۲۴ دی ۱۳۹۹، ۱۲:۵۶
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 84184062
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

قیمت پایین دام زنده، فروش تولیدات عشایر گلستان را کمتر کرد

گنبدکاووس - ایرنا - رییس اداره بهسازی و امور تولید اداره کل امور عشایر گلستان گفت که به دلیل پایین بودن قیمت دام زنده، کم شدن تقاضا برای خرید گوشت قرمز در بازار و نیز افزایش قیمت نهاده‌ها، فروش امسال تولیدات دامی عشایر بومی و کوچنده استان در مقایسه با سال گذشته ۱۵ درصد کمتر شد.

رجبعلی محبی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون عشایر گلستان ۲۴ هزار و ۷۴۸ تن محصول دامی شامل ۱۶ هزار و ۵۸۲ تن شیر، ۶ هزار و ۴۷۲ تن گوشت قرمز، هزار و ۵۳۸ تن پشم و ۱۵۶ تن کرک و مو تولید کردند.

وی افزود: افزایش قیمت نهاده‌های دامی مانند جو از کیلویی ۱۵ هزار ریال به ۵۰ هزار ریال و کاهش قیمت دام زنده از کیلویی ۵۰۰ هزار ریال به ۴۵۰ هزار ریال به همراه کم شدن تقاضا برای گوشت قرمز در بازار به دلیل شرایط کرونایی از عوامل اصلی کاهش فروش تولیدات دامی عشایر گلستان شده است.

رییس اداره بهسازی و امور تولید اداره کل امور عشایری گلستان با اشاره به اینکه ۷۵ درصد اقتصاد عشایر بر پایه فروش تولیدات دامی است، ادامه داد: پارسال در مجموع پنج هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال شیر و گوشت قرمز توسط عشایر بومی و کوچنده این استان فروخته شد که امسال این عدد تاکنون ۱۵ درصد کاهش یافته است. 

محبی گفت: امسال ۶۹ هزار و ۵۲۵ متر مربع قالی و قالیچه پشمی، پشتی، گلیم، جاجیم، پلاس، حصیر و سیاه چادر و هفت هزار و ۴۳۶ عدد خورجین، توبره، چوقا، کلاه، دستکش، جوراب، گیوه و پاپوش توسط عشایر بومی و کوچنده گلستان تولید شده است که ۸۰ درصد آن مصرفی و ۲۰ درصد آنها نیز با همکاری شرکت‌های تعاونی عشایری به فروش می‌رسد.

به گفته وی، عشایر گلستان سال قبل ۶ هزار و ۶۰۰ تن گوشت قرمز، هزار و ۲۲۹ تن پشم، ۱۴ هزار و ۹۹ تن شیر، ۲۱ هزار و ۷۹۳ مترمربع قالی، ۲ هزار و ۴۱۷ مترمربع پُشتی، ۱۰ هزار و ۳۳۷ مترمربع گلیم و ۸۲۳ مترمربع جاجیم را تولید و روانه بازار کردند.

جمعیت عشایری استان گلستان چهار هزار و ۱۲۲ خانوار با بیش از ۲۳ هزار نفر سکنه است که هزار و ۸۸۸ خانوار آن عشایر بومی ترکمن و ۲ هزار و ۲۳۴ خانوار از عشایر استان‌های خراسان رضوی، شمالی و سمنان هستند.

جامعه عشایری گلستان اعم از بومی و کوچنده در مجموع ۷۶۷ هزار راس دام برای پرورش در اختیار دارند که در سطح ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع سه شهرستان گنبدکاووس، مراوه تپه و کلاله در شرق این استان مشغول فعالیت هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha