به گزارش ایرنا، رحیم رنجبر روز یکشنبه، با اشاره به انتشار شیوهنامه برگزاری دهمین جشنواره موسیقی استان سمنان، به رسانه ها گفت: جشنواره موسیقی استان سمنان با هدف ارزشگذاری صحیح موسیقی برای نسل جوان، تعیین الگوها و معیارهای صحیح هنری، کشف و تشویق استعدادهای جوان و شناسایی عملکرد آموزشگاه های آزاد موسیقی برگزار می شود.
وی گفت: این جشنواره در بخش های بخش رقابتی، آزاد، پژوهشی و مهمانان خارج از استان سمنان برگزار می شود و بخش رقابتی شامل ۲ مرحله اجرایی است و برای هر ساز ردهبندی سنی تعریف شده است که هر گروه سنی بعد از ثبت نام در جشنواره با توجه به منابع اعلام شده، اجرای خود را ضبط و به دبیرخانه جشنواره ارسال می کنند.
وی ادامه داد: افرادی که ۸۰ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز مورد نظر را دریافت کنند به مرحله دوم راه می یابند، پس از معرفی این افراد منابع جدید معرفی می شود تا بعد از ارسال آثار در مدت اعلام شده و بازبینی توسط هیات داوران، نفرات برگزیده انتخاب و تقدیر شوند.
رنجبر بیان کرد: در بخش آزاد نیز رده سنی مورد نظر نیست و اجراها می تواند گروهی یا دونوازی یا تکنوازی با انتخاب افراد از قطعات مورد نظر خود باشد و از اجراهای برگزیده تقدیر می شود و در این بخش خلاقیت و توانمندی نوازندگان برای خلق آثار جدید و نو مورد توجه است.
اختصاص بخش پژوهشی جشنواره موسیقی سمنان به آثار استاد شجریان
رییس انجمن موسیقی استان سمنان افزود: در بخش پژوهشی علاقهمندان به شرکت در این مرحله می توانند تحقیقات خود را در خصوص موضوع "تحلیلی از آثار استاد محمدرضا شجریان" به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و از برترین آثار تقدیر به عمل خواهد آمد.
وی گفت: بخش میهمانان خارج استان دهمین جشنواره موسیقی سمنان نیز شرکت کنندگانی را شامل می شود که در استان های دیگری زندگی می کنند و می توانند در هر یک از سه بخش قبل ثبت نام کنند با این توضیح که این افراد با همین گروه (میهمانان) سنجیده می شوند.
رنجبر یادآور شد: در فراخوان این جشنواره شیوهنامه های مختلف شامل شیوه نمامه ساز تمبک بخش مقدماتی، شیوهنامه ساز دف مرحله رقابتی، شیوهنامه ساز تار و سهتار بخش مقدماتی، شیوهنامه ساز کمانچه بخش مقدماتی، شیوهنامه ساز نی بخش مقدماتی، شیوهنامه آواز بخش مقدماتی، شیوهنامه ساز تنبور بخش مقدماتی، شیوهنامه ساز عود بخش مقدماتی، شیوهنامه ساز سنتور بخش مقدماتی، شیوهنامه ساز ویلون ایرانی بخش مقدماتی، شیوهنامه ساز ویلون کلاسیک بخش مقدماتی، شیوهنامه ساز گیتار کلاسیک بخش مقدماتی، شیوهنامه ساز گیتار فلامنکو بخش مقدماتی و شیوهنامه ساز پیانو بخش مقدماتی، برای علاقهمندان به شرکت در جشنواره ارائه شده است.
رنجبر گفت: تمامی شرکت کنندگان باید متولد یا ساکن استان سمنان باشند یا در بخش میهمان ثبت نام کنند، فیلم برداری به صورت افقی و با حفظ و رعایت شئونات و پوشش اسلامی باشد، در هنگام فیلم برداری دیده شدن کامل دست ها و صورت الزامی است، هر شرکت کننده مجاز است که در صورت تمایل در رده سنی بالاتر از خود شرکت نماید.
وی اضافه کرد: هر شرکت کننده تنها می تواند در یک رده سنی شرکت نماید، در بخش آزاد اجرای گروهی بیش از ۱۰ دقیقه نباشد، چناچه شرکت کننده ای تمایل به شرکت در بیش از یک ساز داشته باشد مانعی ندارد، در بخش پژوهش فایل ها به صورت PDF به دبیرخانه ارسال شود، ارسال آثار در زمان تعیین شده انجام گیرد و پس از مهلت تعیین شده دبیرخانه هیچ مسئولیتی به عهده نخواهد گرفت.
شیوههای امتیازدهی جشنواره موسیقی سمنان
وی با اشاره به شیوه امتیازدهی دهمین جشنواره موسیقی استان سمنان خاطرنشان کرد: امتیاز دهی بر اساس رعایت موارد رعایت آداب اجرا و استایل نوازندگی، رعایت ریتم و تمپو، کوک ساز و دقت در فواصل، تنالیته یا کیفیت اجرایی، تکنیک در اجرا و خلاقیت خواهد بود.
رییس انجمن موسیقی استان سمنان گفت: برای برگزیدگان این جشنواره که برای اولین بار به صورت مجازی برگزار می شود جوایزی شامل مرحله رقابتی نفرات سوم لوح سپاس و جوایز فرهنگی هنری، نفرات دوم لوح سپاس و جوایز فرهنگی هنری و اجرای صحنه ای و نفرات اول لوح سپاس و تندیس جشنواره به همراه جوایز فزهنگی هنری و اجرای صحنه ای با حمایت انجمن موسیقی استان سمنان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در مرحله آزاد نیز تقدیرنامه و تندیس جشنواره ، مجوز اجرای صحنه ای و برای مرحله پژوهشی: تقدیر نامه و تندیس جشنواره و چاپ اثر در روزنامه یا مجلات هنری پیش بینی شده است.
رییس انجمن موسیقی استان سمنان گفت: علاقه مندان برای شرکت و ارسال آثار می توانند با شماره ۰۹۳۶۶۷۶۲۹۷۹ واتساپ دبیرخانه و برای اطلاع از چگونگی برگزاری و شیوه های نامه های اعلام شده به صفحه اینستاگرام انجمن موسیقی سمنان به نشانی anjoman_moosighie_ostan_semnan مراجعه کنند.
نظر شما