به گزارش ایرنا، رسانههای پاکستانی جمعه گزارش دادند: سفر از پیش اعلام نشده «آجیت دوال» مشاور امنیت ملی هند به افغانستان تا زمان فرود هواپیمای حامل وی در کابل مخفی نگه داشته شد.
این مقام هندی درحالی چهارشنبه گذشته در کابل با رئیس جمهوری، رئیس شورای عالی مصالحه و مشاور امنیتی ملی افغانستان دیدار کرد که هیاتهای دولت کابل و طالبان دور دوم گفت وگوهای بین افغانی را در دوحه قطر ازسرگرفتند.
پایگاه خبری «اکسپرس تریبیون» پاکستان با اشاره به حساسیت این کشور به تحرکات دهلی نو در کابل و تکرار این اتهام که هند ممکن است به تلاشهای صلح آسیب بزند، نوشت: اسلامآباد با حساسیت تمام این سفر را رصد کرده و نگران است که سفر "آجیت دوال" به عنوان معمار سیاست امنیت ملی دولت مودی در هند، بخشی از تلاشهای ضدپاکستانی برای تحت الشعاع قرار دادن روند صلح است، موضوعی که دهلی نو آن را قویاً رد میکند.
برخی از مقامات ارشد پاکستان و نزدیک به دستگاه دیپلماسی این کشور به شرط افشا نشدن نامشان به اکسپرس تریبیون گفتند: شرکای اصلی و نزدیک در بحث کمک به صلح افغانستان همسایگان این کشور یعنی ایران، پاکستان و روسیه هستند. ما همه ، اجماع منطقهای برای حل بحران افغانستان داریم اما این موضوع مرتبط به هند نمیشود و هیچ اشتراک مرزی و یا جغرافیایی میان هند با افغانستان وجود ندارد.
این منابع پاکستانی تاکید کردند: تمام کشورهای منطقه خواهان تلاشهای صمیمانه برای پایان دادن به درگیریهای طولانی مدت در افغانستان هستند اما هند آن را تایید نمیکند. دولت ترامپ نیز سعی کرد تا دهلی نو را برای تعامل با طالبان و به رسمیت شناختن جایگاه سیاسی این گروه ترغیب کند اما دولت هند راه خود را از سایر کشورهای منطقه از جمله تهران، مسکو و پکن که برای کمک به افغانستان حاضر به گفت و گو با طالبان شدند، جدا میداند.
پایگاه خبری اکسپرس تریبیون نوشت: اسلامآباد موضع خود را به واشنگتن منتقل کرده و معتقد است که دهلی نو هیچ نقش مستقیمی در افغانستان ندارد و بارها نسبت به آنچه که در این گزارش علاقه مندی هند به ایجاد هرج و مرج در افغانستان خوانده شده، هشدار داده است.
براساس این گزارش، کاخ ریاست جمهوری افغانستان، گفت وگو درباره روند صلح و مبارزه با تروریسم را محور رایزنیهای "محمد اشرف غنی" با مشاور امنیت ملی هند عنوان کرد، اما طرف هندی هیچ اظهارنظری درخصوص این بازدید منتشر نکرد.
پاکستان که پس از امضای پیمان صلح دوحه میان آمریکا و طالبان، طی ماههای اخیر نقش فعالتری را برای تسهیل مسیر مذاکرات صلح افغانستان ایفا میکند معتقد است که عدم ثبات در مرزهای شرقی این کشور با هند ممکن است به تلاشهای اسلامآباد برای کمک به پیشبرد صلح در کشور همسایه غربی خود افغانستان لطمه بزند.
منابع خبری گفتند: مقامات هندی معتقدند که عمران خان در جریان سفرش به آمریکا در مردادماه ۹۸ از دونالد ترامپ درخواست کرد تا در قبال نقش آفرینی پاکستان در بحث صلح افغانستان، واشنگتن نیز باید هند را تحت فشار قرار دهد تا این کشور آماده مذاکره در مورد مساله کشمیر شود.
نظر شما