به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز پنجشنبه در کارگروه اقتصاد و اشتغال استان اظهار داشت: کردستان ۶ تا هفت درصد روانابهای کشور را دارد که باید از این سرمایه برای اشتغال و تولید پایدار استفاده شود.
وی با باین اینکه به دلیل برخی ناهماهنگیها و عملکرد خشک آنگونه که باید از این ظرفیت استفاده نشده است، افزود: در چند سال اخیر پیگیرهای مناسبی برای استفاده از این ظرفیت انجام شده ولی تناسب لازم با ظرفیت را نداشته است.
جعفری با اشاره به اینکه بر اساس برنامه اقتصاد مقاومتی باید هفت هزارتن به تولید ماهیان سردآبی استان اضافه میشد، افزود: این برنامه هنوز محقق نشده است و دلیل آن برخی اظهار نظرها مبنی بر ایجاد آلودگی در منابع آب آشامیدنی به واسطه پرورش ماهی است که هیچ مبنای علمی دقیقی ندارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با اشاره به اینکه بر اساس پژوهشهای علمی انجام شده، ماهی کمترین میزان آلودگی آب را دارد، افزود: مهمترین دلیل تغییر طعم و بوی آب سنندج وجود جلبکهایی است که سیستم تصفیه آب نیز پاسخگوی آن نیست.
جعفری تاکید کرد: برخی به اشتباه سازمان محیط زیست را در این باره دخیل میدانند در حالیکه این سازمان متولی حفاظت از اکوسیستم داخل آب است و درباره آب شرب وظیفهای ندارد.
محدودیت صدور مجوز و تولید ماهی در منابع آبی ۲ عاملی بود که جعفری با اشاره به آن، گفت: بر اساس هدفگذاری انجام شده باید تولید ماهی در استان به ۱۸ هزار تن در سال میرسید که این 2 عامل مانع از آن شد.
وی در ادامه به اجرای طرح ایجاد باغات پایاب سد آزاد اشاره کرد و افزود: احداث چهار هزار و ۳۰۰ هکتار باغ در پایاب سد آزاد با مشارکت سپاه بیتالمقدس، جهاد کشاورزی و بسیج سازندگی در حال انجام است.
وی افزود: در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ هکتار چاله کنی در این زمینها انجام شده و باید زمینه لازم برای تسریع در صدور پروانه بهره برداری انجام شود.
جعفری افزود: دولت برای تامین آب این اراضی هزینه زیادی کرده و مردم باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند و تا پایان فروردین بتوانیم ۷۰۰ هکتار نهال کاری را به پایان برسانیم.
۴۳۰۰ شغل با ایجاد باغات پایاب سد آزاد
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم به برنامهریزی برای ۱۶ هزار و ۸۱۰هکتار توسعه باغات در استان اشاره کرد و گفت: از این رقم، چهار هزار و ۳۰۰ هکتار آن مربوط به اراضی پایاب سد آزاد است که در حال حاضر ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار آن در دست اجرا است.
محمدفرید سپری با بیان اینکه با اجرای این ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار، ۶۵ هزار تن محصول باغی در سال تولید و برای یک هزار و ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد خواهد شد، افزود: تاکنون در حوزه سد آزاد ۱۲۰ میلیارد تومان برای اجرای شبکه و سامانه هزینه شده و وزارت نیرو هم ۲۷ میلیارد تومان هزینه کرده است.
وی با اشاره به اینکه در ایستگاههای اول و دوم شبکه مشکلی نداریم، یادآور شد: کار چالهکنی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به دنبال این هستیم تا پایان امسال این طرح را به بهرهبرداری برسانیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان، با بیان اینکه تاکنون ۳۸۵ میلیارد تومان برای اجرای طرح توسعه اراضی آبی از محل مهار آبهای مرزی هزینه شده است، گفت: تا پایان امسال ۱۰ هزار هکتار از این طرح بهره برداری میشود.
به گزارش ایرنا، آب مورد نیاز شبکه فرعی آبیاری تحت فشار اراضی پایاب سامانه انتقال سد آزاد از محل سامانه خط انتقال این سد به سد قوچم و در هفت نقطه آبگیر تامین و مقرر است بر اساس برنامه مصوب اولیه در سطح ۴۳۰۰ هکتار از اراضی شیب دار روستاهای بخش کلاترزان در محور سنندج - مریوان تا روستای حسن آباد محور سنندج - دیواندره شبکه آبیاری قطره ای اجرا شود.
هدف از اجرای طرح، تامین آب مورد نیاز طرح توسعه باغات در اراضی شیبدار و مستعد منطقه، رفع محرومیت زدایی و افزایش تولید بخش کشاورزی است و پیش بینی میشود با اجرای طرح برای ۴۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شغل شود.
پروژه در چهار ناحیه عمرانی (شامل آبگیرهای ۱ و۲- آبگیر ۳- آبگیرهای ۵ و ۶- آبگیرهای ۷ و ۸) و با چهار پیمانکار از بهمن ماه سال ۱۳۹۵ شروع گردیده و با پیشرفت فیزیکی قریب به ۹۴ درصد در حال اتمام است.
در حال حاضر بیش از یک هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای پروژه هزینه شده است و پیش بینی می شود برای اتمام آن نیز ۱۱۰ میلیارد دیگر اعتبار نیاز باشد و در آبگیرهای ۱ و ۲ و ۳ پروژه عملیات طراحی و تهیه نقاط چاله کنی جهت غرس نهال شروع شده است.
این پروژه یک هزار و ۱۴۰ خانوار را در روستاهای طالهوران، شویشه، خانقاه حسن جادار، تیژتیژ و قاسم آباد بهرهمند میکند. سد آزاد در ۴۰ کیلومتری غرب سنندج قرار گرفته و حجم بدنه آن ۵.۸ میلیون مترمکعب و طول تاج ۶۰۰ متر است.
نظر شما