فاروق سخنور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر سال با شروع فصل زمستان با حضور کارشناسان استانی و شهرستانی عملیات سرشماری زمستانی به منظور آگاهی از جمعیت پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی با استفاده از تلسکوپ و دوربینهای چشمی انجام می شود.
وی اضافه کرد: امسال این برنامه طی ۱۰ روز در هفت سایت شامل تالاب های بین المللی "قوپی باباعلی" و "کانی برازن"، "قره قشلاق"، "یوسفکند"، رودخانه و سد مهاباد همچنین در تالاب های سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه شامل تالاب های "گروس"، "داشخانه" و "قوپی قازان" در محدوده این شهرستان انجام شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد اظهار داشت: طی این سرشماری تالاب کانی برازان با ۱۰ هزار و ۹۱۴ بال، سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه با سه هزار و ۷۲۸ بال، سد و رودخانه مهاباد با سه هزار ۲۴۴، تالاب قوپی باباعلی با ۲ هزار و ۲۱۶ و تالاب یوسفکند با ۱۴۸ بال پرنده به ترتیب بیشترین جمعیت پرندگان را به خود اختصاص دادند.
سخنور افزود: برنامههای سرشماری برای آگاهی از تنوع و تعداد پرندگان در زیستگاهها انجام میشود و اطلاعات و نتایج حاصل از آن به اداره کل حفاظت محیط زیست استان ارسال و آمار و اطلاعات بلندمدت پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر، به عنوان پایه و اساس بررسی اندازه و روند تغییرات جمعیتی در تدوین برنامههای حفاظتی و مدیریتی جمعیتهای پرندگان مورد بهره برداری قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: امسال در این سرشماری ۳۰ گونه انواع پرندگان سرشماری شد که شامل گونه هایی مانند پلیکان سفید، غاز خاکستری، باکلان کوچک، اردک های سرسبز، نوک پهن، سرحنایی، تاجدار، خوتکا بودند.
وی بیان کرد: یخ زدن سطح تالاب ها و افت شدید دمای منطقه در زمان سرشماری و مهاجرت پرندگان به ساحل دریاچه ارومیه عمده دلایل کاهش جمعیت پرندگان این شهرستان است.
آذربایجانغربی با دارا بودن بیش از ۱۸۰ گونه از انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی و بیش از ۳۰ تالاب دایمی و فصلی یکی از مهمترین مکان های مهاجرت و زیست انواع پرندگان است.
نظر شما