به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان مازندران ، از کل فوتی های مسمومیت با قرص برنج طی سال جاری در استان ۳۳ زن و مابقی مرد بودند.
طبق آمار رسمی پزشکی قانونی مازندران سال گذشته ۱۲۱ نفر بر اثر مصرف قرص برنج در استان فوت شده بودند که نسبت به سال ۹۷ میزان ۳۶درصد بیشتر بوده است.
کاهشی شدن این نوع از مرگ در مازندران در حالی است که طبق آمارهای پزشکی قانونی کشور از سال ۹۰ تا پایان سال ۹۸ آمار مرگ ناشی از مسمومیت با قرص برنج بیشتر با روند صعودی همراه بوده است. روند کاهشی آمار فوتی ناشی از مسمومیت با قرص برنج در مازندران به عنوان مهمترین استان برنج خیز کشور نشان می دهد که محدودیت دسترسی مهم ترین عامل کاسته شدن خودکشی با این ماده سمی است.
بر اساس آمار پزشکی قانونی مازندران شهرستان های بابل و ساری هر کدام با ۱۶ و ۶ فوتی به ترتیب بیشترین قربانیان را داشتند و بنابر این گزارش تعداد ۳۱ نفر از فوت شدگان با قرص برنج متاهل و بقیه مجرد بودند.
بر اساس این گزارش بیشترین خودکشی ها با قرص برنج در در ماه مهر با هشت فوتی بوده است.
سم قرص برنج سمی است که نخست به سلول ها حمله کرده و سپس تنفس سلولی را از بین می برد و باعث آسیب جدی به اعضا و ارگانهای دیگر بدن مثل کلیه ها و قلب می شود. معمولا در کمتر از ۲۴ ساعت مصرف قرص برنج منجر به مرگ می شود.
مازندران با داشتن ۲۴۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری و تولید حدود یک میلیون تن برنج سفید رتبه نخست تولید برنج کشور را دارد و برای جلوگیری از آفات به برنج و افزایش ماندگاری آن از قرص برنج استفاده می کنن
نظر شما