۳۰ دی ۱۳۹۹، ۱۴:۵۲
کد خبرنگار: 1361
کد خبر: 84190605
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شهروند دیپلمات پل تعاملی با شهرهای خواهرخوانده اصفهان است

اصفهان- ایرنا- مدیرکل ارتباطات و امور بین المللی شهرداری اصفهان گفت: طرح شهروند دیپلمات پلی از سوی اصفهان به سوی شهرهای خواهرخوانده و سازمان‌های بین المللی عضو است.

به گزارش ایرنا، ایمان حجتی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در مرکز همکاری‌های بین الملل شهرداری اصفهان با موضوع تشریح طرح شهروند دیپلمات افزود: طرح شهروند دیپلمات نوعی از دیپلماسی غیررسمی است که به ارتباط مقامات غیررسمی برای توسعه همکاری‌ها اشاره می‌کند.

وی اضافه کرد: شهروند دیپلمات عنوانی است که فراخوان آن در شهر منتشر شده و از کنشگران بین المللی شهر اصفهان می‌خواهد به یاری شهر و شهرداری اصفهان برای ارتباطات بین المللی بشتابند.

به گفته وی شهروند دیپلمات نوعی از دیپلماسی غیررسمی است که به ارتباط مقامات غیررسمی برای توسعه همکاری‌ها اشاره دارد.

مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان ادامه داد: در مهرماه سال گذشته در اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان به این نتیجه رسیدیم که گام‌هایی برای تقویت تعاملات بین المللی اصفهان برداریم.

وی یکی از اقدامات صورت گرفته را ارتباطات موثر با طرف‌های خارجی دانست و بیان کرد: اصفهان ۱۳ خواهرخوانده رسمی و همچنین با گرینجو در کره جنوبی پیمان دوستی دارد.

حجتی با بیان اینکه اصفهان در ۱۰ مجمع و سازمان بین المللی عضو است، اظهار داشت: به دنبال تقویت و ایجاد ارتباطات موثر با شرکای خارجی هستیم که با چالش‌های زیادی از جمله ارتباطات کم با دیگر شهرها روبه رو بودیم.

وی اضافه کرد: همچنین در مرحله اول با کرونا مواجه شدیم اما از این بیماری به عنوان یک فرصت مهم استفاده کردیم و از شهرهای خواهر خوانده و تجربیات آن‌ها برای مقابله با کرونا و محافظت از شهروندان استفاده کردیم.

مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان افزود: در زمان حاضر ارتباط موثر با تمام شهرهای خواهر خوانده و سازمان‌های بین المللی عضو داریم.

وی گفت: این مطالبه از سوی مردم و اصحاب رسانه وجود دارد که از ارتباطات موثر بین المللی برای تعالی و توسعه اقتصادی و گردشگری اصفهان استفاده کنیم.

حجتی بیان کرد: اگر قرار است ارتباطات به توسعه اقتصادی منجر شود باید از کنشگران حاضر در شهر که توانمندی و ارتباطات بین المللی را دارند استفاده کنیم از این رو وارد دیپلماسی شهروندی شدیم و این طرح را از تیرماه سال جاری کلید زدیم.

وی ادامه داد: از تیر تا آذرماه فرآیند ویژه به نام همراه سازی داشتیم زیرا این راه نیازمند همراهان ویژه بود تا بتوانند ما را یاری کنند.

مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان، وزارت امور خارجه، اتاق بازرگانی و کنسرسیوم میان دانشگاه‌های اصفهان همراهان و همگامان این پروژه مهم هستند.

وی، فعال نمودن بیشتر ارتباطات با شهرهای خواهرخوانده، شناسایی تسهیلگران، افزایش مشارکت شهروندی در ارتباطات بین المللی اصفهان، توسعه همکاری‌ های  اقتصادی با محوریت بخش خصوصی و کنشگران، معرفی ظرفیت‌های بین المللی اصفهان از اهداف طرح شهروند دیپلمات برشمرد.

حجتی گفت: تجار، استادان  دانشگاه، دانشجویان، فعالان فرهنگی و رسانه، ورزشکاران که در یکی از شهرهای خواهر خوانده اصفهان دارای قدرت کنشگری و پل‌های ارتباطی برای فعال سازی ظرفیت و تعامل ارتباطات باشند می‌توانند در گروه شهروند دیپلمات قرار بگیرند.

وی تصریح کرد: تاکنون ۲۰۰ نفر در طرح شهروند دیپلمات ثبت نام کردند، سپس قرار است طرح‌ها را با نگاه مشترک بین شهروندان غربالگری کنیم و پس از آن ۱۳ جلسه ویژه تعداد شهرهای خواهرخوانده بررسی کنیم تا با هماهنگی‌های اولیه شاهد حضور همکاران در شهرهای خواهر خوانده و رایزنان فرهنگی و اقتصادی ایران در این کشورها باشیم.

 اصفهان می‌تواند به مرکز دیپلماسی ایران تبدیل شود

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان، نقش رسانه جهت معرفی ظرفیت‌های اصفهان را دارای اهمیت دانست و افزود: باید اصفهان به کنسولگری‌ها و نمایندگی‌های وزارت خارجه دنیا بیشتر معرفی شود.

علیرضا سالاریان گفت: اکنون با وضعیت کنونی دنیا و ارتباطات فعلی می‌توان روابط خواهرخواندگی را به حوزه‌هایی که کمتر مورد توجه قرار گرفته تعمیم داده شود.

وی ادامه داد: اصفهان با وجود ظرفیت‌های متعدد به عنوان شهر شناخته شده و معروف در دنیا می‌تواند به دیپلماسی عمومی بین کشورها عمل کند.

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان بیان کرد: ارتباط و همکاری مناسبی بین شهرداری اصفهان با موسسه فرهنگی اکو برقرار شده است از این رو امیدواریم این موسسه با انجام اقدامات فرهنگی و به برقراری ارتباط اصفهان با کشورهای عضو اکو(۱۰ کشور) کمک کنند.

وی گفت: با ایجاد منطقه دیپلماتیک، نمایشگاه جدید و قطار پرسرعت  اصفهان- تهران و نیز میراث فرهنگی و جاذبه‌های تاریخی استان اصفهان می‌تواند به عنوان مرکز دیپلماسی ایران شناخته شود.

براساس آمار موجود ایران با ۸۹ شهر جهان و اصفهان با ۱۳ شهر پیمان خواهرخواندگی دارد.

اساسا پیوند شهرهای خواهرخوانده براساس مشابهت‌ زمینه‌های مشترک فرهنگی و تاریخی است، چیزی که موجب شکل‌گیری و پایداری این پیوند و در نتیجه همیاری و همکاری در حفظ و نگهداری داشته‌ها و پتانسیل‌هایی خواهرشهرها می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha