به گزارش روز دوشنبه ایرنا، قراردادهای مرحله سوم طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت نفت فلات قاره امروز با حضور وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امضا شد.
این پروژهها با ارزشی افزون بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در حوزه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب (شامل میدانهای بینک، سولابدر، لالی بنگستان، گچساران ۳ و۴، گلخاری، بیبیحکیمه و اهواز ۲، ۳ و ۵ در استانهای بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد) و شرکت نفت فلات قاره ایران (شامل میدان رشادت در حوزه دریایی استان هرمزگان در خلیج فارس) قرار دارند.
شرکت ملی نفت ایران در بهمن ماه سال ۹۷ در مرحله نخست واگذاری این پروژهها اقدام به تهیه و انتشار اسناد و برگزاری مناقصات ۱۰ پروژه از مجموعه پروژههای این طرح کرد که منجر به انعقاد ۱۰ قرارداد مهندسی، تامین کالا و تجهیزات، ساختمان و نصب و اجرای حفاری (EPC-EPD) به ارزش نزدیک به ۸۰۰ میلیون دلار شد.
پارسال نیز به موازات اجرای پروژههای مرحله نخست طرح، برگزاری مناقصات ۱۳ پروژه مرحله دوم به ارزش قراردادی نزدیک به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار در اولویت کاری شرکت ملی نفت ایران قرار گرفت که با پایان فرآیند مناقصات مربوطه و مشخص شدن برندگان آنها، در مرداد ماه سال ۱۳۹۹ به پیمانکاران منتخب واگذار شد که هم اکنون پس از طی فازهای مهندسی و خرید کالا به تدریج وارد مراحل اجرایی میشوند. از انتهای سال ۹۸ تا نیمه سال ۱۳۹۹ نیز برگزاری مناقصات و تعیین پیمانکاران مربوط به هشت پروژه مرحله سوم طرح در دستور کار قرار گرفت.
طرح نگهداشت و افزایش تولید، مشتمل بر ۳۳ پروژه است که ۲۹ پروژه در بخش خشکی و ۴ پروژه فراساحلی است. مجموع هزینههای سرمایهگذاری پیشبینی شده در این طرح معادل ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده که با احتساب هزینههای تامین مالی و ارقام بازپرداخت در تعهد دولت به هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بالغ خواهد شد.
پروژههای این طرح در محدوده جغرافیایی هفت استان کرمانشاه، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر، فارس و هرمزگان اجرا میشوند که پیشبینی میشود با اجرای آنها تولید نفتخام کشور به طور متوسط بیش از ۲۸۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، افزایش ضریب بازیافت نفت از آن جهت در میادین نفتی ایران اهمیت دارد که این عدد در ایران حدود 25 درصد است. به این معنا که تنها 25 درصد از منابع موجود و شناسایی شده قابل برداشت است.
از سوی دیگر از آنجا که اغلب میادین نفتی ایران در نیمه عمر خود قرار دارند و خطر کاهش تولید نفت از این میادین با توجه به افت فشار وجود دارد. از همین ایران در تلاش است تا با طراحی بسته های مختلف، تولید نفت را در سطوح فعلی نگه داشته و حتی با استفاده از تکنولوژی روز، این تولید را افزایش دهد.
همچنین همگام با برنامهریزی برای افزایش ظرفیت تولید نفت، هدف اصلی از تدوین و اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت، حفظ جریان کار و اشتغال در میان پیمانکاران و سازندگان ایرانی صنعت نفت است و به این منظور، ضمن بهرهمندی صرف از توان پیمانکاران ایرانی، فهرستی از کالاهای پرمصرف طرح که امکان ساخت داخل آنها وجود دارد تهیه و در قراردادهای مربوطه گنجانده شده است و پیمانکاران صرفاً ملزم به تامین اقلام این فهرست از محل تولیدهای داخلی هستند. پیشبینی میشود در پایان اجرای همه بستههای کاری این طرح، سهم ساخت داخل بالغ بر ۸۰ درصد باشد.
مجموع هزینههای سرمایهگذاری پیشبینیشده در طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت (هر سه مرحله) معادل ۶.۲ میلیارد دلار است که با حساب هزینههای تأمین مالی و ارقام بازپرداخت در تعهد دولت به ۷.۲ میلیارد دلار میرسد.
این اسناد همکاری که امروز (دوشنبه، ۲۲ دیماه) با حضور وزیر نفت امضا شد، شامل هفت بسته قراردادی است.
قراردادهای بستههای گلخاری، گچساران ۳ و ۴، بینک، بیبیحکیمه، سولابدر و لالی بنگستان به ترتیب با شرکتهای حفاری شمال (هلدینگ انرژیگستر سینا)، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، توسعه پتروایران، مشارکت ماشینسازی اراک، مشارکت صنایع نفت و انرژی قشم و مارونکاران، شرکت ملی حفاری ایران و مهندسی و ساختمانی جهانپارس به امضا رسید و قرارداد بستههای اهواز ۲ و ۳ و ۵ و رشادت نیز با قرارگاه خاتمالانبیا امضا شد.
طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت در گستره فعالیت سه شرکت تابع شرکت ملی نفت ایران (شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت نفت مناطق مرکزی ایران) در محدوده جغرافیایی هفت استان کرمانشاه، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر، فارس و هرمزگان تعریف شده و شامل ۳۳ پروژه (۲۹ پروژه در بخش خشکی و چهار پروژه در بخش فراساحل) است که نخستین قرارداد آن، مهرماه سال ۹۷ برای پروژه سیری (میدانهای سیوند و اسفند) شرکت نفت فلات قاره ایران امضا شد.
چندی بعد در بهمنماه سال ۹۷، ۹ قرارداد دیگر این طرح مشتمل بر ۶ بسته کاری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب (پروژههای کبود، گچساران خامی، لالی آسماری، نرگسی، منصوری آسماری و رامشیر) و سه بسته کاری شرکت نفت مناطق مرکزی ایران (پروژههای دانان، سعادتآباد و نفتشهر) به امضا رسید.
در ادامه این روند، مردادماه امسال نیز ۱۳ قرارداد مشتمل بر ۱۱ قرارداد به کارفرمایی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب (رامین، منصورآباد، مارون ۲ و ۵، زیلایی، اهواز ۱ و ۴، مارون ۱ و ۴، سیاهمکان، مارون ۳، مارون ۶، چیلینگر و گرنگان و بالارود) و دو قرارداد (میدانهای فروزان و رسالت) به کارفرمایی شرکت نفت فلات قاره ایران با پیمانکاران ایرانی امضا شد.
امروز نیز با امضای هفت قرارداد دیگر به کارفرمایی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب (میدانهای بینک، سولابدر، لالی بنگستان، گچساران ۳ و۴، گلخاری، بیبیحکیمه و اهواز ۲، ۳ و ۵) و امضای آخرین بسته قراردادی شرکت نفت فلات قاره ایران (میدان رشادت)، تعداد بستههای قراردادی تعیینتکلیفشده طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت شرکت ملی نفت ایران به ۳۱ بسته رسید.
نظر شما