به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ این توافقنامه که پیش بینی می شود در ماه جاری (ژانویه) در آتن امضا شود، بخشی از طرح یونان برای تقویت ظرفیت دفاعی خود هم زمان با منازعه جاری با ترکیه بر سر بهره برداری از منابع انرژی دریای مدیترانه است.
یونان برای خرید و نگهداری ۶ فروند جت جنگنده رافال نو و ۱۲ فروند جنگنده دست دوم رافال در سال جاری ۲۰۲۱ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار، از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ سالانه حدود ۴۰۰ میلیون یورو، در سال ۲۰۲۴ میلادی ۶۷ میلیون یورو و در سال ۲۰۲۵ میلادی ۳۴ میلیون یورو پرداخت خواهد کرد.
مذاکرات و مشورت هایی در این باره در کمیته های پارلمانی یونان از روز سه شنبه آغاز و با رای گیری در اوایل هفته آینده ادامه خواهد یافت.
یونان در پی بحران مالی ۱۰ ساله که تقریبا یک چهارم از تولید ملی آن را نابود کرد، به رشد زیاد در سال ۲۰۲۰ امید بسته بود که با همه گیری گسترده ویروس کرونا، برباد رفت. یونان در پی افت حدود ۱۰ درصدی اقتصادی در سال ۲۰۲۰، برای سال ۲۰۲۱ رشد ۴.۸ درصدی پیش بینی کرده است.
دولت یونان به رغم مشکلات اقتصادی به سرمایه گذاری بر روی نیروهای مسلح خود، به کارگیری کارکنان و ناوچه ها، بالگردها و پهپادهای تازه و به روز رسانی و ارتقاء ناوگان جت های جنگی اف – ۱۶ خود ابراز تمایل کرده است.
مجلس یونان در ماه جاری همچنین در باره طرح گسترش آب های سرزمینی غرب این کشور از ۶ مایل به ۱۲ مایل، رای گیری خواهد کرد.
قرار است یونان و ترکیه پس از چهار ساله وقفه از ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ماه) مذاکرات در باره علامت گذاری مناطق اکتشافی دریانوردی را از سربگیرند.