«سید علی آقازاده» پنجشنبه شب در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان مرکزی که با حضور اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود : این استان از لحاظ کشاورزی و صنعتی از استانهای برتر کشور است و در یکسال اخیر در اجرایی کردن طرحهای اقتصاد مقاومتی رتبه نخست را در کشور کسب کرده است.
وی بیان کرد: رتبه استان از نظر نرخ بیکاری، تنوع در محصولات صنعتی، پیشرفت فیزیکی طرحهای اقتصاد مقاومتی در سال جهش تولید، جذب تسهیلات تبصره ۱۸، تنوع معادن، تعداد واحدهای فعال تولیدی در میان استان های کشور بین یک تا هشت در نوسان است که این موفقیت حاصل تلاش فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران بخش خصوصی است.
استاندار مرکزی افزود :میزان درآمدهای غیر نفتی استان در چهار سال اخیر چهار میلیارد دلار بوده که در مقایسه با چهار سال نخست روی کار آمدن دولت تدبیر و امید که ۲.۸ دهم میلیارد دلار بوده با افزایش ۳۰ درصدی همراه است.
وی ادامه داد: میزان صادرات غیر نفتی استان با وجود تحریمهای ظالمانه و ناجوانمردانه، مرهون تلاشهای کارآفرینان و فعالان اقتصادی استان است که از این حیث رتبه استانممتاز است.
استاندار مرکزی با اشاره به کمبود منابع آبی در استان گفت : دولت مکلف است نسبت به تامین منابع آبی صنایع اقدامات لازم را انجام دهد چرا که به ازای هر یک میلیون لیتر مکعب آب، زمینه اشتغال ۲۵نفر در بخش کشاورزی و سه هزار نفر در بخش صنعت و پنج هزار نفر در بخش خدمات ایجاد میشود.
وی ادامه داد : کل میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی ۹۰درصد، نیم درصد بخش خدمات و دو درصد نیز در بخش صنعت است و این در حالی است که ایجاد اشتغال در حوزه صنعت برای سه هزار نفر است.
استاندار مرکزی اظهار داشت : دشت ساوه و زرندیه، دلیجان، محلات، خمین و اراک دارای بیشترین واحدهای تولیدی هستند و فعالیت صنایع بزرگ تولیدی نقش بسیار مهمی در ایجاد ارزآوری دارد اما منابع آبی در صنایع این شهرستانها منفی است که انتظار می رود دولت با همکاری وزارت نیرو نسبت به این مهم اقدام کند.
وی بیان کرد : در بخش معدن نیز استان از تنوع بسیار بالایی برخوردار است و به لحاظ تنوع محصولات معدنی از پنج استان نخست کشور است که می طلبد اصلاح قوانین در این بخش صورت گیرد چرا که با روند فعلی بهرهبرداری مناسب از معادن که مورد تاکید رهبری است، صورت نمیگیرد.
استاندار مرکزی تفویض اختیارات بیشتر به استانها به ویژه در ستادها و کارگرو ههای تخصصی را از خواستههای مسئولان استانی عنوان کرد و گفت : موفقیت های چندساله اخیر استان مرهون تعامل و هماهنگی دستگاههای اجرایی استان با بخش خصوصی و به ویژه اراده و توانمندی فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران بخش خصوصی است که به طور حتم با تفویض اختیار به استانداران میتوان موانع و محدودیتهای واحدهای تولیدی استان را رفع کرد و کارنامه قابل قبول و درخشانتری ارائه داد.
حل مشکلات واحدهای تولیدی استان مرکزی پیگیری میشود
نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در خانه ملت نیز گفت: مشکلات واحدهای تولیدی استان مرکزی که از سوی اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی مورد بازدید قرار گرفت با مشارکت مسئولان ارشد استانی با جدیت مورد بررسی و پیگیری قرار میگیرد .
«علیاکبر کریمی» افزود : بیشتر مشکلات واحدهای تولیدی مطرح شده در حوزه تامین مواد اولیه صنایع فولاد و پتروشیمی بود که بخش اعظمی از مشکلات مرتبط به بورس کالا است .
وی اظهار داشت: بورس کالا باید محلی شفاف و رقابتی برای توزیع کالا باشد اما متاسفانه به محل رانت و فساد تبدیل شده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بحث تامین اعتبار و جرائم مربوط به تامین اجتماعی و مالیاتی را از دیگر مشکلات واحدهای تولیدی استان عنوان کرد و گفت : با مصوبه شورای هماهنگی سه قوا، زمینه بخشودگی جرائم تامین اجتماعی فراهم شده است.
وضع قوانین درست راهگشای بسیاری از مشکلات است
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت : وضع قوانین درست راهگشای بسیاری از مشکلات مردم و واحدهای تولیدی و صنعتی است.
حجت الاسلام «محمد سبزی» افزود: رفع مشکلات نیروی انسانی و کارگران شاغل در صنایع نیز باید مورد توجه ویژه نمایندگان خانه ملت قرار گیرد.
وی تاکید کرد : شهرستان ساوه و زرندیه از ظرفیتهای صنعتی و کشاورزی مناسبی برخوردارند و با توجه به همجواری با پایتخت ، فعالان اقتصادی بخش خصوصی تمایل زیادی به سرمایه گذاری در این دو شهرستان دارند اما به دلیل فراهم نبودن زیرساختهای لازم و به ویژه مشکلات منابع آبی این امر امکان پذیر نیست که باید تدابیر ویژه ای در این راستا اندیشیده شود .
نماینده مردمساوه و زرندیه گفت : باید راهکارهای ویژه ای برای رفع مشکلات حاشیه نشینی و کمبود منابع آبی این دو شهرستان اندیشید.
استان مرکزی رتبه چهارم توسعه یافتگی را کسب کرد
رییس اتاق بازرگانی صنایع معاون و کشاورزی استان نیز در این نشست با بیان اینکه استان مرکزی رتبه چهارم توسعه یافتگی را کسب کرده است،گفت: تحریمهای ظالمانه مشکلات زیادی برای کشور و به ویژه فعالان اقتصادی ایجاد کرده است اما نباید تمام مشکلات کشور را به تحریمها گره زد .
«ناصر بیگی» افزود: کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی در حوزه بانکی، تامین اجتماعی و دارایی با مشکلات زیادی مواجه هستند .
وی با اشاره به بازدیدهای اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از واحدهای تولیدی استان گفت: شمار نیروهای یک واحد تولیدی که تامین کننده مواد اولیه محصولات پتروشیمی است از سه هزار و ۸۰۰ نفر به یک هزار و ۳۰۰ نفر کاهش یافته است .
رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان مرکزی تاکید کرد : ارز ۴۲۰۰ تومانی ارمغانی جز فساد و رانت ندارد و باعث استقلال تولید نمیشود و کشور به خودکفایی نمیرسد.
بیگی اظهار داشت : در بودجه ۱۴۰۰ به جای رونق تولید ، صادرات ، افزایش حقوق و دستمزد کارمندان دولت لحاظ شده است که منجر به رشد تورم و نقدینگی می شود .
وی تاکید کرد : در بودجه سال ۱۴۰۰ باید توسعه همه جانبه کسور مد نظر قرار گیرد و تخصیص بودجه سرمایهگذاران بخش خصوصی را زیر چتر حمایتی قرار دهد تا ناوگان شکسته تولید ، بیش از این زمین گیر نشود .
مشکل عمده فعالان اقتصادی استان برگشت ارز حاصل از صادرات است
دبیر اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان مرکزی نیز گفت : مشکل عمده فعالان اقتصادی استان برگشت ارز حاصل از صادرات است چرا که ۲۰۰ واحد تولیدی استان به این خاطر دچار مشکلات زیادی شدهاند .
علی جودکی با اشاره به اینکه بانک مرکزی هیچگاه پاسخگوی فعالان بخش خصوصی نبوده است گفت : محصولات شماری از واحدهای تولیدی به علت برگشت ارز حاصل از صادرات در گمرک دپو شده است که بانک مرکزی میتواند با بازگشایی سامانه، نسبت به رفع مشکلات فعالان اقتصادی اقدام کند .
وی تاکید کرد : چنانچه بانک مرکزی مستقل شود و زیر سلطه دولت نباشد و ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود بسیاری از مشکلات سرمایهگذاران بخش خصوصی رفع خواهد شد
مشکلات و مسایل مختلف واحدهای تولیدی و صنعتی استان مرکزی در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در سفر ۲ روزه خود به استان مرکزی از چند واحد تولیدی در نقاط مختلف این استان بازدید کردند و ضمن شرکت در نشستهای مختلف با توانمندی ها و مشکلات استان در این زمینه آشنا شدند.
قرار است در پی سفر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، نشستی با مسئولان عالیرتبه کشوری و نمایندگان و مسئولان ارشد استان در خصوص رفع مشکلات واحدهای تولیدی منطقه برگزار شود و پس از یک جمعبندی، راهکارهای ویژهای در راستای رفع مشکلات تولیدی استان ارائه شود.
نظر شما