به گزارش ایرنا، شهرستان های شاهین دژ و تکاب در جنوب آذربایجان غربی از مناطق سردسیر کشور هستند که گازرسانی به روستاهای این مناطق را حائز اهمیت کرده است؛ در گزارش های هواشناسی همواره نام این منطقه به عنوان یکی از مناطق سردسیر استان اسم برده میشود.
این مناطق در راستای توجه دولت و مسوولان به محرومیت زدایی و توسعه متوازن و عادلانه رفاه و امکانات به نقاط مختلف کشور به ویژه مناطق محروم مورد توجه تلاش گران عرصه های مختلف خدمت رسانی به ویژه گازرسانی قرار گرفته است.
بیش از ۱۵ هزار کیلومتر شبکه گذاری و بیش از یک میلیون مشترک با ضریب نفوذ ۷۲ درصدی گاز روستایی، خود گواهی بر عزم راسخ برای گازرساتی به مناطق دور افتاده و محروم در استان آذربایجان غربی است که مناطق شاهین دژ و تکاب نیز از آن جدا نیستند.
هرچند در این میان، موانع مختلفی در مسیر گازرسانی به روستاییان شهرستان های شاهین دژ و تکاب قرار دارد که علاوه بر سخت کردن عملیات گازرسانی، هزینه ها را نیز افزایش می دهد.
شاخص گازرسانی به روستاهای استان در آستانه رسیدن به ۸۵ درصد است
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با وجود مشکلات معارضی، آب و هوایی و اقتصادی، طرحهای گازرسانی شهرستانهای شاهیندژ و تکاب در حال اجراست.
علیرضا شیخی با بیان اینکه تا قبل از سال ۱۳۹۲، میزان بهرهمندی خانوار روستایی آذربایجانغربی از گاز طبیعی، ۲۸ درصد و شامل ۳۰۳ روستا بود، افزود: بهرهمندی خانوار روستایی از گاز در سال ۱۳۹۶ در این استان به ۴۲ درصد رسید که با تلاش گازرسانان ، این میزان هم اکنون ۷۲ درصد شامل یکهزار و ۲۲۴ روستا است و با اتمام طرحهای در دست اجرا، به ۸۵ درصد خواهد رسید.
وی اظهار کرد: از ۴۶ شهر استان تنها ۴ شهر باقی مانده است که گاز سه شهر از این تعداد تا هفته دولت سال ۱۴۰۰ مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی بیان کرد: شهر آخر نیز قطور خوی در شمال آذربایجان غربی است که تا پایان سالجاری به پیمان واگذار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان غربی در خصوص طرح های گازرسانی به منطقه شاهین دژ و تکاب تیز گفت: با شیوع ویروس کرونا این طرح از اواسط تیرماه امسال کلید خورد و تاکنون ۳۶ کیلومتر لولهگذاری شده و ۶ کیلومتر آن باقی مانده است و تلاش میشود هشت روستای این مسیر تا پایان امسال از گاز طبیعی برخوردار شود.
شیخی با اعلام اینکه ما در تکاب در طرح زرهشوران درگیر مشکلات زیادی بودیم، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۴ پیمانکار این طرح مشخص شده و با بهره مندی چند روستای این محور از گاز، این خدمت به در کارخانه زرهشوران هم رسیده است.
وی با بیان اینکه با حل مشکلات، روستاهای مسیر زرهشوران تا دهه فجر امسال از گاز طبیعی برخوردار می شوند، ادامه داد: پنج هزار و ۴۰۰ متر لولهگذاری لازم است تا گازرسانی به این روستاها تکمیل شود ولی هزار و ۶۰۰ متر در شیرمرد و زرهشوران معارض دارد و معارضین راضی نیستند زمین در اختیار گازرسانی قرار دهند که رفع این مشکل نیازمند همکاری مردم و فرمانداری و مسوولان محلی است.
به گفته وی، با اتمام پروژههای گازرسانی در دست اجرا، میزان برخورداری خانوار روستایی تکاب به ۶۵ درصد می رسد.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجانغربی در ادامه با بیان اینکه شاهیندژ نیز دارای ۵۱ روستای برخوردار از گاز طبیعی است، گفت: تا قبل از سال ۱۳۹۲ تنها چهار روستای این منطقه برخوردار بود.
شیخی اظهار کرد: با اتمام پروژههای گازرسانی شاهیندژ حدود ۸۴ درصد جمعیت روستایی این شهرستان از گاز طبیعی بهرهمند می شوند.
اعتبارات گازرسانی به روستاهای تکاب و شاهیندژ مرزی در نظر گرفته میشود
نماینده مردم شهرستانهای تکاب و شاهیندژ در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اعتبارات گازرسانی به روستاهای این شهرستانها مطابق روستاهای مرزی در نظر گرفته میشود و از ۶ میلیون تومان به ۲۰ میلیون تومان به ازای هر خانوار افزایش مییابد.
حسن همتی افزود: مقرر شد به هر کدام از شهرستانهای تکاب و شاهیندژ ۲۰ روستا اضافهتر از سهمیهی سالانه برای خدماترسانی در نظر گرفته میشود.
وی با اعلام اینکه امسال گاز ۱۱ روستای شاهیندژ روشن میشود، گفت: علاوه بر این، گازرسانی به تعداد زیادی از روستاهای این شهرستان امسال کلنگزنی میشود.
وی دامه داد: امسال شعله های آبی در ۱۷ روستای تکاب روشن میشود و ۴۵ روستای دیگر همچنان در دست گازرسانی خواهد بود و ۱۷ روستای باقی مانده نیز در قالب همان ۲۰ روستای مازاد بر سهمیهای که موافقت آن از وزیر نفت گرفته شده است، گازرسانی میشوند.
️۱۱ روستای شاهیندژ در حال گازرسانی است
فرماندار شاهیندژ نیز گفت: این شهرستان دارای ۱۴۶ روستاست که از این تعداد ۱۱۰ روستا امکان گازرسانی دارند.
امیر تیموری با بیان اینکه ۵۱ روستا در شاهیندژ گازرسانی می شود، افزود: تا قبل از دولت تدبیر و امید، چهار روستای این شهرستان از گاز طبیعی برخوردار بودند که با همت شرکت گاز در طول هشت سال گذشته، ۴۷ روستا مورد گازرسانی قرار گرفته است.
وی با اشاره به سردسیر بودن منطقه، ادامه داد: راههای مواصلاتی و دسترسی برخی از روستاها نامناسب است و سوخترسانی به آنها در زمستان با مشکلاتی مواجه میشود که همین امر، تسریع در گازرسانی به این روستاها را ضروری میکند.
گازرسانی به ۴۰ روستای تکاب در حال اجراست
فرماندار تکاب با بیان اینکه تکاب ۹۹ روستا دارد که امکان گازرسانی به آنها وجود دارد، افزود: بخش مرکزی شامل ۴۶ روستا است که ۲۵ روستای آن گازرسانی شده و ۱۲ روستای دیگر نیز در حال گازرسانی است.
امیر ستوده فر با بیان اینکه تخت سلیمان دارای ۲ روستای برخوردار از گاز طبیعی است، اظهار کرد: ۲۸ روستای دیگر این شهر در حال گازرسانی است.
وی افزود: ۲۷ درصد روستاهای تکاب از گاز بهرهمند هستند و برای افزایش این میزان نیازمند تلاش بیشتر و همکاری بین دستگاهی برای رفع مشکلات موجود از جمله در موضوع معارضان اراضی و تعامل شرکت گاز و راهداری جهت حفظ حریم راههاست.
به گزارش ایرنا، امید می رود با تداوم همت گازرسانی تا پایان دولت تدبیر و امید، شهرستان های تکاب و شاهین دژ نیز از نتایج این همت عالی برخوردار شده و از محرومیت آنان کمتر شود.
تکاب با ۸۱ هزار نفر جمعیت در منطقهای کوهستانی با جادههایی سختگذر در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
شاهیندژ با بیش از ۹۵ هزار نفر جم عیت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
نظر شما