علی باباییان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در روزهای آینده با تشکیل تیمهای نظارتی در این شهرستان متشکل از مرکز بهداشت و درمان، دامپزشکی، اداره اصناف، نیروی انتظامی، شهرداری و اداره اماکن به صورت مستمر بر مراکز عرضهکننده مرغ زنده نظارت میشود تا با متخلفان برخورد قانونی صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه در برخی از مغازههای سطح شهر، مرغ بدون نظارت بهداشتی ذبح میشود و افراد در محلههای مختلف شهر نسبت به فروش و ذبح این فراوده اقدام میکنند، افزود: این عمل علاوه بر آلوده کردن محیط، سلامت شهروندان را با خطر مواجه میکنند.
وی با اشاره به اینکه روش عرضه مرغ زنده و کشتار آن به صورت غیربهداشتی و غیراستاندارد به علت احتمال انتقال بیماری ممنوع است اضافه کرد: مرغ باید در کشتارگاههای طیور به صورت بهداشتی ذبح و عرضه شود.
باباییان یادآور شد: درکشتارگاههای دام و طیور شهرستان علاوه بر حضور ناظر شرعی و مسوول فنی بهداشتی یک نفر دکتر دامپزشک نیز به عنوان ناظر دولتی مستقر در کشتارگاه بر روند ذبح شرعی و بهداشتی نظارت دارند.
رییس شبکه دامپزشکی سقز با اشاره به بروز چندین کانون بیماری آنفلوانزای فوق حاد در کشور و احتمال افزایش کانونهای جدید و انتقال بیماری گفت: آخرین وضعیت شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان کردستان، بر اساس آخرین پایشهای انجام گرفته تا این لحظه از نظر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پاک بوده و هیچ موردی از شیوع بیماری در استان مشاهده نشده است.
وی از شهروندان خواست تا گوشت مرغ مصرفی خود را به صورت مرغ کشتار روز و همچنین سایر فرآوردههای خام دامی را از مراکز دارای پروانه بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند و در صورت مشاهده عرضه فرآوردههای خام دام غیربهداشتی، مراتب را به کارشناسان شبکه دامپزشکی (۳۶۲۲۲۶۰۵) اطلاع دهند.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
نظر شما