دکتر افشین رخشا افزود: آلودگی هوا سبب تشدید بیماریهای زمینهای و مشکلات قلبی و عروقی می شود و بر اساس بررسی و تحقیقات به عمل آمده در جهان، آلودگی هوا با ابتلا به سرطان ریه و مثانه ارتباط مستقیم دارد.
وی ادامه داد: همچنین طبق تحقیقات جدید آلودگی هوا مرگ میر ناشی از انواع سرطان به ویژه سرطان سینه و پانکراس را افزایش میدهد.
این آنکولوژیست درباره تاثیر کرونا در تاخیر شناسایی و درمان به موقع سرطان هم اظهار داشت: همزمان با شیوع کرونا بسیاری از بیماران به دلیل ترس از ابتلا به کرونا از مراجعه به موقع به پزشک خودداری یا اگر بیماری آنها قبل از کرونا شناسایی شده بود از درمان به موقع خودداری یا درمانشان را قطع کردند و هر دو موضوع سبب پیشرفت بیماری سرطان در آنها شده است.
رخشا یادآور شد: این موضوع برای بیماریهای مختلف دیگر مانند بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت نیز صدق میکند.
دبیر علمی پنجمین کنگره بین المللی کلینیکال انکولوژی و پانزدهمین همایش سالانه کلینیکال انکولوژی همچنین به برگزاری این کنگره علمی اشهر و اضافه کرد: این کنگره به مدت چهار روز در تاریخ دوم، سوم، نهم و دهم بهمن ۹۹ با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته ایران و خارج از کشور برگزار میشود.
وی با یادآوری این که این کنگره به صورت وبینار برگزار می شود، گفت: علاوه بر تشکیل پنل ها، ۱۵ سخنرانی توسط اساتید بین المللی و متخصصان برتر رشته کلینیکال انکولوژی انجام می شود.
به گزارش روز سه شنبه انجمن کلینیکال آنکولوژی ایران، وی موضوعات و محورهای اصلی سخنرانی در این کنگره را سرطان سینه، پروستات، دستگاه گوارش، سرطان اعصاب مرکزی، سرطان غدد لنفاوی و دستگاه تناسلی زنان و ریه و همچنین اخلاق حرفهای و پزشکی عنوان کرد و افزود: البته یک هفته قبل از شروع کنگره اصلی، کنگره اقماری آنکولوژیستهای جوان برگزار می شود.
این آنکولوژیست با بیان این که شعار کنگره امسال «درمان سرطان ورای محدودیتها» توسط انجمن کلینیکال انکولوژی انتخاب شده است، یادآور شد: امسال نخستین بار است که این کنگره به صورت وبینار برگزار میشود و با تلاشهای زیاد صورت گرفته توسط تیم اجرایی جوان امید به برگزاری مجازی موفق و موثر آ «داریم.
به گزارش ایرنا، معضل آلودگی هوا که رتبه پنجم را میان عوامل موثر در مرگ و میر به خود اختصاص داده است، سالانه ۲.۴۸ تا هفت درصد تولید ناخالص داخلی کشورها را میبلعد تا صرف عوارض ناشی از آن شود.
ذرات کوچک تر از ۲.۵ میکرون مهمترین و در عین حال نگران کننده ترین آلایندههای هوا به شمار میروند. طبق اعلام مسوولان، در کشور ما ۲.۴۸ درصد تولید ناخالص ملی معادل ۳۴ هزار میلیاد تومان صرف عوارض ناشی از آلودگی هوا میشود، به طوری که ریزگردها و همچنین آلایندههای هوا ۳۸ میلیون نفر از جمعیت کل کشور را در معرض درجاتی از آلودگی هوا قرار میدهند.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، آلودگی هوا سالانه بر بیش از ۳۳ هزار مرگ در کشور تاثیر میگذارد و میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در تهران طی سال ۹۷ حدود سه هزار نفر بود که این تعداد در گروه سنی بالای ۳۰ سال بوده و از بین این افراد ۸۵ نفر بیماران مزمن تنفسی، ۹۶ نفر بیماران مبتلا به سرطان ریه، ۱۰۵۸ نفر بیمار قلبی و ۵۲۶ نفر دچار سکته مغزی بودند.
نظر شما