیکار در استان تا پایان دولت تدبیر و امید از سه روستا به عدد ۱۵ افزایش می‌یابد.

علیرضا آشناگر روز دوشنبه در نشست شورای روستایی و عشایری استان سمنان با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در سالن یارگار امام(ره) استانداری ابراز داشت: اکنون در سه روستای استان سمنان طرح روستای بدون بیکار با موفقیت با تکیه بر ظرفیت‌های روستا اجرایی شده است و اجرای این طرح روستاهای دیگر به منظور اشتغالزایی و نگهداشت جمعیت روستایی دنبال می‌شود.
وی اضافه کرد: طرح روستای بدون بیکار طرحی ارزشمند و قابل تعمیم به کشور است.
وی ادامه داد: جمعیت روستایی استان سمنان قابل توجه است اما پهنه گسترده، نرخ خدمات روستایی در استان را افزایش می‌دهد و با وجود محدودیت‌ها تلاش خوبی از سوی استان‌ برای توسعه، اشتغالزایی و نگهداشت جمعیت روستایی انجام شده است.
استاندار سمنان اظهار داشت: میامی از شهرستان‌های استان جزو ۳۱ شهرستان کمترتوسعه‌یافته است و سند توسعه برای این منطقه تدوین شده و اعتبارات و تسهیلات نیز افزایش یافته و سقف پرداخت‌ها برداشته شده و تخصیص اعتبارات به منظور توسعه و آبادانی ۱۰۰درصد درنظر گرفته شد.

۷۰ درصد روستاهای استان سمنان سند توسعه دارند
وی افزود: ۷۰ درصد روستاهای استان سمنان دارای سند توسعه است و وضعیت استان در این زمینه مطلوب است و تا پایان دولت برای تمام روستاهای استان سمنان سند توسعه تهیه شود.
آشناگر یادآور شد: سمنان یک استان صنعتی است که علاوه بر اشتغالزایی برای شهروندان‌ استان، در اشتغالزایی استان‌های همجوار نقشی مهم دارد.
وی بیان کرد: یکی از ظرفیت‌های استان سمنان روستاها است که با تخصیص اعتبارات و توسعه روستاها می‌توان در بخش گردشگری با اشتغالزایی در نگهداشت جمعیت و بهبود معیشت روستاییان نقش آفرینی کرد.
به گفته استاندار سمنان، ۲۰ درصد اقلیم استان تحت اختیار جمعیت است و کشاورزی یکی از ظرفیت‌های مهم استان محسوب می‌شود و پسته دامغان شهرت جهانی و ثروت آفرینی و ارزش افزوده خوب دارد.
وی افزود:عشایر نقش خوبی در تامین مواد غذایی و پروتئینی منطقه دارند و این قشر باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: تامین احتیاجات برای خانواده‌های نیازمند در اولویت است و در زمینه اشتغال نیز خوب کار شده، اما در ادامه راه تخصیص اعتبارات می‌تواند گره‌گشا باشد.
آشناگر تاکید کرد: توسعه فرهنگی و اشتغال همپای هم در روستاها باید مورد توجه قرار بگیرد و تغییر در تشکیلات روستایی برای توسعه لازم است.
استاندار سمنان گفت: الگوگیری از دهیاری‌ها به عنوان نیروهای منتخب و جوان برای توسعه روستا نقشی مهم در پیش‌برد اهداف دارد.
محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری به منظور بازدید و بررسی طرح‌های روستایی در سفر ۲ روزه به استان سمنان آمده است.
بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور ، از کل جمعیت ۷۰۲ هزار نفری استان سمنان ۴۵ هزار و ۸۱۶ خانوار روستایی با جمعیت ۱۴۱ هزار و ۸۵۸  نفر در ۵۴۹ روستاهای استان  زندگی می کنند و ۹۰ درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش شوراهای اسلامی روستایی و ۸۸ درصد تحت پوشش دهیاری‌ها قراردارند.
استان سمنان دارای ۳۰۸ روستای برخوردار از شورای اسلامی است و ۲۵۶ روستای استان هم دهیاری دارد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha