به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام و المسلیمن حمید شهریاری عصر چهارشنبه در نشست تخصصی "شهید حاج قاسم سلیمانی سردار مقاومت، صلح و امت اسلامی" که با همکاری معاونت فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، برگزار شد، اظهار داشت: ما برای اینکه به امت واحد اسلامی دست پیدا کنیم باید ۴ هدف راهبردی را پیگیری کنیم که شهید حاج قاسم سلیمانی آنها را در رأس اهداف خود قرار داده بود و به خوبی این اهداف را دریافته بود و آنها را دنبال می کرد.
وی با بیان اینکه اولین هدف پرهیز از تفرقه و تعرض در جهان اسلام است، افزود: استکبار جهانی در قرن های اخیر ابتدا به سرکردگی انگلیس و در ادامه به سرکردگی آمریکا تلاش جدی و عملیات گسترده ای را در جهان اسلام دنبال کرد تا با ایجاد تفرقه، در امت واحده انشقاق ایجاد کند و امروز نیز از طرق مختلفی آنرا پیگیری و دنبال می کند.
شهریاری اظهار داشت: اولین اقدامی که در این راستا صورت دادند ایجاد جنگ بین کشورهای اسلامی بود تا از این طریق بتوانند سرمایه های انسانی، مادی و سرزمینی جهان اسلام را به غارت ببرند که جنگ ۸ ساله ایران و عراق نمونه بارزی در این زمینه است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: دومین اقدام این بود که شخصیت های تقریبی و چهره های موجه وحدت گرای جهان اسلام را مورد هدف قرار دادند؛ ترور سردار سلیمانی در چهارچوب ایجاد تفرقه در جهان اسلام بود زیرا سردار سلیمانی یک شخصیت وحدت گرا هم در نظریه و هم در عمل بود، یعنی هم به آن اعتقاد عمیق قلبی داشت و هم در میدان عمل در آن راستا حرکت می کرد.
وی با بیان اینکه اسلام هر نوع تفرقه را مردود می داند، افزود: اسلام در رابطه با جنگ ترغیب به صلح می کند، در رابطه با ترور ترغیب به اخوت دارد، در رابطه با تکفیر، کشتن یک انسان را به منزله کشتن همه انسانها تلقی می کند، تنازع را نهی می کند و در رابطه با مشاجره نیز تأکید دارد که به یکدیگر توهین نکنید و با القاب زشت همدیگر را نخوانید.
شهریاری با تأکید بر اینکه ما نیازمند شخصیت هایی نظیر حاج قاسم سلیمانی هستیم که از تفرقه در جهان اسلام پیشگیری کنند، افزود: امروز جهان اسلام بیش از گذشته نیازمند وحدت فرق و مذاهب اسلامی است و این وحدت با معیت و همراهی با رسول الله (ص) و شیوه تعامل او با امت خود محقق خواهد شد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به مقابله با دشمن مشترک اظهار داشت: برای مقابله با دشمن مشترک، اول باید دشمن شناس باشیم، همانطوری که حاج قاسم بود. حاج قاسم دشمن را به خوبی می شناخت و حوزه جنگ نرم را به خوبی درک کرده بود. دوم اینکه امت واحده اسلامی با یکدیگر همکاری داشته باشند، سوم اینکه امت اسلامی در قدرت سیاسی، دانش، ثروت، خدمت رسانی و امنیت با یکدیگر هم افزایی داشته باشند و چهارم اینکه امت اسلامی باید خود سازی اسلامی را محور سبک زندگی خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه امروز استکبار جهانی امنیت در جهان اسلام را مورد حمله قرار داده است، اظهار داشت: بعد از عدالت بزرگترین ارزشی که اسلام برای جامعه اسلامی قائل است، ارزش امنیت است و امنیت مسئله مهمی در اسلام است.
دکتر شهریاری با بیان اینکه حاج قاسم سلیمانی خودش را وقف امنیت جهان اسلام کرد و جانش را فدای این ارزش اصیل اسلامی کرد، اظهار داشت: جلوگیری از تسلط بیگانه بر جهان اسلام، جلوگیری از تجزیه و افتراق در جهان اسلام، ایجاد ثبات و پیشگیری از جنگ میان کشورهای اسلامی و حفظ تمامیت ارضی کشورهای اسلامی از دغدغه های سردار سلیمانی بود.
** دیدار دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با نماینده ولی فقیه در هندوستان
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی همچنین روز چهارشنبه با حجت الاسلام و المسلمین مهدوی پور نماینده ولی فقیه در هندوستان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار پیرامون مذاهب مختلف اسلامی و وضعیت صوفیه در هندوستان و همچنین زمینه های همکاری در حوزه وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی بحث و تبادل نظر شد.
شهریاری در این دیدار با اشاره به ظرفیت های دانشگاه مذاهب اسلامی، اظهار داشت: رشته های جدیدی در دانشگاه مذاهب اسلامی در حال راه اندازی است که در زمینه پذیرش دانشجو از هندوستان در آینده بتوانیم همکاری داشته باشیم.
وی همچنین به طرح مجمع جهانی تقریب برای راه اندازی سفرهای زیارتی و تقریبی اشاره کرد و گفت: امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم در زمینه بازدید گروه های تقریبی هندوستان از ایران همکاری داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین مهدوی پور نیز در این دیدار گزارشی از وضعیت مذاهب مختلف اسلامی در هندوستان و صوفیه در این کشور ارائه کرد و گفت: تاکنون ۲۲۰ جلد کتاب به زبان های انگلیسی، اردو و عربی برای اهل سنت در هندوستان منتشر کرده ایم و از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز می خواهیم مجموعه ای از کتاب های تقریبی در اختیار ما قرار دهد تا در اختیار مسلمانان هند قرار دهیم.
نظر شما