خانه نوآوری و فناوری ایران در کنیا، با سرمایهگذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کنیا راهاندازی شده است و به عنوان نخستین پایگاه دائمی این معاونت، زیستبوم نوآوری ایران را به آفریقا گسترش می دهد تا به عنوان پایگاهی برای خلق ایدههای نوآورانه، تجاریسازی این ایدهها و بستر صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان ایرانی به بازار شرق آفریقا نقش آفرینی کند.
به گزارش روز سه شنبه از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، خانه نوآوری و فناوری ایران در کنیا، با حمایت از ایدههای نوآورانه، برگزاری رویدادهای فناورانه و نوآورانه بستری برای رونق شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها و صنایع خلاق ایرانی و تجاریسازی ایدهها خواهد بود. این خانه نوآوری در نخستین گام، رویداد استارتاپی Techstars Startup Weekend را به عنوان آغازی برای فعالیتهای نوآورانه و فناورانه در شرق آفریقا، با حضور تیمهای خلاق و نوآور میزبانی خواهد کرد.
رویداد استارتاپی تکاستارز به عنوان نخستین فعالیت خانه نوآوری و فناوری ایران در کنیا، ۱۰ تا ۱۲ بهمنماه سال جاری برگزار میشود تا راه را برای تعامل و همافزای ایدههای نوآورانه و خلاق دو کشور هموار کند.
در رویداد استارتاپی تکاستارز، صاحبان ایدههای نوآورانه، برنامه نویسان، مدیران شرکتهای دانشبنیان، فعالان استارتاپی و صنایع خلاق، بازاریابها و طراحان گرافیک گرد هم میآیند تا با مطرح کردن ایده نوآورانه، شکلگیری گروههای استارتاپی و در نهات داوری، بتواند ایده خود را به محصول یا خدمت تبدیل کنند.
در این رویداد، کارآفرینان و صاحبان ایده میتوانند به صورت شخصی و گروهی ایدههای نوآورانه خود را ارائه دهند و برای خلق یک استارتاپ تلاش کنند، در گام نخست، ایدههای ارائه شده توسط یک تیم بینالمللی شامل دانشگاهیان، صاحبان کسب و کارهای دانشبنیان و هدایتکنندگان استارتاپی بررسی و داوری میشوند.
تیمهای برگزیده، توسط منتورهای متخصص هدایت و راهنمایی میشوند تا از ایده خود نمونه اولیه ایجاد کنند، در پایان این رویداد، یک تیم برنده معرفی میشود و ضمن فراهم شدن زمینههای لازم توسعه کسب و کار، با حمایت یک سرمایه گذار، مسیر خود را ادامه میدهد.
خانه نوآوری و فناوری ایران در کنیا با ایجاد زیستبومی برای خلق محصول و خدمت از ایدههای نوآورانه به عنوان حامی و پشتیبان فعالان این حوزه نقش آفرینی میکند، این مرکز نوآوری با فراهم کردن فضای فیزیکی و همکاری با تیم برگزار کننده خدماتی چون بستر برنامهریزی، راهبری، فضای کار اشتراکی، میزبانی، آموزش و راهنماییهای لازم را به تیمها و افراد صاحب ایده ارائه میکند.
در نهایت به عنوان جایزه، یک ماه استفاده رایگان از فضای کار اشتراکی خانه نوآوری به تیم برنده ارائه میشود این رویداد به دلیل حضور کارآفرینان و تیمهای خلاق و استارتاپی میتواند در رونق این مرکز (iHiT) نقش تاثیر گذاری را ایفا کند.
همچنین نمایندگان شرکتهای دانشبنیان و خلاق ایرانی همراه این هیات در روز اول حضور خود در کنیا برای آشنایی بهتر با فضای کسبوکار این کشور در چندین کارگاه ونشست رو در رو شرکت میکنند. کارگاههایی با عناوین مختلفی چون «آشنایی با کسبوکار در کنیا»، «شناخت قوانین ثبت شرکتها در این کشور» و «نحوه انعقاد قراردادهای تجاری«.
از دیگر موضوعات این کارگاهها میتوان به «معرفی قوانین مالیات، حسابرسی، نیروی انسانی»، «شرایط دریافت مجوز کالا و اقامت» و «معرفی فرآیند کارهای گمرکی و ترخیص کالا» اشاره کرد. همه این کارگاههای آموزشی در محل مرکز نوآوری ایران در کنیا برگزار میشود.
در این سفر نمایندگان شرکتهای ایرانی با یکصد شرکت کنیایی در نشستی تجاری و فناورانه شرکت میکنند تا فضایی مشترک برای همکاریهای دو جانبه و صادرات محصولات و خدمات برای طرفین شکل گیرد. این نشست ۸ بهمنماه برگزار میشود.
در این سفر مدیران شرکتهای دانشبنیان و خلاق از حوزههای مختلف هیات ایرانی را همراهی میکنند. شرکتهای توانمند صادراتی در حوزههای مختلفی همچون «تجهیزات پزشکی»، «دارو»، «برق و الکترونیک»، «مواد پیشرفته»، «تجهیزات پزشکی»، «فناوری اطلاعات و ارتباطات»، «ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته»، «فناوری زیستی، کشاورزی» و «خدمات تجاری سازی». در این سفر معاون علمی و فناوری با همتایان خود دیدار وگفتگو میکند.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در راس یک هیات ۴۰ نفره تجاری به کنیا سفر کرده است.
نظر شما