به گزارش ایرنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل روز دوشنبه در این آیین تشریح کرد: برخی کالاها و محصولات در گذشته با نام ایران شناخته میشدند اما به تدریج به سایر کشورها راه یافتند، جای خود را باز کردند و امروزه همان کشورها به رقیب تبدیل شدند که از جمله میتوان به فرش و گلیم اشاره داشت.
عبدالله بحرالعلومی افزود: با این وجود در برخی عرصههای فرهنگی به شدت متاثر شدیم که از جمله آنها فیلم، سریالهای تلویزیونی، کارتون، ادبیات کودک و نوجوان یا نرمافزارهاست که با استفاده از نمادهای خاص از سالها پیش از سوی غرب به کشور راه یافت و در نتیجه بر سبک زندگی، پوشش، گفتار و بسیاری از رفتارهای فردی و اجتماعی تاثیر گذاشت.
وی با اشاره به پیشینه ژرفای نفوذ فرهنگی و علمی ایران در جهان، تصریح کرد: بسیاری از محصولات خارجی جای تولیدات بومی را به تدریج گرفت و اگرچه پس از انقلاب اسلامی دقت و توجه خاصی به این موضوع شد اما در مجموع عملکرد ضعیفی در برابر این فعالیتها داشتیم و شرایط قانعکننده نیست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل به ظرفیتهای گوناگون مغفول این استان اشاره کرد و گفت: بر این اساس جشنواره کالاهای فرهنگی استان اردبیل همزمان با ششمین دوره جایزه فیروزه در ۱۶ استان کشور، برگزار خواهد شد.
وی بیان کرد: تولیدکنندگان، کارآفرینان و هنرمندان میتوانند از سامانه جشنواره فیروزه برای شرکت در جشنواره کالاهای فرهنگی استان اردبیل با موضوعهایی مانند عروسک گلین بالا، هدایای فرهنگی در قالب گلیمبافی، چنتهبافی، ورنیبافی از جمله کیف دستی گلیمی و جوراب زمستانی استفاده کنند.
بحرالعلومی با تاکید بر اینکه اثرها باید دارای ارزشهای زیباشناختی و بومی منطقه باشد، اضافه کرد: مهلت ارسال اثرها تا ۲۰ بهمنماه است، ارزیابی و داوری تخصصی ۳۰ بهمن صورت میگیرد و مراسم اختتامیه و اعلام برندگان پنجم اسفندماه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه به نفرهای اول تا سوم هر موضوع لوح تقدیر و جایزه نقدی اهدا خواهد شد، گفت: اثرها پس از پذیرش در سامانه مربوطه باید به آدرس دبیرخانه به نشانی اردبیل، خیابان شهید مطهری، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستاده شود و علاقهمندان برای اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره تلفن ۳۳۲۳۱۴۴۳-۳۳۲۳۱۴۵۳-۰۴۵ داخلی ۱۲۱ تماس بگیرند.
نظر شما