دکتر «شهلا نوری» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مراکز بهداشتی در قالب طرح مراقبت از کودک سالم، اجرای طرح غربالگری اتیسم را برعهده دارند.
وی اظهار داشت: والدین برای مراقبت کودک به مراکز بهداشتی مراجعه کرده و پس از ارزیابی توسط مراقبان سلامت، در صورت تاخیر تکامل، ارزیابی اوتیسم با استفاده از ابزار غربالگر ( تست ام.چت) توسط روانشناس مرکز انجام میشود.
مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: این اقدام به منظور شناسایی زودهنگام کودکان مبتلا به اوتیسم انجام میشود تا با مداخله زودهنگام بتوان از پیامدهای منفی این بیماری جلوگیری کرد.
دکتر نوری گفت: در بیشتر مواقع به علت ناآگاهی والدین درباره علائم اوتیسم، از ابتلای کودک خود به بیماری بی اطلاع هستند که با غربالگری میتوان ابتلای کودکان به این بیماری را به موقع شناسایی کرد.
وی افزود: به دنبال انجام تست های تخصصی و شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم، پزشک معین تکامل اطفال این طیف از بیماران را به منظور بهره مندی از خدمات، به مداخلات توانبخشی ارجاع می دهد.
مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تیمی از کارشناسان توانبخشی آموزش دیده در خصوص اوتیسم متشکل از گروه کار درمانی، رفتار درمانی، روانشاس و خانواده درمانی، مداخلات زودرس و به موقع (بعداز شناسایی و تشخیص) را انجام خواهند داد.
دکتر نوری با بیان اینکه میزان شیوع اوتیسم به ازای هر ۱۰۰ تا ۱۵۰ کودک یک نفر است، اظهار داشت: در صورت پیشرفت مطلوب اجرای این طرح با هماهنگی وزارت بهداشت، حمایت هایی نظیر خدمات توانبخشی، پرداخت بخشی از هزینه ها و اختصاص بودجه ای برای آنان همانند دیگر بیماران خاص درنظر گرفته می شود.
نظر شما