۲۰ میلیارد ریال برای راه‌اندازی مرکز تحقیقات میمند تخصیص یافت

کرمان - ایرنا - مدیر پایگاه میراث‌جهانی منظر فرهنگی میمند از تخصیص ۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و ملی برای راه‌اندازی موزه مردم‌شناسی و مرکز تحقیقات روستای صخره ای و تاریخی میمند از توابع شهرستان شهربابک خبر داد.

رضا ریاحیان روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: موزه و مرکز تحقیقات روستای تاریخی و دستکند میمند بر اساس سایت پلان روستا در حال ساخت و بومی‌سازی است.

وی با بیان اینکه عملیات ساخت مرکز تحقیقات این روستای جهانی دارای پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی است، اظهار داشت: این مرکز از قسمت‌هایی همچون آزمایشگاه، سالن کنفرانس، سالن اجتماعات، کتابخانه، دفتر فنی و مرکز اسناد تشکیل شده است.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی منظر فرهنگی میمند اظهار داشت: تاکنون بیش از چهار میلیارد ریال صرف ساخت مرکز تحقیقات این روستا شده که امیدواریم با تامین اعتباری که انجام می‌گیرد بتوانیم این مرکز را به بهره برداری برسانیم.

وی با اشاره به ساخت موزه مردم شناسی این روستای کهن گردشگری افزود: تاکنون ساخت این موزه ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که به زودی عملیات ساخت آن ادامه می‌یابد.

وی گفت: این موزه که در سال‌های گذشته در فضای دستکند آتشکده راه‌اندازی شده بود و هم اکنون می‌تواند با فرآیندی کامل‌تر شیوه زندگی مردم میمند در فضاهای دستکند (کیچه)، صنایع دستی، ابزار و محصولات کشاورزی و دامداری و همچنین آداب و رسوم آنها را معرفی کند.

 روستای دستکند (صخره‌ای) سه هزار ساله میمند از روستاهای تاریخی کرمان و در ۳۰ کیلومتری شهربابک است که به عنوان هفتمین منظر فرهنگی - طبیعی و تاریخی در جهان موفق به دریافت جایزه مرکوری شده است.

ساکنان این روستای تاریخی در جهان دارای آداب و رسوم خاص بوده و هنوز روابط سنتی زندگی در آن حفظ شده و در زبان و گویش نیز همچنان از کلمات پهلوی ساسانی استفاده می‌شود به نحوی که می‌توان تعامل انسان و طبیعت در هزاره دوم میلادی را به خوبی در آن دید.

این روستای باستانی که با شماره ۴۱۳۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، از معدود موارد معماری صخره‌ای است که به شکلی گسترده در تمامی ساختار روستا استفاده شده‌ است.

در تیرماه سال ۱۳۹۴ مصادف با چهار ژوئیه ۲۰۱۵ در سی و نهمین اجلاس میراث فرهنگی یونسکو پرونده منظر فرهنگی میمند شهربابک مورد بررسی قرار گرفت و با کسب اکثریت آرا به عنوان نوزدهمین اثر جهانی ایران در فهرست یونسکو به ثبت رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha