اندیشکده آمریکایی: سیاست آمریکا در جنوب آسیا تغییر چندانی نخواهد کرد

تهران- ایرنا- اندیشکده آمریکایی "ایست ایژین فاریوم" در بررسی و مقایسه سیاست خارجی «جو بایدن» رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا با «دونالد ترامپ» در منطقه جنوب آسیا نوشت: اگرچه بایدن تغییراتی اساسی در سیاست خارجی آمریکا ایجاد خواهد کرد، با این حال بخشی از اقدامات وی در جنوب آسیا شبیه دوره ترامپ خواهد بود.

به گزارش روز ایرنا به نقل از این پایگاه تحلیلی آمریکایی، جوزف بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا در کارزارهای انتخاباتی خود قول داده بود کاری کند که بار دیگر آمریکا را به جایگاه اصلی خود در جهان بازگرداند، چون او برای دیپلماسی بین المللی ارزش قابل توجهی قائل است؛ ولذا برای تقویت ارتباط آمریکا با ائتلاف های جهانی، برقراری صلح و صیانت از حقوق بشر تلاش فراوان خواهد کرد.

او خودش می گوید که نهایت تلاش خود را بکار خواهد گرفت تا قداماتی که در دوران ترامپ به سیاست خارجی آمریکا ضربه زده است، را دستخوش تغییرات اساسی کند؛ به عنوان مثال، بایدن مانند ترامپ به شدت از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان حمایت می‌کند.

وی به عنوان معاون«باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشبین آمریکا، مخالف سرسخت افزایش نیروهای آمریکایی در افغانستان بود.

بایدن مانند ترامپ از توسعه همکاری با هند استقبال می‌کند، همانگونه که در گذشته در تمام دولت های آمریکا از جمله «بیل کلینتون» روابط هند و آمریکا روز به روز در حال افزایش بوده است.

همچنین بنظر می‌رسد روابط واشنگتن و دهلی‌نو در دوران ریاست جمهوری بایدن بیشتر از پیش افزایش یابد.

بنابراین اگرچه انتظار می‌رود بایدن سیاست خارجی فعلی واشنگتن را متحول کند، اما استراتژی کنونی آن درقبال منطقه جنوب آسیا دستخوش تغییرات فراوانی نخواهد شد.

با این حال می‌توان گفت، بایدن رویکردی کاملاً متفاوتی در قبال سیاست های خارجی اعمال خواهد کرد که می‌تواند پیامدهای قابل توجهی نیز چه خوب یا بد برای جنوب آسیا داشته باشد.

 قطعا سبک و لحن تعاملات بایدن با جهان نرم‌تر، سازگارتر و قابل پیش بینی‌تر خواهد بود. به عنوان مثال حتی در صورت بروز اختلافات میان پاکستان و آمریکا، واشنگتن به صورت ناگهانی حمایت های امنیتی خود از اسلام آباد متوقف نخواهد کرد.

همچنین بایدن در خصوص مساله مبارزه با تروریسم رویکرد بسیار سختگیرانه ای دارد. انتظار می‌رود وی با هدف جلوگیری از حمایت های طالبان از القاعده شمار بیشتری از نیروهای آمریکایی را از افغانستان خارج کند.  

حتی پیش بینی می‌شود بایدن با هدف جلوگیری از فعالیت گروه های ترورسیتی در پاکستان که هند را هدف قرار می‌دهند؛ فشار بیشتری را بر اسلام آباد وارد سازد.

خوشبختانه، از آنجایی که تغییرات اقلیمی یکی از اولویت های اصلی بایدن به شمار می‌آید. به مساله تغییرات اقلیمی که بحثی چالش برانگیز در جنوب آسیا به شمار می‌آید، نیز توجه خواهد شد.

به طور خلاصه می‌توان گفت، سیاست واشنگتن در جنوب آسیا در زمان ریاست جمهوری بایدن موردی خاص به شمار می‌آید که فرصت‌ها و چالش های جدیدی را در این منطقه به دنبال خواهد داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha