به گزارش ایرنا، کردستان از جمله استان های کمتر توسعه یافته کشور بوده که با عقب ماندگی تاریخی روبرو است و در دوران جنگ تحمیلی نیز این استان جنگ زده بیشترین خسارت را به خود دید و پس از جنگ نیز روند توسعه در کردستان با شتاب کمتری در مقایسه با استان های همجوار شروع شد.
شرایط جغرافیایی و اقلیمی از گذشته دور تاکنون یکی از عوامل سد راه توسعه در این استان به شمار می رود که همین امر باعث شده پروژه های عمرانی و صنعتی با هزینه بیشتری اجرا و تکمیل شود بنابراین تامین پول برای کردستانی که تشنه سرمایه گذاری است اهمیت ویژهای دارد و موفقیت در عرصه سرمایه گذاری این استان نیازمند توجه ویژه از سوی بانکها در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و دولت جمهوری اسلامی است.
به منظور بررسی تامین منابع سرمایه گذاری استان ششمین جلسه کمیسیون هماهنگی بانک های استان کردستان عصر روز چهارشنبه با سه دستور کار تشکیل شد و در آن به ارائه گزارشی از میزان عملکرد بانک های استان طی ۹ ماهه امسال هم از لحاظ منابع و هم مصارف پرداخته شد.
افزایش توان و ریسک بالا در بدنه شبکه بانکی کردستان، اعطای تسهیلات بانکی بیشتر، مقایسه جداگانه عملکرد بانک های تخصصی و تجاری و حمایت از واحدهای تولیدی از محل منابع داخلی بانک های استان از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بود.
منابع بانکی طی ۹ ماهه امسال به ترتیب در بانک های سینا، پست بانک، صنعت و معدن، کشاورزی، ملت، مهر ایران، مسکن، صادرات، سپه، تجارت، رفاه، ملی، توسعه تعاون و قوامین نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته رشد پیدا کرده است.
از ابتدای امسال تا پایان آذرماه خالص پرداختی بانک های ملت ۱۲ هزار و ۱۱۸ میلیارد ریال، ملی ۱۱ هزار و ۹۰۵ میلیارد، کشاورزی ۱۱ هزار و ۸۳۳ میلیارد و تجارت هم پنج هزار و ۹۰۳ میلیارد ریال بوده است.
۱.۵درصد تسهیلات بانکی کردستان به سرمایهگذاری اختصاص یابد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در این جلسه اظهار داشت: منابع مالی یکی از مهمترین مولفه های توسعه استان است که با پشتوانه آن می توانیم طرحها تولیدی و سرمایهگذاری را اجرا کنیم.
خالد جعفری با اشاره به اینکه باید به دنبال این باشیم که بالاترین منابع بانکی و بهترین مصارف را داشته باشیم به گونهای که نقش آنرا در توسعه استان بخوبی مشاهده کنیم افزود: از آنجا که گزارش آمار مربوط به منابع و مصارف بانکها در برنامهریزی و تصمیم گیریهای استان نقش دارد لذا باید مدیران بانکها با حساسیت بیشتری به تنظیم صحیح آن بپردازند.
جعفری بر پرداخت تسهیلات سرمایهای در استان تاکید کرد و گفت: آنچه منجر به تحرک در بخش تولید و اشتغال استان میشود ایجاد سرمایهگذاری و پرداخت تسهیلات سرمایه ثابت است که انتظار میرود در اولویت فعالیتهای بانکهای استان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در ۹ ماهه امسال تعدادی از بانک ها عملکرد خوبی در پرداخت تسهیلات داشتند، گفت: مدیریت در بانکی قابل قبول و عالی است که تسهیلات بیشتر برای سرمایهگذاریهای با ریسک بانکی پایینتر اختصاص دهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: تاکنون سعی کردیم از فضاسازی و ایجاد حاشیههایی که در روند جذب منابع بانکی اختلال ایجاد میکنند، جلوگیری کنیم تا شاهد ایجاد اشتغال و ثروت در استان باشیم.
جعفری اظهار داشت: اگر در شرایط کنونی و با توجه به وضعیت اقتصادی ۱.۵ درصد تسهیلات بانکی استان طی مدت باقی مانده از سال جاری به بخش سرمایهگذاری اختصاص داده شود حرکت مطلوبی در راستای توسعه شکل می گیرد.
تسهیلات پرداختی در کردستان ۷۸ درصد رشد یافت
دبیر کمیسیون شورای هماهنگی بانکهای کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: منابع ۱۴ بانک استان تا پایان آذرماه امسال ۱۹۴ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به سال گذشته ۳۳.۴ درصد رشد داشته است.
علی اشرف یوسفی قیاسی با بیان اینکه نسبت به مصارف به منابع در پایان سال ۹۸ ،۷۹.۵ درصد و در پایان آذرسال جاری ۷۹.۴ درصد بوده است،اضافه کرد: میزان مصارف بانکهای استان طی ۹ ماهه امسال ۱۵۵ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به سال گذشته ۳۳.۲ درصد رشد دارد.
وی با اشاره به اینکه خالص تسهیلات پرداختی ۹ ماهه سال جاری در ۱۴ بانک استان ۶۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده که نسبت به سال گذشته ۷۸ درصد رشد داشته گفت: همچنین در این مدت تعداد دستگاههای خودپرداز موجود در استان ۷۹۳ مورد و دستگاههای کارت خوان نیز به ۸۷ هزار مورد رسیده است.
منابع بانکی در کردستان بیش از ۴۲ درصد رشد یافت
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه گزارس آمار ۹ ماهه منابع و مصارف بانکهای استان هنوز آماده نشده است گفت: اما منابع بانکی استان در نیمه نخست امسال ۴۲.۳ درصد رشد داشته و بیشترین منابع بانکی در اختیار بانک های ملی با ۲۰.۴ درصد، ملت با ۱۷ درصد و کشاورزی ۱۳.۲ درصد بود.
سید کمال حسینی اظهار داشت: با توجه به اینکه میزان مصارف بانک های استان ۴۳.۵ درصد رشد داشته بیشترین مصارف مربوط به بانک کشاورزی با ۱۹.۵ درصد، ملی ۱۷.۵ درصد و ملت هم ۱۴.۴ درصد است.
وی با بیان اینکه بیشترین منابع بانکی هم در بخش های خدمات و بازرگانی، مسکن و ساختمان و کشاورزی هزینه شده است، یادآور شد : نسبت مصارف به منابع بانکی در ۶ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته هشت دهم درصد افزایش یافته است.
حسینی اعلام کرد: در ۶ ماهه نخست امسال چهار هزار و ۵۶۹ میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک های زیرمجموعه شورای هماهنگی بانک های استان پرداخت شده است.
بانک ها عامل کلیدی توسعه صنعت کردستان هستند
مدیرکل اموراقتصادی و دارایی استان کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: در بدنه بانک ها و کارکنان و کارشناسان نیاز به افزایش توان و ریسک بالا داریم تا تسهیلات بهتر و راحت تر در اختیار متقاضیان قرار داده شود.
محمدعظیم ملک با اشاره به اینکه توسعه استان نیاز به اعطای تسهیلات بیشتر و ریسک بالاتری دارد، گفت: میطلبد مشکل چند واحد تولیدی استان از محل بند و تبصره پنج قانون بودجه برطرف شود و از این ظرفیت قانونی در راستای بهبود تولید استفاده کنیم.
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان هم در این جلسه با بیان اینکه بانکها عامل کلیدی توسعه صنعت استان هستند، گفت: متوسط پرداخت تسهیلات از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه حدود ۶ میلیارد تومان است و در کردستان کمتر از این میزان است.
محمد دره وزمی با اشاره به اینکه ۳۴۰ میلیون یورو تاکنون در بخش صنعت کردستان سرمایه گذاری شده است، اضافه کرد: می طلبد از منابع داخلی بانک ها تسهیلات بیشتری به واحدهای تولیدی پرداخت شود تا تولید و اشتغال در این استان رونق پیدا کند.
نظر شما