به گزارش ایرنا، پوتین پس از این مذاکرات تصریح کرد: در این گفت و گو ها نتیجه گیری شد که شرایط توافق قره باغ رعایت می شود و مورد جدی وجود نداشته است.
وی افزود: در مذاکراه با پاشینیان و علی اف بیانیه مشترک توسعه قره باغ نیز به امضا رسیده است.
علی اف رییس جمهوری آذربایحان نیز گفت: توافقات روسیه، ارمنستان و آذربایجان به طور موثر اجرا شده، و هیچ دلیل جدی برای نگرانی وجود نداشته است.
به گفته وی، ماموریت صلح صلح روسیه به طور موثر وظیفه خود را انجام می دهد.علی اف ابراز امیدواری کرد که کشورهای همسایه فعالانه در ایجاد زیرساخت های حمل و نقل در جنوب قفقاز مشارکت کنند.
علی اف گفت ، بیانیه امضا شده در مسکو خط مشی درگیری قره باغ را ترسیم می کند.وی تاکید کرد که درگیری قره باغ دیگر گذشته است ما باید به آینده فکر باشیم .
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در عین حال گفت: مناقشه قره باغ تاکنون حل و فصل نشده است، مساله وضعیت قره باغ باید معین شود، ایروان آماده مذاکره است.
در این گفت و گو ها پوتین ، علی اف و پاشینیان بیانیه ای درباره اقدام های جدید برای توسعه پروژه های زیربنایی در قره باغ امضا کردند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ابتدای دیدار سه جانبه با سران ارمنستان و جمهوری آذربایجان با بیان اینکه هدف تلاش های صلح جویانه روسیه، تقویت صلح و ثبات در منطقه قفقاز جنوبی است، گفت که جنگ قره باغ خطر حضور تروریسم در منطقه را افزایش داد.
پوتین با بیان اینکه روسیه با مردم ارمنستان و جمهوری آذربایجان روابط حسن همجواری دارد، اظهار داشت: ما با نگرانی و ناراحتی جنگ در قره باغ را پیگیری می کردیم و نگران سرنوشت ساکنان این منطقه بودیم.
وی با اشاره به قربانیان فراوان بر اثر جنگ قره باغ خاطرنشان کرد که این مساله وضعیت پیچیده منطقه قفقاز جنوبی را متشنج کرد و خطر انتشار تروریسم در منطقه را افزایش داد.
رئیس جمهوری روسیه گفت که برای پایان جنگ در قره باغ سازمان های دیپلماتیک روسیه با مشارکت ارمنستان و جمهوری آذربایجان تلاش های گسترده ای کردند و ما نیز چند دور با یکدیگر گفت و گو کردیم.
وی افزود: نظام موثر نظارت بر آتش بس ایجاد شده است و در محدوده عمل صلحبانان روس ۲۳ مقر بازرسی فعالیت می کند و چهار مقر دیگر هم مسوول تامین امنیت کوریدور (لاچین) است.
پوتین با بیان اینکه الان وضع منطقه قره باغ آرام است، اظهار کرد: با تلاش های روسیه از روز ۱۴ ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ تاکنون بیش از ۴۸ هزار نفر از پناهندگان به منطقه قره باغ بازگشته اند. با وساطت روسیه تبادل اسرا و اجساد کشته شدگان بین دو طرف انجام گرفته است.
رئیس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد: مرکز بین المللی واکنش انسانی در قره باغ بطور موثر فعالیت می کند و در چارچوب آن کارشناسان کشور ما مسائل قره باغ را حل می کنند و به بازسازی اماکن عمومی و مسکونی و محافظت از اماکن مذهبی و فرهنگی تاریخی و تعمیر مراکز تولید انرژی می پردازند.
وی ادامه داد: روسیه ۸۰۰ تن مصالح ساختمانی و بیش از ۱.۵ میلیون تن محموله های کمک های انسانی به قره باغ ارسال کرده است و واحدهای نظامی روسی ۴۷۹ هکتار اراضی این منطقه را از وجود مین و مواد منفجره پاکسازی کرده اند.
"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه، "الهام علی اف" رئیس جمهوری آذربایجان و "نیکول پاشینیان" نخست وزیر ارمنستان را به پایتخت روسیه دعوت کرد و سه طرف در باره اجرای بیانیه خود در مورد قره باغ کوهستانی که در تاریخ ۹ نوامبر سال ۲۰۲۰ ( ۱۹ آبان) به امضای سه طرف رسید، گفت و گو کردند .
نظر شما