سید هادی حسینی بیدار روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به پژوهش صورت گرفته بر روی پساب خروجی تصفیه خانه همدان، افزود: این پژوهش سال گذشته به درخواست نیروگاه برق شهید مفتح انجام و پارامترهای اساسی پساب تصفیه خانه همدان ارزیابی شد.
وی اظهار داشت: بر اساس بررسی های صورت گرفته وضعیت پساب تصفیه شده بسیار استاندارد و مطلوب است و هیچگونه مشکل زیست محیطی ندارد.
حسینی بیدار با تاکید بر اینکه مجریان در این پژوهش، آیتمهای زیست محیطی و بهداشتی پساب را به دقت ارزیابی کردند، عنوان کرد: پساب خروجی از تصفیه خانه و کیفیت هوا در ۱۰ نقطه از نقاط حساس نیروگاه برق شهید مفتح در فصل سرد و گرم ارزیابی و وجود هرگونه آلودگی میکروبی این پساب رد شد.
وی ادامه داد: بر اساس بررسی های صورت گرفته همه پارامترهای مورد ارزیابی در حد استانداردهای مصارف صنعتی و کشاورزی است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه در این ارزیابی کیفیت پساب قبل و بعد از کلرزنی مورد بررسی قرارگرفت، تصریح کرد: کیفیت هوا نیز در نقاط پرتردد پرسنل همچون سالن کلرزنی، میدان مرکزی، سالن غذاخوری، درمانگاه، ساختمانهای (CW)، راهروها، کارگاهها، اتاق کنترل، تصفیه خانه بهداشتی و اطراف برجها ارزیابی شد.
وی با بیان اینکه نیروگاه شهید مفتح با ۲۷۰ هکتار وسعت مسوولیت تولید یک هزار مگاوات برق را عهده دار است، خاطرنشان کرد: پیش از ورود پساب از تصفیهخانه، این مجموعه از چاهایی با مصارف آشامیدنی برای خنک کنندگی برج هایشان استفاده میکرد که این خود موجب صدمات زیست محیطی فراوانی به مناطق اطراف و دشت ها شده بود.
حسینی بیدار ادامه داد: پس از اتصال این نیروگاه به پساب تصفیه خانه همدان، همه چاهها به غیر از ۲حلقه از چاهها که مصارف آشامیدنی و بهداشتی، مسدود شدند.
وی عنوان کرد: در این ارزیابی پارامترهایی همچون (BOD ،COD ،TDS ،TSS) ، نیتریت و نیترات، کدورت، فلوراید، سولفات، فسفات، سولفات، فلزات سنگین و شبه فلزات و PH پساب اندازه گیری، و داشتن استاندارهای سازمان بهداشت جهانی و زیست محیطی تایید شد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان اضافه کرد: این تحقیقات ثابت کرد، پساب خروجی از تصفیه خانه همدان قابلیت بهره گیری در مصارف صنعتی، کشاورزی و زیست محیطی را داراست و با دارا بودن استانداردهای لازم، هیچگونه مشکلی برای ارائه خدمات ندارد.
۵۴ درصد از فاضلاب شهری همدان به تصفیه خانه همدان انتقال می یابد و پس از تصفیه، در اختیار نیروگاه برق شهید مفتح و بخش کشاورزی قرار می گیرد.
تصفیه خانه فاضلاب همدان چهار مدول دارد که در حال حاضر ۲ مدول آن راهاندازی شدهاست و هر مُدول آن با ظرفیت ۶۴۰ لیتر در ثانیه آب فاضلاب را تصفیه می کند.
نظر شما