بیم و امیدهای سال ۲۰۲۱ از نگاه گزارش سازمان ملل

تهران-ایرنا- تارنمای سازمان ملل نوشت: اگرچه با کشف، تولید و توزیع واکسن کرونا بارقه های امید برای کم فروغ شدن همه گیری کویید ۱۹ و کم رنگ شدن پیامدهای مخرب ناشی از آن در جوامع بشری در آغاز سال۲۰۲۱ شکل گرفته، اما ویروس جهش یافته کرونا و چالش های جدید ناشی از آن همچنان بیم و نگرانی هایی برانگیخته است.

به گزارش امروز (جمعه) ایرنا، اگرچه سال ۲۰۲۱ برای جهانیان با روزنه های امیدی برای پایان یافتن به بحران همه گیری کووید ۱۹ و پیامدهای ویرانگر آن، با انجام کارزارهای گسترده واکسیناسیون در کشورها آغاز شد، اما شناسایی گونه جدید ویروس کرونا و چالش های جدید ناشی از آن از جمله سرعت انتقال زیاد آن، ابهامات و نگرانی های را برانگیخته است.

به نوشته تارنمای رسمی سازمان ملل، دکتر هانس کلوگه، مدیر بخش اروپایی سازمان جهانی بهداشت، با ابراز نگرانی از افزایش موارد ابتلا به گونه جدید ویروس کرونا در اروپا گفت: یکسال پس از ثبت نخستین مورد ابتلا به همه گیری کووید ۱۹، در حال حاضر از دانش گسترده و ابزارهای پیشرفته ای برای مقابله با این بیماری برخوردار شده ایم، اما همچنان بحران شیوع کرونا جهان را تهدید می کند، چرا که این ویروس جهش یافته به خصوص در اروپا در حال افزایش است و ما ناگزیر به مقابله با چالش های جدید ناشی از آن هستیم.

وی افزود: همانند همه ویروس ها، ویروس کرونا نیز در طول زمان جهش یافته است، اما قابلیت انتقال افزون تر این گونه جدید، بسیار نگران کننده است.

سازمان جهانی بهداشت از شناسایی ویروس کرونا جهش یافته در ۲۲ کشور از ۵۳ کشور تحت پوشش منطقه اروپایی خود خبر داده است.

مدیر بخش اروپایی سازمان جهانی بهداشت هشدار داد: گونه جدید ویروس کرونا به دلیل سرعت انتقال زیاد آن، موجی از بیم و نگرانی را برانگیخته که در صورت فقدان تشدید اقدامات مقابله با آن، مراکز درمانی- بهداشتی کشورها را که برای مقابله با شیوع کرونا تاکنون با انبوهی از مشکلات دست و پنجه نرم می کردند، با چالش های فزاینده ای مواجه خواهد کرد.

تارنمای رسمی سازمان ملل افزود: منطقه اروپایی سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۲۶ میلیون مورد ابتلا به کووید ۱۹ و بیش از ۵۸۰ هزار مرگ و میر ناشی از آن را در سال ۲۰۲۰ به ثبت رسانده است. بر اساس مطالعه انجام گرفته در ۲۷ کشور این منطقه، مرگ و میرها در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹، پنج برابر و در مقایسه با سال ۲۰۱۸، سه برابر افزایش یافته است.

دکتر کلوگه ادامه داد: این یک وضعیت هشدار دهنده است، به این معنی که برای مدت کوتاهی باید بیشتر از آنچه انجام داده ایم، تلاش کنیم و اقدامات اجتماعی و بهداشت عمومی از جمله استفاده گسترده از ماسک، محدود کردن تجمعات اجتماعی، رعایت فاصله فیزیکی، شستن دست ها و همچنین افزایش آزمایش های تشخیص کرونا و سیستم های ردیابی بیماران مبتلا به کووید ۱۹، اعمال دوباره اقدامات قرنطینه ای به انضمام واکسیناسیون، را با هدف تسریع در مبارزه با ویروس جهش یافته کرونا افزایش دهیم.

سازمان جهانی بهداشت ضمن خواستار اولویت قرار دادن کارکنان مراقبت های بهداشتی و گروه های آسیب پذیر در کارزار واکسیناسیون کرونا، یادآور شد: هیچ جامعه و یا کشوری را نمی توان در روند واکسیناسیون گسترده کرونا به فراموشی سپرد. ما وظیفه داریم تصمیمات خود را بر مبنای ارزش های اساسی در قلب بشریت از جمله همبستگی، برابری و عدالت اجتماعی اتخاذ کنیم.

 گونه تازه ویروس کرونا در حالی در انگلیس اوج گرفته که با گسترش این گونه جدید به سایر بخش های اروپا، قاره سبز بار دیگر شاهد قرنطینه سراسری و محدودیت های کرونایی شده است. بر اساس وب سایت آماری ورد متر (worldometers) که آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا را به صورت لحظه‌ای گزارش می‌دهد، شمار  مبتلایان به کووید ۱۹ در جهان به بیش از  ۸۸ میلیون و ۵۷۴ هزار نفر و مرگ و میرهای ناشی از آن به بیش از یک میلیون و ۹۰۸ هزار نفر رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha