مبارزه با آفت جوانه‌خوار بلوط به ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیازدارد

شهرکرد -ایرنا- سرپرست اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت بحث مبارزه با آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های زاگرس گفت: اجرای این طرح که از اواخر اسفندماه آغاز می‌شود به ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

محمدرضا محمدی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال برای اجرای این طرح اعتبار خاصی از محل اعتبارات ملی اختصاص داده نشده است.

وی با تاکید بر اینکه از محل اعتبارات استانی ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار برای اجرای این طرح پیش بینی شده است، افزود: این میزان اعتبار بسیار ناچیز است.

محمدی اظهار داشت:پیش‌بینی می‌شود امسال پنج هزار هکتار از جنگل‌های بلوط استان درگیری این آفت شوند که سطح بیش از ۲ هزار هکتار از جنگل‌ها در حالت بحرانی باشند.

وی اظهار داشت: گونه آفت جوانه‌خوار از اوایل اسفندماه که فصل جوانه‌زدن درختان بلوط استان آغاز می‌شود و تا اوایل اردیبهشت‌ماه مبارزه با این آفت انجام می‌شود.

به گفته وی،آفت جوانه‌خوار بلوط یکی از مهمترین علت‌های تخریب گونه‌های جنگلی بلوط است که این آفت در مرحله لاروی از جوانه‌ها و برگ‌ها تغذیه و در صورت طغیان درختان را عاری از برگ می‌کند.
محمدی با اشاره به اهمیت حفظ و حراست از جنگل و کاهش وابستگی حاشیه‌نشینان جنگل و بهره برداران جنگلی از جنگل‌های استان گفت:در چند سال گذشته آبگرمکن خورشیدی،کپسول گاز و وسایل گازسوز از محل اعتبارات دولتی برای این افراد تهیه و توزیع می‌شد که از سال گذشته اعتبار خاصی برای تهیه این وسایل در نظر گرفته نشده است.

وی با اشاره به اینکه طرح تغییر الگوی مصرف سوخت با هدف کاهش وابستگی مردم به استفاده از چوب و محصولات جنگلی برای تامین انرژی از سال ۹۳ در استان آغاز شده است، افزود: ۲۰ هزار خانوار جنگل‌نشین در مناطق بازفت شهرستان کوهرنگ، شهرستان‌های خانمیرزا، اردل، کیار و لردگان ساکن هستند که از این تعداد چهار هزار خانوار به هیچ‌گونه سوختی دسترسی ندارند. 

به گزارش ایرنا،چهارمحال و بختیاری با یک میلیون و ۶۵۳ هزار هکتار مساحت، ۳۱۱ هکتار جنگل بلوط دارد که بیش از ۵۳ درصد از جنگل های استان در شهرستان لردگان قرار دارد.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha