حمید ملانوری روز سهشنبه در گفت و گوی تصویری با جاهد والی استان فراه افغانستان اظهار داشت: مرز یزدان طی سالهای گذشته کمکهای خوبی به مباحث تجاری ۲ کشور کرده اما متاسفانه الان تعطیل است.
وی با اشاره به ارتباط والی فراه با دولت افغانستان تصریح کرد: شما میتوانید با استفاده از این ظرفیت، از دولت بخواهید نسبت به بازگشایی این مرز مساعدت کند.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی گفت: فعالیت دوباره مرز یزدان، موافقت دولت افغانستان را لازم دارد.
وی با اشاره به مرز مشترک طولانی ۲ استان خراسان جنوبی در ایران و فراه در افغانستان، زمینههای افزایش تعاملات ۲ کشور را تشریح کرد.
ملانوری درخصوص تشکیل کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی بین خراسان جنوبی و فراه گفت: اعضای این کمیسیون میتوانند از بخش دولتی و خصوصی اقتصادی استان تامین شوند.
وی شکلگیری هرچه سریعتر این کمیسیون و برگزاری نشستها و جلساتی برای حل و فصل مسایل موجود در راستای ارتقای سطح مراودات ۲ کشور را خواستار شد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: افزایش مراودات تجاری بین فعالان و تشکلهای اقتصادی ۲ طرف مثل اتاقهای بازرگانی، صنایع و تعاون، شرکت فعالان اقتصادی در رویدادهای نمایشگاهی همچنین برگزاری نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در فراه از جمله اقدامات مهمی است که میتواند به توسعه اقتصادی ۲ کشور منجر شود.
وی به اشتراکات فرهنگی و مذهبی ایران و افغانستان اشاره کرد و افزود: با عنایت به این موضوع، همکاریهای علمی و فرهنگی و تبادل استاد و دانشجو بین ۲ منطقه نیز میتواند زمینههای تعامل ۲ استان را افزایش دهد.
ملانوری با تاکید بر نقش چشمگیر گذرگاههای مرزی ماهیرود در افزایش تبادلات اقتصادی، برای حل مشکلات تاخیر در تخلیه بار کامیونهای سوخت ایرانی در گمرک ابونصر فراهی پیشنهاداتی ارائه کرد.
وی از برنامههای استان برای تکمیل زیرساختهای ماهیرود گفت و توجه افغانستان به این منطقه مرزی را خواستار شد.
استاندار خراسان جنوبی ضمن اشاره به ظرفیتهای درمانی قابل توجه در استان تاکید کرد: خراسان جنوبی برای پذیرش توریست درمانی استان فراه آمادگی دارد.
ملانوری در پایان این مذاکرات تصویری از والی فراه و سایر مدیران این ولایت برای سفر به استان خراسان جنوبی به صورت رسمی دعوت کرد.
خراسان جنوبی به عنوان سومین استان پهناور ایران در همسایگی ولایت فراه کشور افغانستان دارای ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با این کشور است.
این استان مرزی دارای ۲ گمرک رسمی به نام گمرک بیرجند و گمرک ماهیرود همچنین چهار بازارچه مرزی گلورده، ماهیرود، یزدان و دوکوهانه است که سه بازارچه به دلایل مختلف از جانب کشور افغانستان بسته بوده و ماهیرود در شهرستان سربیشه فعالترین بازارچه مرزی خراسان جنوبی است.
قرار گرفتن استان خراسان جنوبی در مرکز ثقل محور ترانزیتی شرق ایران و واقع شدن در مسیر خط راهآهن سراسری جنوب به شمال، استقرار در مسیر بزرگراههای آسیایی و همسایگی با کشور افغانستان از فرصتهای طلایی آن محسوب میشود.
همچنین خراسان جنوبی خدمات دهنده بیش از یک سوم صادرات ایران به افغانستان بوده و موقعیتی مناسب برای ورود به بازار این کشور است.
نظر شما