به گزارش ایرنا، «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان خواستار تلاش های جدی برای خلع سلاح هسته ای شد. خبرگزاری د. پ.آ. آلمان امروز (چهارشنبه) گزارش داد: ماس در سفر امروز خود به شهر امان و پیش از نشست با همتایان خود از ۱۵ کشور دیگر عضو «ابتکار استکهلم» گفت: ما در زمانی زندگی می کنیم که دوباره یک مارپیچ تسلیحاتی ایجاد شده است و اگر ما فقط بنشینیم و تماشا کنیم، عواقب مهلکی در پی خواهد داشت.»
هایکو ماس در حالی در اردن این سخنان را بیان کرده که در همسایگی اردن ، فلسطین اشغال شده توسط رژیم صهیونیستی به کانون بحران هسته ای در جهان و خاورمیانه تبدیل شده است.
رژیم صهیونیستی با داشتن صدها بمب اتمی در زرادخانه هسته ای خود ، هنوز به توافق های بین المللی در باره منع سلاح های اتمی نپیوسته و با قلدری به بازرسان آژانس بین المللی اجازه بازدید از تاسیسات و زرادخانه هسته ای خود از جمله « دیمونا» را نداده است.
وی با اذعان به مشارکت کشورش در بازدارندگی هسته ای ناتو گفت بمب های اتمی ایالات متحده در آلمان باقی خواهد ماند. به گفته وی آلمان به عنوان عضوی از ناتو، ضمانت امنیتی همسایگان اروپایی خود را به عهده گرفته و بخشی از آنچه به عنوان مشارکت هسته ای شناخته می شود، است.
مشارکت هسته ای نامی است که به موضوع بازدارندگی مشترک ناتو اشاره دارد و شامل کشورهایی است که خود هیچ سلاح هسته ای ندارند. طبق تخمین کارشناسان حدود ۲۰ بمب اتمی در پایگاه نیروی هوایی راینلاند-فالتس آلمان وجود دارد. همچنین هواپیماهای جنگنده تورنادو ارتش آلمان ماموریت حمل بمب ها در شرایط اضطراری را بعهده دارند.
وزیر خارجه آلمان ضمن انتقاد از پیمان منع سلاح های هسته ای سازمان ملل که پس از تصویب توسط ۵۱ کشور از ۲۲ ژانویه(۳ بهمن) لازم الاجرا می شود گفت: انعقاد قراردادهایی که کشورهای به دنبال سلاح هسته ای جزئی از آنها نباشد، فایده ای ندارد.
در مجموع ۱۲۲ کشور از ۱۹۳ عضو سازمان ملل متحد این معاهده را در سال ۲۰۱۷ تصویب کردند. اما هیچ یک از ۹ قدرت هسته ای و هیچ کشور ناتو در میان آنها نبودند. ناتو معاهدات موجود را مبنای موثرتری برای اقدامات مشخص خلع سلاح می داند.
مااس در امان پایتخت اردن، در چارچوب طرح به موسوم به ابتکار استکهلم در زمینه خلع سلاح هسته ای با همتای اردنی خود «ایمن صفادی» و «آن لینده» وزیر امور خارجه سوئد دیدار کرد.
ابتکار استکهلم متشکل از ۱۶ کشور در سال ۲۰۱۹ آغاز شد و طرفدار خلع سلاح هسته ای شدیدتر است. پیش از کنفرانس بررسی بعدی پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای ۱۹۷۰ در پاییز آینده، این کشورها می خواهند پل هایی را بین قدرت های هسته ای و کشورهای فاقد سلاح هسته ای ایجاد کنند. نشست امروز در امان سومین نشست از نشست های وزیران خارجه این کشورها است.
نظر شما