به گزارش ایرنا، سرقت کابلها و فرسودگی تیرهای برق این روزها به مهمترین معضل شهری و دغدغه شبکه توزیع برق در هرمزگان و بویژه شهر بندرعباس درآمده است؛ چرا که ایجاد جرم و ناامنی را در شهر و بویژه محلات حاشیهای گسترش میدهد.
از ابتدای سالجاری تاکنون طبق اعلام دفتر ایمنی و کنترل ضایعات توزیع برق هرمزگان سرقت کابلها، سیمهای مسی و حتی آلومینیومی و درب تابلوهای برق در هرمزگان افزایش یافته و مرگ چندین سارق را نیز بر اثر برق گرفتگی بدنبال داشته است.
از طرفی نیز شرکت توزیع برق هرمزگان برای کاهش بار مصرفی برق در فصل زمستان و صرفه جویی در مصرف سوخت نیروگاهها اقدام به تعدیل روشنایی معابر به صورت یک در میان کرده که این خود نیز به دلیل نداشتن روشنایی مناسب، امنیت و آرامش شهروندان را برهم زده است.
البته اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در هفته گذشته در نشستی با حضور مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان اعلام کرده بودند که خاموشیها در محلات بافت فرسوده و کمتربرخوردار این شهر مردم را با مشکل مواجه کرده و باعث ایجاد جرم وناامنی شده است.
هرچند احداث شبکه زیرزمینی برق هزینه بردار است و اعتبارات مجموعه شرکت برق جوابگوی اجرای گسترده این موضوع نمیباشد اما شورای شهر بندرعباس برای رفاه حال مردم و اجرایی شدن سریعتر این طرح، آمادگی خود را اعلام کرده که هزینههای حفاری برق حذف شود تا شرکت توزیع بتواند زودتر این مشکل را برطرف کند.
سرقت کابلهای هوایی توسط سارقان در شهر صورت میگیرد و اگر این کابلها زمینی شوند، خسارت جانی و مالی که به شرکت برق و شهروندان وارد میشود، کمتر است و بهتر است که شرکت برق برای اصلاح کابلها تدابیر ویژهای بیاندیشد.
ایجاد روشنایی مناسب در معابر و خیابانهای سطح شهر ضروری است و میطلبد دستگاههای مربوطه برای حل مشکلات مردم و ایجاد روشنایی در شهر با یکدیگر تعامل داشته باشند و شرکت توزیع برق نیز برای جلوگیری از دزدی کابلهای هوایی اقدام به احداث شبکه زیرزمینی برق کند.
تبدیل شبکه هوایی به زمینی راهی برای جلوگیری از سرقت کابلهای برق
سرقت شبکهها و تاسیسات برق و در نتیجه خاموشی و تاریکی در محلات یکی از معضلات و مشکلات شهرهای هرمزگان است که شرکت توزیع برق استان برای افزایش قابلیت اطمینان و جلوگیری از سرقت، پروژه تبدیل شبکه هوایی به زمینی را آغاز کرده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان دراین رابطه گفت: تبدیل شبکه هوایی به زمینی موجب پایداری شبکه برق و زیباسازی آن میشود و با این کار هم زیبایی بصری شهر حفظ شود و هم سرقت تاسیسات برق کاهش یابد.
هاجرعبدی افزود: شبکههای هوایی قدیمی هرمزگان نیز در برنامه شرکت توزیع برق استان قرار دارد که به شبکه زمینی تبدیل شود.
وی اضافه کرد: همچنین مشترکان با اقداماتی ساده مانند خاموش کردن لامپهای اضافی در منازل و ادارات و استفاده بهینه از آبگرمکن، بخاری برقی و اتو میتوانند علاوه برکاهش هزینه برق مصرفی، تولید مصرف سوخت نیروگاهها را کاهش دهند که با این کار مشکلی در تامین گاز و برق در روزهای سرد سال به وجود نخواهد آمد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان اظهارداشت: در کنار این اقدام، کارشناسان شرکت توزیع نیروی برق استان با مراجعه به ادارهها و دستگاه های دولتی و عمومی، مصرف برق آنها را بررسی کرده و در صورت رعایت نکردن، برخورد لازم را انجام میدهند.
تعدیل بیش از ۱۴ هزار چراغ روشنایی معابر
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان درخصوص خاموشی معابر نیز اظهارداشت: کاهش روشنایی معابر از سیاستهای شرکت توانیر است که طبق بخشنامهها و دستورالعملها مجبور به اعمال خاموشیهای معابر هستیم.
عبدی بیان داشت: در این راستا هفته گذشته حدود چهارهزار و ۶۰۰ چراغ روشنایی معابر شهری و جادههای شهرهای هرمزگان جهت اصلاح ولتاژ و شبکه برق استان به صورت یک در میان خاموش شد و در مجموع برای کاهش مصرف برق در فصل زمستان تعدیل و خاموشی ۱۴ هزار و ۷۵۹ چراغ روشنایی اجرا میشود.
وی بیان داشت: با اجرای این طرح حدود سه هزار و ۱۰۷ کیلووات در بار شبکه برق هرمزگان صرفه جویی میشود.
این مسوول ابرازداشت: در فصل زمستان در صورتی که مشترکان هرمزگانی ۱۰ درصد از مصرف برق خود را کاهش دهند، مشکلی بابت تامین برق استان وجود نخواهد داشت.
عبدی ادامه داد: تعدیل روشنایی چراغهای معابر اصلی در شهرهای هرمزگان با هدف کاهش مصرف سوخت نیروگاهها و حفظ پایداری شبکه سراسری برق انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه این طرح شامل چراغهای روشنایی محلات نمیباشد، اظهارداشت: صرفه جویی در مصرف برق و کاهش تولید نیروگاهها هدف این طرح است.
ساعدپناه ادامه داد: باتوجه به افزایش مصرف انرژی به دلیل کاهش دمای هوا، ضروری است مشترکان با رعایت اصول بهره وری انرژی و جلوگیری از مصارف مازاد، همراه خدمت گزاران خود در بخش تامین انرژی برق باشند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان در ادامه یادآورشد: همچنین در دیماه امسال ۴۵ دستگاه ترانسفورماتور در نقاط مختلف استان هرمزگان نصب شد که ولتاژ شبکه به میزان قابل توجهی بهبود یافت.
وی یادآورشد: احداث ۶ کیلومتر شبکه فشار متوسط و هفت کیلومتر شبکه فشار ضعیف، احداث ۶۵ دستگاه فیدر فشار ضعیف، اصلاح ۲۰۰ عدد جمپر و همچنین نصب ۴۵ دستگاه پست هوایی از دیگر اقدامهای انجام شده در زمستان امسال است.
عبدی ادامه داد: این اقدام تاثیر بسزایی در پایداری شبکه و جلوگیری از قطعی ناخواسته برق هرمزگان در تابستان سال آینده دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه تعدیل روشنایی معابر و دیگر اقدامهای یاد شده در کاهش مصرف برق هرمزگان موثر است، اما به تنهایی کافی نیست و در کنار آن باید فعالیتهای همچون جمعآوری انشعابهای غیرمجاز و مراکز استخراج غیرمجاز رمز ارز دیجیتال در استان با جدیت پیگیری و اجرا شود.
محاسبه تعرفه برق زمستان به نرخ عادی۷۲۰ ریال
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان گفت: از اول فروردین تا آخر آذر هر کیلووات ساعت برق به صورت خالص برای مشترکان خانگی به طور متوسط ۲۵۰ریال به عنوان نرخ تابستانی محاسبه میشود که در فصل زمستان به حالت عادی و به نرخ ۷۲۰ ریال بر میگردد.
وی ادامه داد: شرکت توزیع برق هرمزگان ۷۱۹ هزار مشترک برق دارد که ۵۸۷ هزار مشترک در بخش خانگی هستند لذا ۹ ماه از سال به علت شرایط آب و هوایی هرمزگان تعرفه برق گرمسیری اعمال میشود، ولی در سه ماه آخر سال این تعرفه تغییر میکند.
عبدی با اشاره به اینکه نرخ تعرفه برق خانگی در فصل زمستان حدود سه برابر تابستان است، تاکید کرد: مشترکان در این فصل حداکثر دقت را در استفاده از لوازم برقی پرمصرف مانند آبگرمکن، لباسشویی و جاروبرقی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان اظهارداشت: مشترکان برای آگاهی از میزان مصرف برق خود در فصل زمستان میتوانند با نصب اپلیکیشن «برق من» بر روی تلفنهای همراه از میزان مصرف خود در این فصل مطلع شوند.
عبدی یادآورشد: در فصل زمستان مشترکانی که مصرف برق خود را به کمتر از ۸۰ کیلووات ساعت در ماه برسانند مشمول طرح برق امید شده و قبض برق آنها رایگان محاسبه میشود.
به گفته وی، با حذف تعرفه مناطق گرمسیر در فصل زمستان، هزینه برق در این مدت حدود سه برابر افزایش مییابد و مشترکان برای مدیریت هزینههای برق، در مصرف لوازم برقی پرمصرف بویژه آبگرمکن حداکثر صرفه جویی را داشته باشد.
شست وشوی مستمر سرویس شبکههای برق درهرمزگان
همچنین شرکت توزیع برق هرمزگان برای جلوگیری از نشستن ذرات معلق بر روی مقرهها و خوردگی شبکه، اقدام به شست وشوی و سرویس دهی شبکهها و تاسیسات برق به صورت مستمر در استان کرده است.
معاون بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان در این راستا گفت: عملیات شست وشوی شبکههای برق در استان هرساله از اردیبهشت ماه آغاز و تا آبان ادامه دارد که در مناطق ساحلی برخی شبکهها حتی به مدت ۲ بار در ماه شسته میشوند.
حمید ساعد پناه ادامه داد: استان هرمزگان دارای ۲۷ هزار کیلومتر شبکه برق رسانی است که ۷۰ درصد آنها در نوار ساحلی و نزدیک دریا قرار گرفته است که از شرایط نامساعد اقلیمی منطقه تاثیر میپذیرد
وی بیان داشت: اصلاح و بهینه سازی شبکههای توزیع برق نیز طبق برنامه عملیاتی تدوین شده و مطابق با اعتبارات شرکت از مهرماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد.
معاون بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان اظهارداشت: در بهره برداری از شبکهها و تاسیسات، پستها به صورت مداوم سرویس شده و شبکه نیز با استفاده از دوربینهای ترموویژن پایش و نقاط سست شبکه شناسایی و بدون اعمال خاموشی به روش خط گرم اصلاح میشود.
وی همچنین گفت: از ابتدای امسال در مناطق کوهستانی حاجی آباد، رودان، بشاگرد و جاسک شاهد بارشهای شدید همراه با طوفان و رعد و برق بودیم که منجر به خسارت دیدن شبکه و قطعی برق بود اما با پیش بینی وقوع بارشها دراین مناطق و آمادگی نیروهای عملیاتی، خسارتهای وارده در سریعترین زمان برطرف و شبکه به حالت پایدار بازگشت.
تعویض ۶ هزار پایه برق برای مقام سازی شبکه توزیع
معاون بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان یادآورشد: برای مقاوم سازی شبکه توزیع نیز ۶ هزار و ۵۴۴ پایه برق در استان تعویض شد که نقش بسزایی در افزایش مقاومت شبکه در برابر فرسایش داشت.
ساعدپناه بیان داشت: همچنین برای افزایش پایداری شبکه برق در تابستان امسال، ۴۳۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف در سال گذشته اصلاح و به کابل خودنگهدار تبدیل شد.
وی ادامه داد: فرسودگی سریع شبکه و تاسیسات برق رسانی باعث شد سال گذشته ۱۶۵ کیلومتر هادی شبکه فشارمتوسط تعویض شود.
معاون بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان اظهارداشت: همچنین برای جلوگیری از نوسان برق ۲۰۰ دستگاه ترانسفورماتور افزایش قدرت داده شده و ۳۰ دستگاه ترانسفورماتور نیز برای رفع نوسان نصب شد.
پایش لحظهای مصرف برق ۱۳ هزار مشترک درهرمزگان
همچنین شرکت توزیع برق هرمزگان برای مصرف بهینه انرژی اقدام به پایش لحظه ای و آنلاین مصرف برق ۱۳ هزار و ۶۳۸ مشترک در استان کرده است.
معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان گفت: این مشترکان دارای کنتورهای هوشمند هستند که در صورت مصرف نامتعارف برق، بلافاصله اخطار لازم به آنها داده میشود.
مهرداد حاجی زاده افزود: هم اکنون نرم افزار پایش فیدرهای خروجی پستهای فوق توزیع برق توسط کارشناسان شرکت توزیع برق هرمزگان طراحی شده که بار خروجی پستها را اندازه گیری میکند.
وی اظهارداشت: عملکرد این نرم افزار به گونهای طراحی شده که در صورت افزایش نامتعارف بار خروجی از پست، نرم افزار هشدار لازم را به مرکز پایش اعلام میکند.
این مسوول گفت: پس از آن نیز با اعلام مرکز پایش به ناحیه موردنظر اقدامهای لازم جهت تعدیل بار شبکه به منظور جلوگیری از خاموشی ناخواسته برق انجام میشود.
حاجی زاده یادآورشد: دمای بالای هوا در تابستان امسال استفاده از لوازم سرمایشی را به صورت پیوسته درساعت بعداز ظهر به حداکثر رساند و همین موضوع باعث شده بار شبکه توزیع برق در این ساعت به طور قابل ملاحظه ای افزایش یابد و شبکه در وضعیت قرمز قرار گیرد.
شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان در حال حاضر ۷۱۹ هزار مشترک دارد که از این میزان ۵۸۷ هزار مشترک معادل ۸۲ درصد را مشترکان خانگی شامل میشود.
هشت نیروگاه تولید برق در هرمزگان با ظرفیت اسمی چهار هزار مگاوات در شبانه روز فعال است.
طبق اعلام شرکت برق منطقه ای هرمزگان، مصرف برق در استان از ابتدای زمستان سالجاری تاکنون حدود ۲۰ درصد نسبت به همسنجی با پارسال افزایش یافته که صرفه جویی شبانه روزی تنها راه جلوگیری از قطعیهای احتمالی است.
طبق این گزارش اکنون برق مصرفی درهرمزگان ۳۶ هزار مگاوات درساعت است که این رقم باید به ۳۰ هزار مگاوات در ساعت کاهش یابد.
نظر شما